|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Fluence
|
2011 model 85 lik yazılım yapılmış Fluance e biniyorum.
Aracı rampa aşağı 5 viteste kendi halinde bıraktığımda (2-3km lik mesafe) ya da aracı sıkıştırmadığımda içerideki hararet göstergesi seviyesi düşüyor, havalandırma serin üflemeye başlıyor. Aklıma ilk gelen fanın çok fazla çalıştığı geliyor. Sizin fikriniz nedir bu konu ile ilgili? Zararı olur mu sizce? |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechTurkey
Otomobil: fio emo 95ps
|
Termostat erken açıyor olabilir. Ama 2011 model arabada termostat arızası olacağını sanmıyorum. Muhtemelen orjinal termostatı erken açmak üzere ayarlanmıştır.
Termostat erken açmasa bile siz fanı çok açıyor olabilirsiniz. Unutmayın ki yokuş aşağı inerken gazdan ayak çekilince yakıt kesilir. Motor zaten soğumaya başlar. Bir de üstüne kalorifer fanı açıksa motor ısısı hızla düşer. Sonuç; normal bir durum. |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#3 |
![]() |
aynen bencede normal durum.bende denemiştim.hatta bizim evden çıkınca yokuş ınıyorum 5 dk gibi motor ısınmıyor
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Fiat Punto T-jet Sport 3k-Renault Fluence
|
Aynısı banada oldu puntoda. Havalar soğuk + rampa aşşağı benzin gitmiyor motora çok normal
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
Teşekkür ettim...
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: GC8 STİ & FORESTER XT & ROVER 220 TC & ASCONA 400
|
Yinede termostadı kontrol ettirmelisiniz,açık kalma ihtimalide olabilir,derim
Son Düzenleyen cetinkaya55; 29-01-2012 19:20. |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Kadett
|
Bence termostad sıkıntılı açık kalmış yada tam kapatmıyor olabilir.
__________________________________ 5 yaşindaki Rize'li bir Çocuğun dolmuşta Annesine dediği gibidir Belkide Hayat ; "Hem vuriyysun Hem Ağlama Diysun" |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Porsche 911 Turbo S - Peugeot 106 GTI
|
Normal gibi durum ama servise bi sormak lazım
__________________________________ 34H2404 |
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
Otomobil: GC8 STİ & FORESTER XT & ROVER 220 TC & ASCONA 400
|
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
TechTurkey
Otomobil: fio emo 95ps
|
Yeni nesil motorlarda genelde alüminyum blok kullanılır. Kısa sürede ısınırken kısa sürede de soğurlar. Halbuki örneğin eski dizel motorlarda kullanılan döküm bloklar geç ısınmalarına rağmen geç soğurlardı. Bu yüzden yeni araçlarda bu başlıktaki gibi durumlara daha çok rastlanıyor. Gelelim bu başlıktaki olaya. Araçta hiç radyatör olmasa ve tüm su motor bloğunda dolaşsa bile eğer viteste gaza basmadan yokuş iniliyorsa motor hızla soğur. Çünkü motorda ısı üreten yanma olayı gerçekleşmiyordur. Sürtünme de yağlama ile minimuma indiğinden herhangi bir ısı kaynağı kalmamıştır. Hatta bu soğuma kontak kapalı haldeki soğumadan bile daha hızlıdır. Çünkü devirdaim çalışmaktadır. Ve hatta aşırı soğuk havalarda, bazı dizel motorlar rölantide çalışırken bile kalorifer havayı dışarıdan alacak şekilde ayarlanıp son kademe fan açılırsa motorun hacmine ve yapısına göre rölantide dahi soğuma ihtimali vardır. |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206Gti
|
termostad ın kaçırıyor olabilir. bir nebze soğur normal ama ısıtıcı ılınacak kadar soğumaz.
__________________________________ kimse beni sevmiiiii
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: m44b19 318 is
|
termostat arızalı
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: fiat
|
aynı sorun bendede vardı geçen hafta sonu termostatı değiştim düzeldi.
__________________________________ farkı yaratan ayrıntılardır... |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: 1.2 SloWMotion TDI, x16xel
|
bencede normal durum ama şöyle bir durum var. bende uno varken enjeksiyonlu yokuş aşağı 90dereceden 50dereceye kadar düşmüştü 4-5km de. bu normal.
207 rc varken aynı yerde önce 90 dereceden 60-70 derece civarına sonra tekrar 90a geldi. gaza hiç basmadım. buna anlam veremedim
__________________________________ 205 gti, 207 RC 1.2 SloWMotion TDI eski kullanıcı adım : 207rc emrah |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: 1.6tdci, 20d
|
bence durum gayet normal.
115 tdci motor da aynısını yapıyor. çok soğuk havada kalorifer radyatörü motorun ısısını düşürüyor. geçen gece havaalanında gelen yolcu beklerken parkettim, bekliyorum. baya rötar yaptı uçak. dışarısı -2 dereceydi. ben de motoru çalıştırdım, koltuğu yatırdım, klimayı 22 dereceye ayarlayıp kapıları kilitleyip uyudum. yarım saat sonra uyandığımda hararet göstergesi minimumu gösteriyordu. enerji hesabı yapmadım ama, rölantide saatte 0.4 litre dizel yakarak ya da, yarım saatte 0.2 litre yakarak hem motoru delta 92 derece hem de yolcu mahalini delta 24 derece seviyesinde sıcak tutmak o kadar da mümkün görünmüyor mantık olarak zaten. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
TechTurkey
|
bunun 2 nedeni olabilir
zaten o.b.k güzel açıklamış. 1- normal blok aluminyum, zaten yokuş inerken yakıt kesiliyor motor soğumaya başlıyor + havalarda soğuk, kaloriferde açık olunca sıcaklık çabuk düşüyor çünkü o sırada su devirdaimi hala çalışmaya devam ediyor, yani sıcaklık veren birşey yok aksine soğuma için herşey var . 2-belki termostat kaçırıyor olabilir bir ihtimal, bunu kafaya takmalımı? düşünülür ben olsam normal kullanımda veya sakin uzun sürüşte sıcaklık istenmeyen dereceye düşmüyorsa hiç kafaya takmazdım . __________________________________ |
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
Aynı problem vardı. Termostat bozulmuş açık kalıyormuş. Değiştirdik problem kalmadı.
__________________________________ 'Songür Garage Team' - 'Utku SELAMOGLU' |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
Bu sabah farkettiğim bir gelişma daha var.
İşe otobandan gidip geliyorum. Arabayı sıkıştırmazsam sıcaklık seviyesi yine normalin altına düşüyor. Bu hafta termostata baktırayım. Ne de olsa garantili ve kiralık araba ![]() Ayrıca, ev-iş arası 32km. Kalorifer de hiçbir zaman bu arabayı ısıtmıyor. |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: 05 Black Typer 11 Polo Tdi Dsg
|
Ben daha ısınan bir dizel araba görmedim yüksek devirlere çıkmadıkça hep soğuk hep soğuk.
Açıklamalar bilgiler çok güzel teşekkürler. |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |