|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: 96 Doğan SLX
|
arabayı gece çalıştırdığmda ısıtıyorum.. farları açtıgımda rolantide düşme oluyo.? normal midir? nedendir???
__________________________________ 96 Doğan SLX - Gümüş Gri Met
45TA2372 |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: R Laguna 2.0
|
diğer konundada akünde sıkıntı varsa araba sarsmayı cok yapabilir. soğuk havalarda özellikle nefret edersin. yerinde olsam durumun müsaitse ilk aküyü değişrim
edit: murata katılıyorm aynı şeyleri yaşadım tek tek değişmiştim hatta bi sabah arabayı çalıstırıcam diye inanıp marş motorunu kırmayı becermstim ![]() sonrasında akü ve şarj dinamosunu halledip huzura ermiştim __________________________________ ''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın'' Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış. Son Düzenleyen SekoLive; 19-12-2011 16:32. |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206Gti
|
şarj dinamonu kontrol ettir...
__________________________________ kimse beni sevmiiiii
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Seat Leon 1.6 TDI, Peugeot RCZ THP 200
|
akünün eski olması veya normalinden düşük amper olduğunda yapar bu sıkıntıyı çok uyuz bi durum ben 2 yılda bir akü değişirim erzurum havasından dolayı pek dayanmıyor akü
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
aküyü benden önceki sahibi ne zaman değiştirdi bilmiyorum. araç 11 aydır bende. daha önce hiç dikkatimi çekmemişti bu olay. bu ara arabaya fena halde taktım.. aküye baktığımda tam şarjlı oldugunu gösteren yeşil bi delik var. üzerindeki yazıya bakarsan tam şarjlı.. onu da kontrol etmekte fayda var gibi. teşekkürler arakdaşlar.
45TA2372 |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Z16LET
|
akün bitiyor.
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Kadett
|
Ya şarj dinamo kömürlerinde sıkıntı var yada konjektör de.
__________________________________ 5 yaşindaki Rize'li bir Çocuğun dolmuşta Annesine dediği gibidir Belkide Hayat ; "Hem vuriyysun Hem Ağlama Diysun" |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
göstermek lazım.. sanayiye gitmekten sıkıldım artık.. gidiyoruz yontuluyorz. 3 gün sonra tekrar sanayideyim. kanka oldum artık adamlarla.. biraz da bende var. kıl kuyruk oldum iyice.. tık ses gelse sanayide alıyorum solugu..
45TA2372 |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Şahin S
|
aracında far rolesi yok sa ampullerin 90-100 lükse çok belli eder ama 55-60 lık ampuller varsa hafif kısıyopr gaz verince canlanıyorsa normaldır çünkü motordan akım çekiyor bunlara artı olarak kalorifer ve sisleri açarsan kendini dahada belli eder bunlar normal şeyler ama far rolesi yoksa o şart
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
TechTurkey
|
bunu sıkıntı edip boşuna aracı kurcalatmayın.
akü-şarj dinamosu ve regülatörü aracın besleme kaynağıdır voltaj burada depolanır ve üretilir. bunu zaten herkes biliyor. siz farları aınca 2x55 wattlık bir güç çekersiniz birde frene basarsan 2x21 watt da orada arka cam rezistansı, fan açtı, kalorifer çalışıyor ,uzunları yaktın, sinayl verdin falan filan derken çekilen akım artar, o yüzden üretilen voltaj bir miktar düşebilir. akü 12 volttur motor çalışma sırasında ideal olan 13.8 volt ile şarj edilir bütün bu dediklerim çalışınca o andaki voltaj düşer bir miktar bu araçtan araca değişebilir diyelim 13.8 volt oldu 12.9 volt şimdi ecu programı içerisinde voltaj compensation vardır yani voltaja göre düzenleme çarpanı derki 13.8 voltta enjeksiyon süreleri budur 13 voltta budur 12.9 voltta budur 11 voltta budur bu bir çarpan değerdir, enjektörlere etki eder. işte sizin voltaj düşünce bu değerler değişiyor ama demekki bu çarpan çok iyi çalışmıyor belki sınırların dışında kalıyordur voltaj düşmesinin rölanti valfine de etkisi var o da bir miktar rölantiyi sapıttırıyor olabilir uzun lafın kısası bence çok dert etmeyin bunu aküyü ve şarjı bir ölçtürün ama kafası çalışan bir elektrikçiye muhtemelen sorun çıkmayacaktır zaten belki son ihtimal aküyü 1 büyük version ile değişmek iyileşme sağlayabilir yani diyelim sizin akü 45 amperlik onu 55 amperlik falan yaparsınız eski akü bitince __________________________________ |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#11 |
![]()
|
akünün durumuna bi baktırayım da ona göre bi hal ve çaresi bulunur.. teşekkürler
45TA2372 |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: satılık ae101,satılık vtec2
|
araba tofaşsa hıç uğraşma olmaz hepsınde sorun var