tasmayı alıp denediniz mi acaba _? avcılık için kısa mesafelerde orman içinde falan işe yarar mı acaba_? Garmin tarzı ürünlerde rakamlar çok yüksek çünki.
Printable View
https://i.hizliresim.com/LOOZd0.jpg
7,5 aylık olduk, eğitimimiz de bitti, baş köşeye oturduk tekrar :)
Bu da bizim tosun paşa DOCTOR . Hatırlayanlar vardır , adı Cem Yılmaz'ın doctor bu ne reklamından geliyor. Kendisi 2010 model olup full + full'dür :) hiç bir zaman tasma kullanmadım bağlamadım hayvanı. Evimizin bahçesi 6 dönüm kafasına göre gezer , Adana sıcağından bunalınca süs havuzuna girer serinler. Dışarı çıkarınca yanımızdan ayrılmaz. Çoğu insandan akıllıdır evin 4. çocuğu durumunda resmen :)
https://i.hizliresim.com/JObBXq.jpg
merhaba
erkek secerelı safkan alman kurdu kopegım var
DISI arıyorum :D aynı kalıtede dısı kopegı olan varmıdır acaba ?
KESINLIKLE TICARI AMACLI DEGILDIR...
Konun adı Köpek Sahipleri ama, bir şeyler yazmam lazımdı, nereye ne yazayım bilemedim. Hakikaten kötüyüm, az biraz saçmalayabilirim, lütfen kusuruma bakmayın.
1.5 sene oldu İstanbul'a taşınalı, fazla da bi çevrem yok anca ofise - ev arası git gel takılıyorum. Bu yaşıma kadar da hep heves etmişim, keşke bir kedi olsa evde diye. Baktım ofisim önünde her araba park ettiğimde gelip kendini sevdiren dünyalar tatlısı bi kedi var, dedim alayım bunu götüreyim eve. Aldık, aşılardır mamalardır bilmem ne ihtiyacı olacağını düşündüğüm ne varsa aldım. 21 Şubat'tı evladımın eve ilk geldiği gün. Pek de güzel kaynaştık. Olur da mecalim olursa bir gün video ve fotoğraflarını yüklerim. Bir kere olsun bırakın eve gelen bir insanı, evdeki hiç bir eşyayı tırmalamadı bile. Köpek gibidir, yatağıma gideceğim zaman iyi geceler derim gelir benimle uyur. Evin içinde yürürüm, nereye gidersem yanıma gelir, nereye oturursam yanıma oturur. Hele ki o kadar sinir stres içerisinde eve geldiğimde kapının kilidini duyar duymaz kapıya gelir, ayağıma sarılır ve sevene kadar bırakmaz. Hakikaten şu hayatta en sevdiğim şeylerden birisi, neşe kaynağım Haydut efendi.
Geçtiğimiz Salı günü eve geldiğimde oldukça huzursuzdu. Acaba eve geç geldim diye mi kızgın, bir ıslak mama verip gönlünü alayım dedim. İşe yaramış gibiydi ama, 1 saat sonra ağlamaya başladı. Vakit geç olduğundan kendi veterinerine değil, 24 saat açık bi veterinere götürdüm. Corona virüsü var dediler, evet dedim biliyorum zaten tedavisini yapıyoruz. Biz destekleyici iğne yapalım, vitamin verelim, yarın kendi veterineri görsün dediler. Gecemiz oldukça sancılı geçti, sabaha gittik veterinere. Beklemenize gerek yok, serum takıcaz biz hallederiz akşama gelin alın dediler. Gittim dün akşam, bayağı toparlamıştı. Aldım eve geldik, tamamen iyileşmiş olmasa da neşesine kavuşmuş evde koşturuyor olduğunu görünce bayağı sevindim. Bugün için de dediler öğle arası getirin, akşama yine alırsınız. İşe gittim, öğlen geldim eve, 15 dakika kadar mıncıkladım kendisini ve sonra da aldım veterinere bıraktım.
