|
|
#1 | |||
![]() |
Değişik bi sorunum var.
aracım yağ yakmıyor test edildi hiçbi sıkıntısı yok o konuda zaten motoru yeni henüz 20binlik. bir yerden yağ sızıntısı yok yere yağ damlamıyor. cok ufak sızıntılar var ama 4lt kaybolucak kadar değil en fazla 100gr gitsin ordan. ama yaklasık 500km önce yağ bakımı yaptırdım araca. castrol edge 10w60 yağ kullandık. değişim radarda yapıldı ve 4ltnin tamamını motora koydular. cubuktan kontrol ettiğimde max çizgisinin biraz üstünde olmustu. aracı yaklasık 300km kullandım 1 defa roll e cıktım sonra kontrol ettiğimde yağ max ile min arasına inmişti sasırdım dedim heralde arac bi şekilde fazlayı tahliye etti ama içime kurt düştü. sonra bi 100km daha kullandım. ardından bi defa daha merak ettim sıktım biraz arkamdan da arkadas takip ediyordu duman atıcakmı diye. en ufak bi duman atma yapmıyor araç ama eve geldim ertesi gun yani bu sabah yagı tekrar kontrol ettim. suan yağ min çizgisinde. 500km de yaklasık 3lt yağ ucup gitti bu yağ nasıl eksilmiş olabilir? dün lastik değişirken altına baktım motor altı temiz yağ akıntısı yok __________________________________ Satılık RedREX |
|||
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: '93 200SX S13 - '95 Del Sol VTi EG2
|
ömer çubuktaki çizgide max-min arası genelde 300 gr farkeder , 3lt olduğunu nerden anladın?
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
ortalama olarak söyledim onu.
araçta yağ basınc saati var basıncı takip ediyorum dun sıktıktan sonra basınc rolantide 1barın altına düşmeye basladı. normalde 4 bar basıyor. gazlarken 7-8 bar arası değişiyo ama 500km önce max çizgisinin üzerinde olan yağ bu kadar kısa sürede min çizgisine düşermi? şundan cok eminim bugun cıksam biraz gazlasam o yağ min çizgisinin bayagı bi altına düşücek __________________________________ Satılık RedREX Son Düzenleyen Ome_RS; 10-12-2011 22:22. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: yok
|
yağ ponpan çatlak olmasın...
__________________________________ 1991 HONDA CRX - TOTALLED 1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD 1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD 1990 HONDA CIVIC EF - IN PROGRESS |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Subaru Forester Turbo S / Fiat Palio 1.2 16v
|
yağ pompanda sıkıntı var gibi keçelerındede olabılır siboplara yağ indiriyorsa aracın egzozdan yakıp atıyor olabılır detaylı bı ustaya goster bence ıhmal etme geçmıs olsun
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
sanmıyorum çünkü basınçta sıkıntı yok
çatlak oldugunu farz edersek catlaktan sızan yağ dısarı akmazmı nasıl anlarız onu sökmeden? __________________________________ Satılık RedREX |
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
bu arada buji kablosunu cektim baktım yağlanma yok gibi müsait oldugumda bujileri söküp öylede kontrol edicem
__________________________________ Satılık RedREX |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
Otomobil: Supercharged 2006 R53 MCS
|
Max ile min arasinda 1 litre bile oynayabilir cubuguna ve aracina gore..
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: sedan eg coupe rex sir
|
Yawrum aynı sorun bendede var o yüzden gazlamiyorum
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
Gecmis olsun yavrum halledersin ins tez zamanda skintisiz
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: sedan eg coupe rex sir
|
Gazlayinca eksiliyor motor yağı nedenini bende bilmiyorum bütün honda serilerinde eksiltme yapiyormudur vtec yada k serisinde ?
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: '93 200SX S13 - '95 Del Sol VTi EG2
|
ömer , korhanla bi konuş istersen . o anlar dilinden , yağ basıncının düşük olmasının 1 kaç sebebi var benim tecrübe ettiğim ,
- aşırı yağ ısısı - eksik yağ - çatlak yağ pompası - kaçak olan yağ hatları benim gördüğüm sebepler . En son korhanın taktığı pompa varsa hala üstünde , üzerinde işlem olan bir pompa o üst devirler için , direk gidip orj pompa takman da eski basıncı sağlamayacaktır .. eksik yağı ekleyip tekrar dene , baktım düzelmedi , daha ciddi çözümelr egitmen gerekecektir , yoksa bu sana yatak ve krank olarak geri dönebilir |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: ef
|
bendede tam aksi biraz çok be yavrum
__________________________________ "Bazen ulastigin cevaplar daha fazla soruya yol acabiliyor." |
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
ya eksiliyorsa tamam da a.k bu benzinden basabas gidiyo
![]() yanıyosada duman atması lazm gram duman da atmıyo yag pompası yeni refize edilmiş basıncı arttırılmıs temiz nereye gidiyo bu yağ __________________________________ Satılık RedREX |
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
Yağ konusu açılmışken benimde bir sorum var
![]() Geçen arabanın yağını değiştirdik eski yağ simsiyahtı yeni koyduk çalıştırdık baktık rengi açıktı.Ertesi gün tekrar baktım eskisi gibi simsiyah olmuş rengi. neden olabilir? |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: e30'lar
|
aradıgın yag ins radyatörde deildir
__________________________________ butik@sonax.com.tr - 0216 385 96 77 - Fahrettin Kerim Gökay Cad.261/A Göztepe-Kadiköy www.sonaxbutik.com |
|
|
|
|
|
#17 |
|
TechTurkey
Otomobil: fio emo 95ps
|
Yağsız ve yağlı komprasyon testi yaptır. Segmanların durumunu görelim.
Duman görmeyebilirsin. Bu hiç yağ yakmadığı anlamına gelmez. Suyu kontrol et. Suya karışma var mı bakalım. |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#19 | |
![]() |
sıcaklık değil motor soguktu ısıttım e5 cıktım gazladım yag eksik değildi hala eksik değil min çizgisinde ama gazlamadan önce ortadaydı çatlak yağ pompası ve yağ hatları hakkında bilgim yok onlar olabilir. ama şöylede bi durum var rolantıde basınc düşüyo ama gaza cok az dokunsam basınc 3-4lere cıkıyo sabit gazda 5.vites 90 tarzı sürüşlerde yine sıkıntı yok 4-5 bar seviyelerinde. o 1 bara düşme olayıda dun dönüşte oldu mahalleye girdim arac sessiz olsun die bosa attım saat alrm vardi gaza dokudum yine yaglama normalken park ettim sonra bakmadım bidaha yarın cıkar bi normal tur atarım bakayım ne gösterecek __________________________________ Satılık RedREX |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |