|
|
#1 | ||||
![]() |
'06 Mk1 Cit. C2 VTR 46000km'de
![]() Lexia cihazından şöyle bir sonuç çıktı.. O2 sensörü galiba universal'mış, Nerden bulurum veya nasıl çözerim? Kat iptalini yaptırmak gerekli oldu artık ![]() içini boşaltmak istemiyorum malum seneye muayenesi var. flanşlı düz boru gibi düşündüm ama pek bilgim yok, Nasıl yaptırabilirim?? ![]() Kat iptali sonrası şunu sensöre takarsam arıza ışığı yanması çözülür mü?: http://www.hizlial.com/oto-aksesuar/....8098.0113.htm Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
__________________________________ Astra CDTi ![]()
Son Düzenleyen plekumat; 27-03-2010 09:41. |
||||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
lambda 2 sensörü aracınızın yakıt karışımını ayarlayan bir sensördür.egsozdan çıkan karbondioksit oranına göre yakıtın ayarlanması için ecuya bilgi gönderir.
bilinmeden yada ehli olmayan ustalar tarafından yapılırsa aracınızdan verim alacağınıza güç kaybı yaşarsınız. ayrıca o linkte verdiğiniz aparatlar sadece arıza lambasını söndürür lambda nın yaptığı görevi yapmaz. Lambda sensörünü katın yerine koyacağınız bir borunun üzerine delik açarak da takabilirsiniz.arıza ışığı söner fakat aracınız sürekli zengin çalışır.Yakıtınız artar eğer takmazsanız da 4000 5000 devir aralığında aracınız zengin yada aşırı fakir karışım nedeniyle teklemeye başlayacaktır. Son Düzenleyen ClioSportAge; 27-03-2010 18:40. |
|
|
|
|
|
#3 | |
![]() |
Teşekkürler
Sıfır katalizörler çok pahalı.. İptalinide araba rahatlasın diye yaptırmayı düşünüyordum.. Dediklerinize göre faydadan çok zararı varmış. Lambdaların ikisinide değiştireceğim. Peki Kat problemini Nasıl çözebilirim?? __________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Ford
|
Sadece katalitikten önceki sensör karışım oranını ayarlıyor. Katalitikten sonraki sensör emisyon değerlerinin tutup tutmadığını dolayısı ile katalitik konvertörün verimini hesaplamaya yarıyor.
Sizin arabanızdaki ısıtma arızası demiş. Bence siz onu bir daha kontrol edin. Muhtemelen kabloları falan çıkmıştır. İkisinin aynı anda rezistanslarının bozulmuş olması biraz uzak ihtimal. __________________________________ Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami --..-.----.-.. |
|
|
|
|
|
#5 | |
![]() |
Teşekkürler,
ustada, anahtar kontaktayken fişini söktüysende yapar demişti.. Ama kat eskimesi arızası kesin.. Bu 4. ışık yakışı.. Yani kat iptalini yapabilirim galiba? __________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Ford
|
KAtalitiği iptal ettirirseniz bile sensörünü yenilemenizde fayda var. O linkini gönderdiğiniz zımbırtıdan bende kullanmaya başladım, şimdilik lamba yakmadı.. Gerçi ben oradan almadım ama işe yarıyor gibi gözüküyor şimdilik.
__________________________________ Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami --..-.----.-.. |
|
|
|
|
|
#7 | ||
![]() |
Sizin aldığınız yerden alsam bende bu biraz pahalı geldi bana .. Böyle kullanmak çok sinir bozucu ![]() çekişi düştü, vites düşürünce yığılıyor, çok yakıyor.. __________________________________ Astra CDTi ![]()
Son Düzenleyen plekumat; 27-03-2010 20:48. |
||
|
|
|
|
|
#8 | ||
![]() |
Birde şöyle birşey buldum:
benim problemimle alakası var mıdır sizce?
|
||
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Yok
|
heater çalışmadığı zaman oksijen sensörün düzgün ölçüm yapamaz.
ECU, heater'ın çalışıp çalışmadığını %100 anlayabilir çünkü heater ile zirkonyum arasında nikel-krom alaşım filteri yani bildiğimiz K tipi termokupl vardır, bu termokupl zirkonyum plakalarının sıcaklığını okur. oksijen sensörün için hem katalizör öncesindeki hem sonrasındaki için diyor, aracının aküsünü kontrol ettir magneti marelli ECU'ların çektiği akım yeterli olmadığında genelde bu tarz arızalar verebiliyor (akım yeterli olmadığı için heater'ları kapatabiliyor) |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
birde o linkteki "aparat"ın takılması sonucunda oksijen sensörünün okuduğu değerde sapma yaşanacağından performansta ve yakıt tüketiminde değişiklik olacaktır.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
ben 2. sensor sadece emilsyon icin var die biliorum simdi kesin bir cevap alsak 2. sensorun yakıta ve performansa etkısı var mi yok mu
|
|
|
|
|
|
#12 | ||
![]() |
Cevabınız için çok teşekkür ederim..
