|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: IMPREZA
|
merhabalar , bu akşam direksiyonu sökmeye çalıştım korna kapağını aldıktan sonra bir adet 17 civata söktüm sonra rondela ve pulu aldım fakat direksiyona asılmama rağmen çıkmayınca vazgeçip topladım ancak korna doğru düzgün çalmamaya başladı mesela basıyorum ve basılı tutuyorum çalmıyor o esnada direksiyonu çeviriyorum çalıyor acaba göbekte rotary konnektor gibi bir şey mi var bilgisi olan var mı .???
|
|||
|
|
|
|
|
#2 | |
![]()
Otomobil: Clio 1.6 16V
|
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: 318is coupe
|
direksiyonun kasasındaki metal bolum var, o soktugunz pul ve vida kornaya bastıgınızda direksiyonun kasasındaki metalle temas saglayıp kornanın devresini tamamlar. buyuk ihtimal soktugunz vidayı tam olarak takamamışsınızdır çevirrken kafasına gore tamamlanıyodur devre.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
aynen arıza böyle bi parça varmış gibi araba 94 impreza
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
direksiyonu sökmeyi başardım direksiyonun arkasında bir tür çember var ,silecek kolu ve sinyal kolunun olduğu bölümde pim gibi bi parça var yaylı sarı bir parça , bahsettiğim halkaya sürterek kornaya bastığının zaman devreyi tamamlıyor ...
bu sarı parça direksiyon döndükçe aşınıyor 94 model 220 binde (bol makaslı) olan aracımda artık yay sona gelmiş ve çembere artık basmıyordu ,parçayı söktüm ve bu parçayı bulamayacağımı düşünerek ne yapılabilir diye düşündüm . lehim yapmaya karar verdim ve yaptım 3-4 mm kalınlaştırdım monte ettim ve artık kornam çalışıyor eğer başınıza gelirse oaly bu
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
Otomobil: Clio 1.6 16V
|
|
|