Haklısın kural/kanun vs değil yanlış söyledim ama işletmede var olan birşey talep-fiyat ilişkisi.
Printable View
Şuan yorum yapacağım ama kafam yerinde değil. Oradan laf edeceğinize Hayrettin abiyi arayıp bi konuşun fiyat işini gereken açıklamayı yapacaktır. 2.500 liraya yaptığı zaman 1700 1800 e malzemeler geliyodu. Bu adam 1 haftasını ayırıyor bir arabayı yapmak için. Ne yapsaydı ? 2000 liraya aldığı malzemeleri 2.010 liraya mı yapsaydı ? Bu adam ne kazanacak sonra ? Bu taraftan bakın bide ? Min 4 gününü ayırıyor bir araba için. Bu dükkan bu işçiler bedavaya mı çalışıyor ?
0532 654 3909
Buyrun Hayrettin abinin numarası. Arayın sorun fiyat neden böyle usta diye.
yanlıs anlama sadece merakımdan soruyorum, 1700 e gelen malzemelere yuzde kac zam geldı ve suan alınma rakamı ne kadar oldu? bı hava yastıgı mısal 300 lıra ıken 400 mu oldu ya da 450 mı oldu?
bartunun 3200 gıbı bı rakama yaptırdıgını bılıyorum, 1700 malıyetlı 4 gun suren bı ıste 1700-3200= 1500 kar yapıyor nerdeyse 100dem 90. super rakam tıcarette.
ben 1700 luk malın bırden zamlanarak 2000 ustu bı rakama mal olucagını sanmıyorum ve tıcaretle ugrastıgım ıcın oyle bır zammın sozkonusu olduguna ınanmıyorum kusura bakma. kullanılan malzemeler bellı , lpg tankı, kucuk kompresor, borular, korukler. bu malzemeler tek baslarına zamlansa dahı 30 40 lıralarda zamlanırlar. oda totalde 1500 lıra yapar.
talep artarsa rakam artmaz bu yanlıs,bu dogru olsaydı toplu alım modelınde fıyat ınmezdı. sımdı bız 5 arkadas gıtsek 5 ımız bırden yaptıralım desek? normalde 3200 ama sız 5 ınız geldınız dıye 3400den yapıcazmı denıcek ? ben bartunun aracına bınıp test edelı 1 ay oldu olmadı bırden nasıl 1000tl zam geldı?
okadar verdıkten sonra
Audi A3 05 11 07 11 TT TT Quattro Manual Paddle Kit Slam Bags Air Ride Kit | eBay
verırım 480 usd de kargo oderım.. 4000 tl ye buraya gelır. yapma deıl bısı deıl mıs gıbı takarım
Yazılanları pek okumadım da şu ,
usta geçirebildiğine geçiriyor
yazan gerçekten büyük ayıp etmiş.
Adamı tanımadan gidip 2 laf etmeden nasıl biri olduğunu bilmeden gelip buraya böyle şeyler yazmak cidden büyük ayıp ya.
Ben daha hayrettin abinin yanına gidipte muhabbete dalmayan kimseyi görmedim.
Air yaptıranlarda bilir ,adam muhabbetinde bir yandan muhabbetini eder bir yandan işini yapar , ayrıca benim gördüğüm nadir içi dışı bir insanlardandır. Kimsenin yüzüne gülüpte arkasından laf yaptığını görmedim , sırf işi görülsün diye kimseye yalan yanlış bilgi vermez.
Bildiğini anlatır olursa böyle olur der , gerisi müşteriye kalmış işine gelen yaptırır gelmeyen yaptırmaz.
Dedigim gibi oyle bi kural yoktur fakat denildigi sekilde bi model vardir. Yani illa talep artarsa fiyat artar diye bisey yok tabiki :) Ayni seylerden bahsediyoruz hemen hemen , yanlis anlasilma olmasin :)
Muayeneden geçiyor mu kimse birşey söylememiş ?
saçma sapan konuşmayın allah aşkına ya tanımadığınız insanların arkasından nasıl konuşuyosunuz anlamış deilim kimse kimsenin şakşakçısı değildir burada savunulan yapılan işçilik ve adamlıktır emeğinin karşılığını alıyosa hayri abi gerisi boş siz ne kadar konuşursanız konuşun.
Ne air lı araç sahiplerini tanırım ne de ustayı, ama ayıp etmeye gerek yok bilip bilmeden, arabaları yerlerde dip basık görünce fesatlanmanızı tanımadığınız ustadan çıkarmaya çalışmayın, yanlış olur. Parası olan gider yaptırır, çok parası olan da Tr dışından getirtir, bu kadar basit.
