|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Kadett
|
Aracımda orjinali olmayan farklı motor&şanzıman ikilisi bulunmakta.Bu motor ve şanzımanı araca yüklediğim günden bu yana beni rahatsız eden bir durum var.Belirli devirlerde anlamsız bir titreşim söz konusu bu titreşimi aracın içerisinde bariz bir şekilde hissedebiliyorsunuz ve çok rahatsız edici.Araç duruyorken boşta gaza bastığımda 2500 - 3000 devir arası arabanın kasasını ciddi manada titreten bir durum söz konusu.Motor soğuk iken çok daha fazla titreşim oluyor ısındıkça azalıyor ancak bir seviyeden sonra hep aynı.
Motor takozlarını daha yumuşak olanları ile değiştirdim titreşim azaldı ama hala rahatsız edici boyutta.Sizce problem neden kaynaklanabilir ? Özellikle swap konusunda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.Volant ı çıkma almıştım acaba volatta bir adilik söz konusu olabilirmi ? Baskı balata takımını sıfır mapa marka almıştım. __________________________________ 5 yaşindaki Rize'li bir Çocuğun dolmuşta Annesine dediği gibidir Belkide Hayat ; "Hem vuriyysun Hem Ağlama Diysun" |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
motor kulak ve takozlarının hepsi asmayamı çalışıyor alttan taşıyan destek varmı? motorun orjinal kulaklarının çekme ve taşıma yönlerine sadık kalmanızı tavsiye ederim
__________________________________ R-Turbo C20LET GT3076R F28 FWD |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: 05 Black Typer 11 Polo Tdi Dsg
|
Volanda balans olsa bunu kavrarkende çok rahat hissetmez misiniz?
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Mini GP - BMW E93 320d - Yamaha R6
|
ya benim arabamdada belli devirlerde aşırı bi titreşim vardı egzozdan yapıyomuş çözdüm sonunda bence egzozuda bi kontrol edin
__________________________________ PSN: ZGRERN www.MINIciyiz.biz
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
Motor ford taunus motoru.Taunusun motor takozlarını kullanmıştım önce ve felaket titreşim vermişti kasaya zaten taunusların takozları çok sert kaya gibi.Daha sonra tofaşların içten yaylı takozlarını kullandım taunusunkilere nazaran bariz yumuşak titreşim bir nebze azaldı ancak hala devam etmekte.
Asmaya çalışıyor derken ne demek istediniz? __________________________________ 5 yaşindaki Rize'li bir Çocuğun dolmuşta Annesine dediği gibidir Belkide Hayat ; "Hem vuriyysun Hem Ağlama Diysun" |
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
|
Egsoz sistemimdeki tek sıra dışı olay borularımın 45 lik olması gerekiyorken 40 lık olması susturucular vs. motorun kendi susturucuları.Acaba boru çapı buna neden olurmu ?10 kalkışın en az 5 - 6 sı kavrama anında titreme yapıyor zaten
__________________________________ 5 yaşindaki Rize'li bir Çocuğun dolmuşta Annesine dediği gibidir Belkide Hayat ; "Hem vuriyysun Hem Ağlama Diysun" |
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: satılık ae101,satılık vtec2
|
muhtemelen motor takıldıkdan sonra kasaya dokunan bır yer vardır , ıçerıden barız şekılde hıssedılen vıbrasyon var anlatmak ıstediğiniz bu sanırım, eksozda olabılır bu dıkkatlıce ıncelersenız gorursunuz kolay gelsın
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
Ona dikkat ettim kasaya dokunan hiç bir yer yok egsozda dahil olmak üzere.Zaten her devirde yok 2500 devirde titreşim başlıyor 3000 - 3200 gibi kesiliyor devam edersem gaza basmaya 6000 devir gibi yine aynı şekilde bir titreşim oluşmaya başlıyor.
