Kayıt ol

Eski 19-12-2011, 21:04   #1

Ertuu - ait Avatar

Otomobil: Civic Sİ (Zenci)

Civic Sİ 4000 devirde kesici. ACİL YARDIM.

Selamlar,arkadaşlar ORDU'da yaşadığımı belirtmek istiyorum,si'ımı ilk aldığımda biraz sıkıştırdığımda yumulma yapıyor ve bir süre gaz yemiyordu,ama sonradan motor soğuyunca düzeliyor,biraz sıkıştırıyorum hiçbi sıkıntı yok bikaç gün sonra aynı yumulma yine oluyordu,bu 1-2-3 böyle sürekli tekrarladı derken bi akşam eve geldim bıraktım arabayı,ertesi sabah çalşmadı,kontağı açınca benzin pompasından ses gelmediğini farkettim,işte sanayiye götürdük baktık ettik,benzin pompasına giden kablolarda oksitlenme falan olmuş onları hallettik düzeldi,motorun içinde birkaç ezik hortum vardı,bunlardan biride emme manifolduna bağlı olan şeffaf ince bi hortum,bu hortum arabayı çaştırınca eziliyor stop edince düzeliyodu,neyse hortumları deiştirdik düzelttik falan,sonra denedim denedim bişe olmadı,tabi bizde demekki bundanmış dedik.
Derken bi zaman sonra akşam benzin almaya gittim,aldıktan sonra yine çalışmadı,gece kaldım yolda usta çağır falan birsürü tantana her kafadan bi ses çıkıyo,herkez şöyle olmuştur böyle olmuştur diyo.zar zor çalıştı ertesi gün sanayideyiz yine ve uzun araştrmalar sonucu sorunun rolanti motorunda olduğuna karar verdik,rolanti düzensiz,bazen stop ediyor ve gaz yemiyor du,emin olmak için şehirde tek biryerde olan bilgisayar a bağlatmaya gittim,adam bağlamadan baktı nerde olduğu belli gerek yok,rolanti motorunda dedi,ve bende inanarak kesin kanaat getirdim rolanti motorunda olduğuna.4000 deviri yukarı geçmiyo araba vın-vın-vın kesiciye giriyomuş gibi yapıyo dip gaz yapınca kerkiniyo,,neyse bi süre yattı araba rolanti motoru araştrmaya başladım ve erkut abide buldum,ama erkut abiden rolanti motorunu isterken arabanın gaz yemediğini,gaz kestiğini,dip gaz yapınca kerkinme yaptığını söylemeden direk rolanti motoru istedim,erkut abide gönderdi tabi,ama benim rolanti motorum farklıymış,vida yerleri uymadı,erkut abide emme manifoldumun değişik olabileceğini söyledi,ve anlattım erkut abiye arabanın sorununu geçte olsa,oda senin sorununun rolanti motoruyla alakası yok dedi,beyinle ilgili bişey olması lazım dedi,erkut abiyle uzaktan uzağada olsa çözmeye çalışıcaz ama sizlerede sormak istedim,arabamın sorunu ne olabilir?gidip adam gibi bir bilgisayaramı bağlatayım napayım, lütfen yardım edin kafayı yemek üzereyim

(ERKUT abi rolanti motorumun resmini istemiştin,benimki aşağıdaki ile aynı)

JDM 76 Zenci PISTON GARAGE
52 ER 925 '99 Civic EJ9 Hatch
16 JDM 76 '93 Civic Sİ Hatch
Ertuu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 19-12-2011, 21:44   #2

bladerk - ait Avatar

Otomobil: ALL MOTOR SOHC+ passat TDI

canım öyle bi yazmışsınki millet okumaya üşenir

yarın ara yapman gerekenleri tarif ediyim bu arada kaç model bu araba obd0 mı bu şey

D series 14.2 sec N/A PISTON GARAGE
http://www.techturkey.com/forum/atmo...-bilgiler.html
bladerk isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 19-12-2011, 21:59   #3

Ertuu - ait Avatar

bladerk´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
canım öyle bi yazmışsınki millet okumaya üşenir

yarın ara yapman gerekenleri tarif ediyim bu arada kaç model bu araba obd0 mı bu şey

abi baştan sona bilinsin istedim o yüzden uzun yazdım biraz,neyi varsa çıksın diye, 93 model abi.

Eski 19-12-2011, 22:06   #4

Hondafatih - ait Avatar

Otomobil: 'Ford Fiesta 1.4 TDCİ

arkadaşım öncelikle selamlar benimde başımdan geçtiği için söylüyorum distiribitördeki bobinlerden biri veya bir kaçı arızalmıştır değiştirirsen düzelir. yadaa benzin otomatiğinde yani koltuğun altındaki pompadan bahsediyorum 2 sinden biri kesin çözüm dostum aynı sorunları bende yaşadım ilk olarak bobinler daha sonra 2 ci kez pompadan arıza gördü 2sinide sıfırladım çok şükür birşeyi kalmadıı kesinnn ve kesin bunlardan biridir

http://i12.photobucket.com/albums/a2...cPrez2copy.png
Hondafatih isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 20-12-2011, 08:50   #5

dest - ait Avatar

Otomobil: Civic Si & Mazda 323

aynı sorun 99 mazda 323 te başıma geldi bobinler arızalı idi onları değiştirdik 4000-5000 arası sanki launch kontrol varmış gibi kesiciye giriodu ve çatara patara patlıyodu egsoz sorun buji kablolarında imiş değiştirdik düzeldi.. umarım yardımcı olur..
dest isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 20-12-2011, 08:54   #6

tegci_09 - ait Avatar

Otomobil: silver 1.6 ies- silver 19D80 mk1 1.3 wolfsburg ed..-arora ar100t 6a :)

erken kesiciye girmesi yüksek ihtimal distiribütör içindeki parçaların bobin vs. arızalanmasından meydana gelir.

