|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Peugeot 306 Griffe 5k
|
Aracıma açık hava filtresi takmak için bugün biraz uğraştım sitede gördüğüm custom uygulamalardanda bilgi alıp pvc 70 lik boru ve bir 1 adet dirsek ile filitreyi uyguladım.İlk aldığım dirsek 45 derece olduğu için filtreye yer bulamadım ama sesi gayet istediğim gibi olmuştu gidip bitane 90lık dirsekle kaputun girişine kadar uzattım denemeye çıktım araçta ses seda yok o kapının önünde ilk verdiği sesten eser yok.Aracın orjinal fitre kutusuna giren lpg borusu boşta kalmıştı ve motor kapağından hava çeken boruyla bi başka sensör daha boştaydı aracın lpg ye geçişinden sonra ses vermemesi normal bi durum mu?
|
|||
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: 6K2 Ibiza AKL
|
bizde yaptık arkadaşımın arabasına hatta,orjinal filtre kazanındaki filtreyi çıkarttık.sesde daha iyi iyileşme sağlandı.bende Corsa GSI vardı , onun gibi ses vermiyor.Ses olarak yine iyi ama arabanın içince sürerken öle aman aman ses yok.
şikayet ettiğiniz durum buysa valla bizde durumdan müzdaribiz ![]() takipteyim
__________________________________ I Love Trance ![]() TECHNICAL RESEARCH in ACOUSTIC NEURAL CONSCIOUSNESS ENHANCEMENT |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
Evet aslında sorunum buna yakın
dediğiniz gibi içerideyken ses yok ama ben ilk 45 lik dirsekle taktığımda çok hoş bi ses gelmişti o şekilde kaputu kapatamadığımdan 90 lık dirsekle taktım yola çıkınca sesten eser yoktu tekrar 45 lik dirsekle denedim yine ses alamadım benim derdim biraz karmaşık
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
performans önemli tabi
__________________________________ I Love Trance ![]() TECHNICAL RESEARCH in ACOUSTIC NEURAL CONSCIOUSNESS ENHANCEMENT |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Çıtır Basık Albea
|
benim arabada lpgliydi ve 60 mm girişli green vardı köpek gibi ses çıkarıyordu
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#7 |
![]()
|
aslında şu üst kapaktan çıkan ve kelebeğe doğru yönlendirilmiş boruya krank filtresi bağlayacaksın.
kelebekten çıkana da direk net bir boru ve , güzel bir filtre iyi sonuç alınır diye umuyorum :S
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
custom olsun dedim ama pvc ne sağa dönüyor ne sola yer yetmedimi bükmeye eğmeye çalışmak tam işkence
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Çıtır Basık Albea
|
albeaydı sensör falan yok
direk kutu filitrenin borusunu söküp aliminyum boru ve ucuna filitre taktım ve ısı yalıtımı yaptım.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: 836A3.000-Dohc
|
ben aracın orjinal filtre hortumlarını taktım ses de performansta gayet iyi ...
|
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
|
![]() Benim gaz kelebeği ile boru arasına silikon malzeme ile ek yapıcam o zaman daha iyi ses verir,bugün kaçak vardı sanırım o yüzden ses gelmedi pek. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Peugeot 307 sw
|
pug307 var onada ben taktm. orj filtreyi söktüm KN filtre taktm. sesi cok iyi fakat cok sıcakta kalıyo geride kaldı. onu alimnyum boru ile uzatp dısarı yakn bir yere ayarlayınca daha iyi olur umarum..
__________________________________ 34 vm 3404 |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: honda civic EK
|
merhaba arkadaşım.hava fitresinin ses vermemesi lpg ile alakalı değil.hatta lpg de araç daha çok ses verir.sebebide lpg de çekiş düşüklüğü olacağından emme fazla olacaktır ondan dolayı filtren daha çok ses verir.benim fikrim arac içinde duyulmamasının sebebi kaput kapalı ve sen içerde olduğun için olabilir.dışardan ses duyuluyordur.birde araç yürümeye başladığından biraz daha dip gazlarda sesi alabilirsin diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
Otomobil: Angry Bird Doğan S , Fiat Albea 1.4 multijet
|
sensör konusunda da olmasa da olur sensör sadece ışık yakar içerde sensörün üstünü nem ve su almayacak şekilde kapatırsanız skıntı olmaz .
__________________________________ Angry Bird ![]() Hayır Yani illa Romantik olalım diyorsan, GeL mum ışığında Lastik Yakalımm
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
Otomobil: 836A3.000-Dohc
|
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: honda civic EK
|
|
|
|
|
|
|
#17 | ||
![]()
|
|
||
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Honda
|
Lpgli araçlarda hava filtresinde ne gibi farklılıklar oluyor. ?
Benim hondam'dada lpg var Hava filtreside var direk ucuna taktım boruyla felan uzatmadım köpek gibi ses çıkarıyor
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
Bir fark olduğunu sanmıyorum sadece yanlış yaptığım bi yer mi var diye fikir edinmek için soruşturuyorum. Benim direk ucuna takma imkanım yok tam motorun dibinde olucak çok ısınır o şekilde o yüzden boruyla uzaklaştırmak istedim
ya en sonunda kendi filitre aksamının ucuna takıcam boruyu o haldede uzak olucak ama önce borudan geçicek sonra kazana gidicek, ben direk bişeyler olsun istiyorum
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 02:07 ::::

dediğiniz gibi içerideyken ses yok ama ben ilk 45 lik dirsekle taktığımda çok hoş bi ses gelmişti o şekilde kaputu kapatamadığımdan 90 lık dirsekle taktım yola çıkınca sesten eser yoktu tekrar 45 lik dirsekle denedim yine ses alamadım benim derdim biraz karmaşık 

sensör konusunda da olmasa da olur sensör sadece ışık yakar içerde sensörün üstünü nem ve su almayacak şekilde kapatırsanız skıntı olmaz .