Şöyle bir durum var şaftı custom yaptık kaplin denilen lastik takoz yok ancak çift mavsallı.Acaba motordaki titreşim şaft üzerinden diferansiyele yürüyüp ordanda kasaya geliyor olabilirmi ? __________________________________ 5 yaşindaki Rize'li bir Çocuğun dolmuşta Annesine dediği gibidir Belkide Hayat ; "Hem vuriyysun Hem Ağlama Diysun" |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Renault Megane 3 Coupe, Mercedes B160, Chevrolet Captiva
|
Sifir aldigim Megane Coupe'de ayni problemle karsilastik. arac 20 gun serviste yatti ve sorunun volan'da oldugunu kesfettiler. Volan deisti titresim kalmadi.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
Bende volant yada baskı balata ikilisinden şüpheleniyorum açıkçası.Volantı zaten çıkma almıştım niye almışsam
__________________________________ 5 yaşindaki Rize'li bir Çocuğun dolmuşta Annesine dediği gibidir Belkide Hayat ; "Hem vuriyysun Hem Ağlama Diysun" |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: [ ABARTH ]
|
ömer abi motor kulaklarını ve şanzuman kulağının detaylı resimlerini çekip koyarmısın
__________________________________ hızlı olmak korkmamakdır.... |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Kağnı arabası
|
ipin her ucu poklu deynek
motor takozlarından kaynaklanabilir motor kasılmış durumda yerine montajlanmış olabilir şaft custom bundan dolayı olabilir volan atık olabilir edit: bu yüzden tek bir yere yönlenmeyin __________________________________ OKAN YILMAZ ..PRO STOCK GARAGE.... |
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
Büyük ihtimalle şanzıman şaseye değiyor.
__________________________________ ***LAND OF HARDCORE DRIFTERS *** Drift Kulübü - Başkan Yardımcısı Blog'um ! http://drifttr.com/ |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
Buyur çağrım.
Sol taraf ; ![]() ![]() Sağ Taraf ; ![]() ![]() Buda daha önceden mavsallı düzenek için çekmiş olduğum foto ancak şanzıman takozu bağlantısıda görünüyor şayet yeterli olmaz ise daha detaylı foto çekebilirim.
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
|
Şaft benide düşündürüyor ancak baştada belirttiğim üzere araç sabit duruyorken boşta gaz verdiğimde de titreşim söz konusu. Bunun olma ihtimali yüzünden iki kez kontrol ettim ama kasaya değen sürten hiç bir yer yok bundan eminim artık. __________________________________ 5 yaşindaki Rize'li bir Çocuğun dolmuşta Annesine dediği gibidir Belkide Hayat ; "Hem vuriyysun Hem Ağlama Diysun" |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
bazı takozlar motorun ağırlığını alttan yastık gibi beslerken bazıları ise egzoz askısı gibi şaseye asarak taşır. orjinal kulakların yönlerine sadık kalmazsanız tüm kulaklar aynı yönden taşıyorsa bu da vibrasyon problemine sebep olabilir. kadett c c20xe swapta benzer sorun yaşamışlardı.
__________________________________ R-Turbo C20LET GT3076R F28 FWD |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
Himm anladim ayni tip motor takozu kullandik bizde yani asmali degil yuku uzerine alan tip takozlar.Taunusun kendi takozlarida kullanmis oldugum su anki takozlarda bu sekilde islev goruyor yani takozun calisma prensibi konusunda aykiri bir durum yok.
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
Peki ne şekilde bir çözüm ürettiler bilginiz varmı ?
|
|
|
|
|
#19 |
![]() |
Direksiyon mili motorun herhangibir parçasına değiyor olabilir mi ? Egzoz vs vs .
__________________________________ ***LAND OF HARDCORE DRIFTERS *** Drift Kulübü - Başkan Yardımcısı Blog'um ! http://drifttr.com/ |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 02:19 ::::

Egsoz sistemimdeki tek sıra dışı olay borularımın 45 lik olması gerekiyorken 40 lık olması susturucular vs. motorun kendi susturucuları.Acaba boru çapı buna neden olurmu ?