1-2 saat oluyor veterinerden çıkalı. Tüm gün içim rahattı nasıl olsa toparladı diye. Girdim veterinere, kör oldu dediler. Kendime gelemedim, çıktım bi sigara içtim. Virüs beyne sıçramış. Salı günü hastalandığında zaten uyku tutmamıştı, internette corona virüsü nedir diye araştırdım o yüzden az biraz bilgiliyim. Sigaradan sonra girdim içeri, PIP olmuş dediler. PIP demek de corona virüsünün mutasyona uğraması demek. Yani ölecek demek. Veteriner demeden anlamıştım ben zaten de, PIP mi dediniz duyamadım dedim, bi b.ka yarayacak sanki. Evet, ölecek dedi. O dakikadan beri nefes alamıyorum amk.
Normalinde PIP duyunca 3-5 gün ömür veriyorlarmış da, bizimki hala yemek yiyip yürüyebildiğinden umudu kesmedik. Dün 500, bugün 550 TL hafifledim, deseler ki çözdük hastalığı 1 milyon tl borçlu olmaya razıyım, ömrüm boyunca ona çalışırım. Daha 1.5 yaşında.
Hafifleme işinden sonra aldım arabaya bindirdim, ben de bindim. Saat 18:30'du. Arabaya bindiğim o saatte ağlamaya başladım, hala göz yaşlarımı tutamıyorum.
Yarın bir daha gideceğiz bakalım. Kim bilir, belki bir mucize olur ? Başka veterinerlerden de randevu aldım. Her ne kadar kan testleri vs mutlak sonucu gösterse de, bir umut ya, belki bir çözüm bulunur.
Çok uzun oldu, kusura bakmayın. Az biraz sarhoşum, canım çok sıkkın ve her aldığım nefes iğne gibi batıyor. Birileriyle paylaşmam lazımdı, aklıma ilk burası geldi. Hakkınızı helal edin.
Allah yardımcınız olsun. Konuya hakim değilim fakat merakımdan internetten üstün körü bakındığımda kurtulan kedilerin de olduğunu yazıyordu. Allahtan ümit kesilmez.
Arkadaşlar pug cinsi yavru köpek için ( yaklaşık 7-8 haftalık ) hangi mamayı tavsiye edersiniz?
Pro Plan Puppy Small&Mini Sensitive Skin Somonlu ve Pirincli Kucuk Irk Yavru Kopek Maması 3kg Satın Al
yada
Brit Premium Puppy Yavru Kopek Maması 15kg Satın Al
HAngisi tercih edilmeli?
Stage 2 evlat :) @amigo
https://i.hizliresim.com/A1JLVq.jpg
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Maalesef gelişme yok. Virüs yayıldıkça yürümesi de bozuldu, dengede duramıyor. Haliyle kalkıp yemek - su ya da tuvalet ihtiyacını karşılayamıyor. Eve geldiğimde kucağımda teker teker hepsine taşıyorum, sonra yatağa bırakıyorum orada gün boyu uyuyor. Mümkün olduğunca fazla vakit geçirmeye çalışıyorum.
Henüz ağlamıyor, mama kabının yanına bırakınca da az da olsa bir şeyler yiyor. Veteriner de kendisi hala mama yiyorsa ve ağlamıyorsa uyutamayız dedi. Sıkıntı içerisinde acı sonu beklemekteyiz.
pffff... ne denırkı bende kotu oldum...
fip oldugu kesin mi? duyduguma gore türkiyede veterinerler onune gelen hasta kediye corona fip diyor geciyor. oyle bakar bakmaz ne fip oldugunu anlayabilir ne corona. coronaya ilac tedavisi de ilk defa duydum. fip icin 2-3 tane labaratuar testi yapilmasi gerekir oyle basit kendi muayenesindeki kan testleriyle hic biseyi anlayamaz. ki bu testler de kesin sonuc vermez fikir verir. %100 tani otopsidir. özellikle virüs beyne sicramis kör olmus ne demek. tümor degil ki bu bagisiklik sistemini etkileyen virüs. düzgün tecrübeli bi veterinere götürün. corona diyelim tedavi diyelim parasini alalim kafasindaki veterinerlere degil. veterinerin günahini almak istemem ama kör olmasinin sebebi yanlis ilac olabilir. veya septomlara bakarak fip oldugundan eminseniz uyutun derim. hem kediye yazik hem paraniza. kediler aciyi tahmin ettiginizden fazla gizler. aglamiyor uyutamayiz sacma geldi.