İstanbul'da bu işi ilk yapan güzel ekmek yer..
Edit:Açıkcası sanayi işine markalı ürün parası vermemem, eğer sanayi işi markalı ürün fiyatında ya da çok yakın olacaksa senelerdir sanayi işi coiloverlar markalı coilover'ların 3'te 1'i fiyata satılmazdı.
Eleştiriler hep fiyat ve sanAyi işi&markalı acısından yapılmış kullanımı artıları ve eksileri karşılaşılan sorunlardan kımse bahsetmemıs bunlar daha önemli sanırım.
Bizim yaptıgımız şakşakçılık degil, bildigimiz şeyleri burda size açıklamaya calısmak. Sonucta ben yıllardır bu adamı tanıyorum ve burda bi çok kişiyi ben yönlendirdim pm attım numarasını verdim hayrettin abiyi aradım ardından abi arkadasım geliyo ilgilen diye tanımadıgım halde. Biçok kişiye elimden geldigince bildigim kadar bilgi vermeye calıstım. Bunun adı şakşakçılık degil ama senin onun yaptıgını takmam x rakama ordan getiriririm yapma degil mis filan demende emeğe saygısızlığa girer abi bence.. :icon_tup:
Esnaf adamım diyosun ozaman ekmeğin nası kazanıldığını bilmiyosun sen . Bigün gel bursaya misafirim ol gidelim hayronun yanına nası çalıştığını gör 1 araba için ondan sonra tekrar yorum yaz buraya daha iyi olur sanki..
bu arada 2500 liraya yapılan zaman 1 sene önceydi. 2500 den birden 3 500 e çıkmadı. Neye zam geldiyse adam zam yapmak mecburiyetinde. 3 500- 1700 degil yani kazandıgı..
Kanka hiç deneyen varmı muayeneden geçmek için bilmiyorum ama sen yaptır ben seni geçiririrm muayeneden ;)
Kanka :icon_tup:
Bu arada hayretttin abiye parasıyla bile iş yaptıramayanlar var , bir kuruş para vermeden arabalarını basıp kaldıranda. Yani para düşkünü bi insan olmadığını yakından tanıyanlar bilir..
Arkadaş kimse yaptırmak zorunda değil.Adam istediği fiyata satar yapar eder.bu sizin o adamı eleştirme hakkı doğurmaz.üstelik böyle bir ortamda.Hayrettin abiyi tanısanız böyle konuşmassınız.tanımadıgınız ınsanlar ıcın tıcaretıne yorum yapmayın.yaptıranlar hayrettin abinin nası biri olduğunu bilir.2 haftada bir ziyaretine gider olduk artık adam gibi adam çünkü. biz yaptırdık kardeş maşallah tek bir sorun yok. Allah bozmasın.o parayı gözden çıkaran gider yaptırır.. basit yani başka bi kavramı yok. istedği fiyata satar adam. şu anda 2 tane tamponun 4 bin tl ye sana olur dendiği bi memleketteyiz. yeterli bir örnek sanırım.kolay gelsin
Bu tuning piyasası böyledir
yeni bişey çıktığında millet üşüşür uçuk fiyatlara yapılır herkes ustayla kanka olur en iyi usta odur sonra biri çıkar *** atar, o usta kaka olur
öbür usta kanka olur herkes oraya gıtmeye başlar
eskiden nam amortisör vardı iki coilovera 1000 tl çekerdi
sonra o kaka oldu
cantürk çıktı millet izmite taşındı onada kaka dediler
şimdi bursa hayrettin usta var şu an piyasada tek istediği gibi fiyatla oynayabilir talep oldukça uçuk fiyatlarada yapar istanbulda birisi bu işi çözdümü oda kaka usta olur
bu piyasa böyledir alışın buna
yapanıda yaptıranlarıda tanımam etmem ama bu iş tıcaret arz talep meseleseşi eger bı urune talep varsa bu işide duzgun yapan bırısıyle adaletlı sekılde tabıkıde fiyatta artıs yapabılır gecen sene 2500 se bu sene 3500 olması tr ye gore normal ama uydurma yapılan bırsye 3500 cok fazla 4000 e stp nın dedıgı gıbı orjınal kıtler var bu air işide hondacı ısıne doner fötu boklu 10000 tl lık arabalar sözde arabacı hondacılar tarafından 14 15000 bın ıstenırken kımse bu ne demıyrsa adamında işcilık parasına bence kımse laf etmesın
Adanadan bri video youtube de denk geldim. Eskilerden bir beyaz corollaya yapılmıştı sanırım..
Buda başka bir araç Video biraz uzun ;
passat air süspansiyon sistemi (Egzozcu Birol) - YouTube