|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Opel Corsa 1.3CDTİ Chipli :D
|
sa arkadaşlar. arkadaşımın sahip olduğu 1.6 şahinin motorunda ufak tefek oynamalar yapmak istiyoruz. acaba neler yapabiliriz ? komple düz boru düşünüyorz ama kaç mm olması lazım ? hava filtresi takılmıyor diye biliyorm şahinlere ? ayrıca laucnh control ü nasıl yaparz şahine
?
__________________________________ Baştaş Performance Team |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Şahin
|
Benimde aracım 1.6 şahin 2.3 yada 2.6 granada karbüratörü koy yakıtı arttırıyo ama aracın gidişini inanılmaz derecede değiştiriyo farkı hissetmemek elde değil. headers koymanı önermem tam oturmuyo kaçırma yapıyo büyük sıkıntı oluyo ama 51lik boru ve son susturucu seni ses olarak fazlasıyla tatmin eder. yok ben son susturucu koymicam dersende 60lık boru öneririm ama polisle çok uğraşırsın söyleyim
__________________________________ Caponlardan ilham aldık şaYini "Jdm" yaptık
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
60lık boru koymayı düşnüyorm komple susturucusuz. ama bunun performansa artısı yada eksisi varmıdır ?
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
60 lık mı, typer motoru swaplıcaksınız heralde , yavv şahinin canı ne ciğeri ne , ne yiyecekkı ne cıkarsın , boru çapı ne kadar büyürse o kadar iyi mi gidiyo , koy 48 lık düz boru , 1.4cc şahin silindir kapagı ve derecelı tak sıkıştırman artsın (hararete dikkat bu arada), daha bızıklıcam dersen 2.0cc tempra sübaplarını tak yürü gitsin
__________________________________ PRO STOCK GARAGE CNC MACHINE WORKS gidiyormuştu var birde muştulu geçmiş zaman... cumle içinde kullanımı... muştu bir gün camiye gidiyormuştu... |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: ---
|
Benim fikrim benzinde binmenizden yana
__________________________________ Yaşamak lazım genç kalmak için
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
öncelikle araç kaç model kardeşim tofaş motormu fiat motormu piç motormu
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
Araç 1994 model 1,6 piç motor hocam her parçasıyla sıfır toplandı.
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: vtec
|
turbola gitsin
sana hazırda seti çokk uyguna veririm bol bol gazlarsın
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: yok
|
tempra 2.0 koyun gitsin.Onada filtre egzoz düz boru yeterli olur.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Dizel Spec Şahin - Quik ;)
|
bizdede var , benzinde kullanabilirsin, piston, 1.3 buji, tipo karbiratörü, headers 53mm boru vanalı eksoz var altında yürürü gayet güzel en azından 4.vites sonları 180-190 yürüyor zor biraz zaman alıyor ama görüyor
__________________________________ ÖZT GaRage * Basık Pug
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Kadett
|
1.3 buji nin özelliği nedir ? Ayrıca tipo karburatörünün SLX karburatöründen farkı nedir ?
__________________________________ 5 yaşindaki Rize'li bir Çocuğun dolmuşta Annesine dediği gibidir Belkide Hayat ; "Hem vuriyysun Hem Ağlama Diysun" |
|
|
|
|
|
#13 | ||
![]()
Otomobil: [ ABARTH ]
|
![]()
__________________________________ hızlı olmak korkmamakdır.... |
||
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: aga81scenic, 2x 1.9 doblo,İman power saxo vtr, 1.3 doblo, 1.9 caddy :)
|
Ben sana anlatmaya bşlıyım yavaştan
![]() o granada karbüratöru tavsıyesını dıkakte al sonra 1.4 kapak takabılırsın 1.3te olur ama conta sıkıntısı yaşarsın sonra aracındakı egzatırıki sıfırla önemlı etkenlerdendır sonra headersta kaçırmasıkıntısını bende yaşadım ama çift conta kullan problem ortadan kalkıyor 8000 devırden aşağı vıtes atmam doğanımda hala sağlam çift contayla 60lık boru dum duz devam aracındakı farkı anlarsın kesıcı ışıde arabanda ateşleme bobını var onun önune kornaya takılan roleyı koyuyosun arabanın ıcınede düğme cekıosun duğmeye basınca role devreye gırıor elektırığı kesıp verıyor buda kesıcı gıbı ses yapıyor okadar basıt bunu bıelektırıkcıye gt 10 dakkada bağlar |
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#16 | |
![]()
Otomobil: aga81scenic, 2x 1.9 doblo,İman power saxo vtr, 1.3 doblo, 1.9 caddy :)
|
o headers olayıda bıkre tek conta taktım yedık sonra ıkı tane taktım ısındıktan sonra dedğin gıbı bıdaha sıktım sıkıntı kalmadı taşlamadan hallettık
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: 106 gti
|
rektefiyeci arkadaşım var kendisi yapıyor..supap yuvalarını büyültüyor..bununla beraber supaplarda büyüyor, port polish yapıyor..sıkıştırma arttırmak için s lerin pistonları takıyor, kapak yüzeyinden alıyor, ( sıkıştırma oranını bilmiyorum ) egzantrik 270 derece ve üzerini kullanıyordu lift değerlerini de bilmiyorum..stroker için hangi krangı kullandığını da bilmiyorum fakat söylediği 2138 cc yaptım demişti..
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
ben bişi demiyorum ama sibop ayarlarınıda bozarsın egzantriğinide hemde gücünden olma diye söyledim 7000 den fazla çevirme önemli olan devir çevirmek değildir güç- tork eğrisidir
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
|
|