Selamlar. Sizin de söylediğiniz gibi maalesef ki kesin olarak FIP olduğunu söyleyebilecek bir test bulunmuyor. Hayvanın gösterdiği semptomlara bakarak söylüyorlar. Teşhisten bahsetmeden 3 ayrı veterinere gösterdim, hepsinde aynı tanı konuldu.
Buna ek olarak ilaçlar konusunda ben de rahatsızım. Evde oldukça huzurlu ve mutlu bir hayvan olduğu için ve günlük 10 iğne yapılmasını gereksiz acı verici olarak gördüğümden geçtiğimiz Pazar gününden beri veterinere götürmüyorum.
Arkadaşlar 1 mayıs gibi sokağa atılıp sahiplendiğim golden cinsi köpeğimi dün gece iş yerimden servis minibüsü sahibi biri çalmış. Bunu rezil etmek istiyorum facede vs linç edeceğim bir grup var mı plakasını maalesef net okuyamadım altur ve emniyetten yardım alacağım. ama ortalığa çıkamasın gavat.
Benim 3.5 yaşındaki Rott kızımda leşmanya olduı. Malesef ilacı Türkiye de satılmıyor. Examası kulaklarına ve yüzüne iyice yayılıyor. Yurt dışında 5 euroluk ilacı kimden istediysem bir bahane bulup getirmedi. İnce ince ölüme doğru gidiyor. Allahtan hala beklenenin çok ötesinde hareket kabiliyeti.
Yurt dışından gelirken buzlu kap içinde GLUCANTIME ilacını bana yurt dışından kim getirebilirse maliyetinin üzerine koysun canı sağolsun.
Kardeşim ilaç zaten normal ilaç yani pet grubu değil ve yurt dışında reçete istemeyen bir ilaçmış. Bulgaristan da bulamadı arkadaşım. İtalya ve Fransada yaygın baya. Almanya da ise e-eczaneden satın alıp adresine getirtiyormuşsun. Ukraynada ise direkt alabiliosun heryerde var. Yani gidip gelen birileri kim varsa alabilirse herşeyinle karşılarım karınıda koysun. Lanet olası ülkemize hiç girişi yok, ama sokması uyasakta değil
Arkadaşlar plakayı okuyamasamda araç üstünde firma adı yazıyordu. Denk geldiğim müşteri hizmetlerindeki bayan arkadaş köpek sahibi olduğu için benimle pardon oscarla baya ilgilendi :D köpeği bulduk. İstemediğim bir durum olsada minibüs firmadan oldu . Şöförde işinden olur mu patronu bilir.
Tipsizlik abidesi :)
https://s9.postimg.cc/pq05w0tsf/lex.jpg
Benim ilaçlar geldi. Dün itibari ile 3.ampulu yaptık. Gözle görülür dahi iyileşme var köpekte. Kesinlikle bu ilaçları getirtme yöntemi bulunmalı
Buda benden gelsinnn :)
https://i.hizliresim.com/Y6PJ36.jpg
Arkadaslar izmirde dişi dogo sahibi varmidir su yakışıklım bi baba olsun
https://resmim.net/f/lycADb.jpg
https://resmim.net/f/A6a8ra.jpg
https://resmim.net/f/kMKd8H.jpg
https://resmim.net/f/5VpBti.jpg
herkese iyi akşamlar.. yaklaşık 3.5 yaşında olan bir dişi ingiliz goldenla birlikteyiz, 1 yaşından sonra bahçemizde kulübe de kalmak zorunda kaldı, babamın alerjisinden dolayı, buraya kadar bir sorun yoktu fakat 2 gündür dikkat ediyorum ara ara ağlıyor böyle bişeyden korkar gibi bir hali var.