Jant ve Lastik adına herşey..
tegci_09 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 20-12-2011, 09:49   #7

ENGean - ait Avatar

Otomobil: ' DS 6477

bizde 94 ex war aynı sorunmu bılmıyorum ama üstte DEST NICKLI arkdsn dedıgı gıbı bızdede 5500 de arac kesıcıye gırıyo gıbıydı. ve acayıp sekılde catara patara patlamalar oluyodu.
bu ex'lerde 2.bogaz dedıklerı ne bılmıyorum ama o temızlendı.
karburator temzlndı.
bujı ve bujı kabloları degstrı
sente
benzın fıltresı degstı.
bunlardan sonra duzeldı. aklında olsun yınede..
ENGean isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 20-12-2011, 10:22   #8

Otomobil: Audi A6 2.5 V6 Quattro

Wukill - MSN üzerinden Mesaj gönder
dest´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
aynı sorun 99 mazda 323 te başıma geldi bobinler arızalı idi onları değiştirdik 4000-5000 arası sanki launch kontrol varmış gibi kesiciye giriodu ve çatara patara patlıyodu egsoz sorun buji kablolarında imiş değiştirdik düzeldi.. umarım yardımcı olur..
Sizdeki sorun ile civic deki ayrı arızalar diye tahmin ediyorum.

Zenci'ye gelirsek bana da bobin ve benzin pompasından gibi geldi
Wukill isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 20-12-2011, 11:12   #9

Otomobil: Honda Civic Sİ -Mazda 323 sedan

arkadaşım diğer arkadaşlarında dediği gibi ateşleme sorunu gibi gözüküyor bencede distribütöre baktır derim. birde resimdeki senin arabanmı yoksa başka yerden örnek olarakmı aldın? çünkü Sİ emme manifoldu biraz daha farklı. kabaca benziyor ama en bariz MAP sensörü yerinde değil. resimdeki CRX manifoldu
Sİyah isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 20-12-2011, 21:13   #10

CafCaf - ait Avatar

Otomobil: 207 GT

güzel kardeşim hondadan cok anlamıyorum ama bir an önce çözülmesi için prblemin dua ediyorum ...
CafCaf isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-12-2011, 20:50   #11

Ertuu - ait Avatar

çok teşekkürler herkeze,dediğiniz yerlere baktırıcam,düzeldiğinde burdan yazarım sonucu.

Sİyah´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
arkadaşım diğer arkadaşlarında dediği gibi ateşleme sorunu gibi gözüküyor bencede distribütöre baktır derim. birde resimdeki senin arabanmı yoksa başka yerden örnek olarakmı aldın? çünkü Sİ emme manifoldu biraz daha farklı. kabaca benziyor ama en bariz MAP sensörü yerinde değil. resimdeki CRX manifoldu
resimdeki emme manifoldu aracıma ait,erkut abide söylemişti crx monifoldu olabileceğini,map sensörü tam olarak nedir,nerde olması gerekir? birde crx manifoldu olması iyimi kötümü?

Eski 22-12-2011, 20:57   #12

Chn53 - ait Avatar

Otomobil: Logan stw

bi ara niyetlenmiştim falan temiz görünüyordu araba ... allahtan bulaşmamışız , bulaşsak kabak bize patlayacakmış.... umarım probleminiz kısa sürede çözülür.

Şeytana uymak istemiyorum ama şerefsizin fikirleri hoşuma gidiyor
Chn53 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-12-2011, 21:01   #13

fakul - ait Avatar

Otomobil: audi a4 1.8T QUATTRO

fakul - MSN üzerinden Mesaj gönder
Arkadasim sorunu kesin vet net distribitor icindeki bi sensor hatta dr.muller kiydi neydi ayni sorun benim eski si imda da vardi bulana kadar kafayi yemistim o sensoru degistirince sorun halloldu bana guven kesin bu senin sorunun

acık yavaş sür lan şu arabayı eşşoleşşek
fakul isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-12-2011, 21:16   #14

Ertuu - ait Avatar

Chn53´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bi ara niyetlenmiştim falan temiz görünüyordu araba ... allahtan bulaşmamışız , bulaşsak kabak bize patlayacakmış.... umarım probleminiz kısa sürede çözülür.
Araba hala temiz kardeşim,kimseye kabak falan patladığı yok,sorunsuz bi araba üretildiğini hatırlamıyorum daha! eğer arabamın arızasını gizlemek isteseydim etiket olur falan diye korksaydım herkezle özelden yazışırdım,çözümü öyle arardım,bizim gizlimiz saklımız yok ben arabama sonuna kadar güveniyorum,insanlarında ne yazdığını görüyosun büyük ihtimal sorun dedikleri yerde,herşey ortada. iyi dileklerin içinde tşk ederim.

Eski 24-12-2011, 02:40   #15

Owner89 - ait Avatar

Otomobil: civic si

senin arabanın üstünde crx motoru var izmitteyken bakmıştım
Owner89 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 24-12-2011, 08:18   #16

1lker - ait Avatar

Otomobil: Subaru Forester Turbo S / Fiat Palio 1.2 16v

Problemin devir.okuyucudan,basinc sensorunden,benzin pompasindan,atesleme sisteminden... bircok seyden kaynakli olabilir iyi bir ustanin gormesinde fayda var ugrastirici problemlerden eski arabamda 2kere yasadim 1.devir okuyucudan 2.benzin pompasindan cikti

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

http://www.torkgaraj.com/
1lker isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 02:05 ::::