Gri Gallardo ? :)
Printable View
ferroların lamboların çoğu devlete verdi vermek yerine alınan araçlar bildiğim kadarıyla bu araçların 5 yıl boyunca satısı yasak.nasıl oluyorda bu kadar cabuk el değiştiriyor?
O ne demek yahu ? F430 aldım 2011 yılı icinde 4 ay sonra kar ederek sattım ! Artı vergi vermemek için alınıyor ne demek nasıl bir mantık bu ?
Bİldiğim kadarıyla dedim Cüneyt abi.Yasa o şekilde değil mi? 0 olarak alınan araçlarda belli bi miktarı vergiden düşerek alıp 5 sene satamıyosun?Senin aldıgın 0 değildi sanırım ya da şirket üzzerine almadın
Edit:Artı vergi vermeme olayı beni ilgilendirmez.O konuyu ön plana çıkarmak için söylemedim.Bendede olsa aynı imkan bende yaparım.yanlıs anlasılmasın.ben sadece 0 olarak alınıp şirket adına hemen nasıl satılıyor onu ogrenmek ıstedım
Ferrari değil çoğu lüks arac ya kiralık yada şirkette gider göstermek için alınan araclar.Çoğunluk bu sekilde.Azınlıktır cebindeki parayı basıp superspor alan binmek için onlar zaten gercek araba sevdalısı gözümde.Ayrıca o kadar sık el değiştirme olayıda şu sekilde bence.Belli birkaç galeri var istanbulda,bu adamların belli bir miktar parası buluyor orda alıyo bi araba kullanıyor 2-3 ay geri veriyor belli bir miktar daha ekliyor başka alıyor 1 hafta kullanıyor sarmıyor geri bırakıyor vs... Bunlara bozulmamak lazım herkez böle diye bir kaide yok.
Kısaca yazayım;
Eger sırkete aldıysanız,amortısmanından ve kdv sınden yararlanırsınız.
Amortısman 5 yılda dusulur,yanı 5 e bolunur.Eger 2 yıl sonra satarsan,o kadar amortısman dusersın ama KDV sını kullanırsın.Tabı burada devlete Vergı verıcek kadar ıs yapman gerek,yanı yatırımlarının ve masraflarından sonra cıkan vergıden bahsedıyorum.Onun sadece %18 ını kullanabılırsın,aracın tamamını DEGIL! Yanı, nemutlu kı sırketın Vergı verecek kadar calısıyor...
Neyse,yanı KDV ve amortısmanı kullanıyorsun.100 lıralık aracın,bellı bır kısmını ancak kullanıyorsun.
Sımdıye kadar,HIC BIR aracımı sırketın uzerıne almadım! Cok rahat alabılırdım ama yapmadım,Babamızdan,dedemızden oyle gorduk.Babamın aracı dahıl,kendı uzerınedır...
Edıt: Redlıne adlı uyenın koydugu 3 430 da bana aıttı ;)
Binmek için aldığım hiç bir arabamı şirket üstüne almadım almam !
şunun fanatiği olmayan mı var beee
Tabıkı 3 unede aynı degıl yahu ;)
Yok artık...
Resım cekıldıgınde 2 sıne sahıptım,kırmızı olan benım degıldı o an...
Fume olan satılıktaydı,Acık fume olanın fıyatı cazıptı ve sadece 400km de ıdı...
Oyuzden beklıyemedım...
bana hep bilgisayar oyunundan gibi geliyor bu ferrariler lambolar ve o sınıf araçlar :D bütçe meselesi maşallah hepsine birbirinden güzeller
Aynen oyle,satarken vergı odeyeceksınız...
Ayrıca sırkete alınınca bedavaya gelmez,sadece devlete odeyecegın vergı azalır ama bellı oranda...
Ayrıca super sporları hakkıyla kullanan o kadar azkı,umarım cogalır...
o kadar cok param olsa kesinlikle ferroya binmezdim türkiyede.. onun yerine bi lambo murci ya da diablo veya da bi aston martin olurdu tercihim.. herkes ferrocu zaten..
Walla kuçukluğumden beri ferro lambo sevmedim sevemedim.Bindim sağda solda gene sevemedim.Porsche benım için bambaşka bir kalite..Kullanışlılık olarakta guzel hep aynı kalan çizgileriyle bir klasik ve gücüylede hiçbir ferroya lamboya rezil olmayacak kapasitede gözümde.Kullanan kesimede bakıyorum kesinlikle farklı geliyor bana.Birgün superspor alacaksam bu kesinlikle Porsche olacaktır.
porshe eskıden cok nadırdı gorunce oo porşa bak derdm suan o ozelligi gtti benım gozumde artk sagda solda sayıları fazlaca var. Ama ferro hala nadir ve hala ozel benim icn.
geçen sene ankarada pes pese giden bi murcielago bi de ferrarinin yeni modeli vardı f458 italia olabilir.esk.yolunda 140-150 pespese gidiyolardı bende takılmıstım bi süre eve giderken
murci ya füme yada siyah kd 500 olabilir ferrarinin plakasını unuttum