Bugün veterinere götürdüm kan tahlili dahil detaylı bir check up yapıldı ama maşallah tazı gibi bir sorunu yok. Çevremizde en ufak bir değişiklik olmadı, birinin evden ayrılması ya da yeni bir üye gelmesi gibi. Fakat bu sorun çok kafama takılmaya başladı var mıdır acaba bir önerisi olan?
http://i.hizliresim.com/1EEadA.jpg
Bende çok istiyorum bir köpek alayım bakayım diye ama gözüm yemiyor :/
uzun zamandır köpek sahiplenmedim yer sıkıntısından. şuan yerim çok müsait. yavru pit arıyorum. yardımcı olabilecek var mı
Evet arkadaslar...
Amerikaya tasindiktan sonra kedi tavuk derken kopek almak gerekliligi dogdu... Yeni actigim Galeri ve servis icin bir kopek almak istiyordum...
Kediyi sokaktan edinmistik... Kopek icinde satinalma yolunu secmek istemedim haliyle... Yuva ihtiyaci olan bir yavru ile yollarimiz kesisir diye dusundum hep...
Velhasil bir gun acikartirmadan donerken bana kopek vermeyi teklif eden arkadasimi aradim ve bana resim yollayacaktin dedim... Oda unuttugunu ve birazdan yollayacagini soylemisti...
Neyse... Tren yoluna denk geldik ve bir iki araba farkla U donusu yapamadik abartisiz 20 dakika bekledik... Sonrasinda yakitimiz azaldigi icin benzinlige girdik... Amerika da disaridan cok yemek yiyen birisi degilim ama icim kiyilmisti resmen ve bari bir cips alayim dedim... Marketin onunde paspasa yatmis ve bir tavuk kemigi kemiren minicik bir kopek... Titriyordu cunku Hpustonun en soguk gununu yasiyorduk o gun... Sorduk sahipsizmis... Aldik... Erkek saniyorduk bu arada.. Yani o kadar anlamam kopeklerden...
Normalde 1 yil kadar Alman kurdu besledim ve inanilmaz seviyordum kopegimi. Teknik olarak bilgili olmasam da cok bagliydim ama maalesef calindi...
Bu kopegin cinsi hakkinda hic bir fikrim yoktu. Duz mantik dusunmustum... Yolum kesissin ben onu sahiplenirim oda beni ve isyerimi demistim...
Yanliz gordugum kadariyla pitbull yada pitbull turevi bir sey almisim :)
Ben hayvanlar sahiplerine ceker biraz diye dusunen ve tecrube eden birisiyim... Umarim oyle olur cunku hic kavgaciligim yoktur...
Ama onerilere acigim...
Derdim saldirgan bir kopek olmasin ama kapilar kapanip kilit vurulduktan sonra da yerine sahip ciksin...
Isi bilen arkadaslar bu yavru icin yorum yapasa ve onerilerde bulunursa sevinirim...
https://farm5.staticflickr.com/4895/...efe5ac54_b.jpg
[IMG]https://farm5.staticflickr.com/4806/...4d3514ac_b.jpg [/IMG]
Allah bağışlasın 1 yaşını az biraz geçkin border collie'm var. Bit pire sorunu için ne kullanıyorsunuz?
Yazın bizi bir pireledi, Allahtan yazlıktaydık ta orada bu sorunu çözüp evi ilaçlatıp öyle dönmüştük. Ense damlası olarak veteriner stronglu adı olan bir marka kullanıyor. Kesin çözümü olan yada damla tavsiyesi vs olan var mı?
Antalyada Serhat Yalçın diye bir arkadaş var. Facebooktan ulaşabilirsin. Ürünün ADI PETKAT Çam katranı Solusyonu.
Hayvanlarda hertürlü deri hastalıkları için Yüzde 1 milyon Kesin ve doğal çözüm. Kullandıktan sonra Dua edersiniz.
Bit-pire-uyuz-kaşıntı-exama-arı sokması veya bahçe ve otlardan gelebilecek hertürlü Dermotolojit(deri veya cilt) hastalıkları için tavsiyem PETKAT
Kedi ve köpek alerjilerini geçirmenin bilindik bir yolu var mı acaba :(