Elinize sağlık çok güzel çalışmalar..Bende Autocad biliyorum fakat bu apayrı birşey :) ..
Printable View
Elinize sağlık çok güzel çalışmalar..Bende Autocad biliyorum fakat bu apayrı birşey :) ..
Şimdi facebook sayfanızdaki fotoğrafları inceledim elinize sağlık gerçekten çok güzel..Bu arada bende bu sene Haliç üni İç mimarlık bölümüne kaydoldum
Merhabalar birkaç ay önce 3d-render'a yönelik aşağıdaki özelliklere sahip bir bilgisayar toplamıştım. Bugüne kadar herhangi bir konuda sıkıntı yaşamadık.
Fakat 240.000m2'lik ve yoğun bitkilendirme olan(Ağaç-Çalı-Yer Örtücü) bir peyzaj projesi'nin 3ds Max'te render'ını almak istediğimizde hiç başlamadan program kendini kapatıyordu.
Daha sonra cache bellek max. sınırını arttırdık ve bu sorunun ortadan kalkıtığını zannediyorduk ki bu seferde %85'lerde kapanmaya başladı.
Cache Belleği C:'den D:'ye taşımayı denedim ancak belki başarılı olamadım. Taşımanın bir yolu veyahut başka bir çözüm getirebilecek birisi var mı acaba? Bilgisayarın özelliklerinin yeterli olacağı kanaatindeyim çünkü.
İşlemci x Intel Core i7 5820K Soket 2011 V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 15MB Önbellek 140w
Anakart x Asus X99-DELUXE Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3000Mhz (O.C)
Bellek x Kingston DDR3 32GB(4x8) XMP Beast HyperX 2400MHz CL11
Ekran Kartı x PNY Quadro K4200-PB 4GB GDDR5 256 Bit PCI Ekspres Profesyonel Ekran Kartı
SSHDD x Seagate 2TB 7200 RPM 8GB Nand Flashlı 64 MB Ön Bellek 3,5" Masaüstü SSHD Hybrid Disk
SSD x Samsung 850 Pro Serisi 2.5" 256GB SATA3 SSD
Kasa x Dark Transformer 850W 80+ Bronze Güç Kaynaklı, 5 Fanlı
ben yerinizde olsa 2-3 makine toplarım hepsine ssd çakıp renderleri paylaştırırdım. Daha çabuk biter hem. Tek pc 240.000 m2 bir alanı %85 e kadar kaldırabildiğine dua et
Pc sıcaklığı kaç civarlarda oluyor. çok ısınıyorsa kendini korumaya alıyor olabilir.
peyzaj için lumion tasiye ederim
Açıkçası koruma kısmı hiç aklımıza gelmemişti ama modelden insanları kaldırınca almaya başladı bilgisayar. Render paylaştırmaktan kasıt aynı anda 3 render almak mı, yoksa bilgisayarları senkronize edip 3 kat daha hızlı render almak mı açıkçası 2. konuda fikrim yok bilgilenmek isterim :)
Esasında uzun bir süredir 3dsMax bilen elemanımız olmadığı için Lumion'da çalışıyorduk. Çok pratik, hızlı ve kullanışlı bir program. Hala çok acele bir iş olursa kullanıyoruz ancak 3dsMax+Vray ile Lumion'un renderları arasında malumaliniz çok fark oluyor :)
Kalitemizi-standartlarımızı arttırmak adına 3dsMax'te çalışıyoruz.