Oksijen sensörlerinin sorunu başladığında (lexia cihazından bakılabiliyor) araç çalışmıyormuş, su sıcaklığıda 48 dereceymiş.. Usta, eğer sistemde akım varken, (sensörü söktükten sonra, ışık yandımı diye kontağı açmıştım) herhangi bir soketi söktüysende yakmış olabilir demişti.. Servis biraz uzakta olduğundan (gitgel 150km) birdaha bağlayamadık; bir daha bağladığımızda kesin sonuç çıkacak. Aküyü eski sahibi yenilemiş, düşük amperli takmış olmasından kaynaklı olabilir mi bu bahsettiğiniz yetersiz akım?? 2. sensör sadece kat'ın temizlediği havanın değerlerini ölçüyor, ECUda bu değerleri katın düzgün çalışıp çalışmamasıyla ilişkilendiriyor. Yani Karışım ayarlamasını sadece 1. sensör ayarlıyor. Usta böyle dedi ama tam doğru mudur bilmiyorum.. Birde birkaç yerden duyduğuma göre EGR'nin ve gaz kelebeğinin kurum bağlamasındanda çok yakma, çekiş düşüklüğü olabiliyormuş Servise gittikten sonra belli olacak hepsi. Gelişmeleri buraya yazarım Tekrar teşekkür ederim __________________________________ Astra CDTi ![]()
Son Düzenleyen plekumat; 02-04-2010 20:28. |
||
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
eğer ustan her 2 oksijen sensörününde kablosunu söktüyse o hatayı verebilir, ama japon arabalarında "circuit high" der, PSA grubunu bilemiyorum.
ustanın dediği olay kısmen doğru, iki sensörde karışımı etkiler ancak ilk sensör birincil karışım ayarlama görevi görür, 1. ve 2. sensörün farkından katalizörün etkisini ölçer, 1. sensör devre dışı kaldığında 2. sensörden gelen verilerle karışımı ayarlar. akünün düşük amperli takılması pek etkilemez (72 ise 60 takılmasından bahsediyorum, 72 ise 30 takılmasından değil tabiki ) çünkü o değer amper/saat değeridir, sen istersen 1 saniyede akünü boşaltabilirsin (pek hoş bir sonucu olmaz ), akünün suyuna baktır bitip bitmediği anlaşılır.
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
valla bende düz boru var egzoz manifoldunun üzerindede somun var arıza yakmıyor ama sensörlerinin arızalı olmaması lazım
__________________________________ |
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
o linkde ki aparti tornacida yaptırabiliosun kat i iptal ederken baya ise yarayan bir olay o
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]() |
sensörleri usta sötmedide, ben söküp ustaya götürdüm
Sökmeden önce sensörün temizlenemediğini bilmiyordum.. Sensörün içi galiba seramikmiş, herhangibir temizliği yapılmıyormuş..Aküyede ilk fırsatta bakacağım Tornacı Abiye anlatayım, yapabilirse artık ![]() Yiğit Abi bu C2lerin EGR'si nerde bilginiz var mı? Geçenlerde filtreyi söktüm: ![]() Kelebeği ittirip içine parmağımı sürdüğümde, yapış yapış simsiyah kurum, yağ artığı vardı. 2gün tırnaklarımın arasından çıkmadı.. Bu parçayı söküp temizletsem yararlı olur galiba Birde filtrenin gaz kelebeğine giren kısmında(yağ buharı borusunun bağlandığı yer) çok fazla yağlanma vardı; usta, çok fazla yağ koymuşlar oda devirli kullandıkça buradan atar dedi. Bir zararı var mıdır? ![]() ![]() Teşekkürler __________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
o kranktan kelebeğe buharlaşan yağı geri veriyo ben söktüm yağlanmıyor bir zararıda yok ama sen şimdilik yapma filtre takarsan yaparsın kelebek konusuna gelince parmagınla fazla oynama elektronik olduu için eline alma ihtimalin yüksek git söktür temizlet yağlanması normal
__________________________________ |
|
|
|
|
|
#18 | |
![]() |
Teşekkürler Abi .
Şu sınav geçsin, Ustayla 2 günde tertemiz çıkartacağız inşallah
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
söktüğün oksijen sensörlerini düşürdüysen geçmiş olsun, zirkonyum plakaları çok kolay çatlar. sensörün içi seramik değil, zirkonyum.
![]() kırmızı: heater mavi: açık hava (zero cal.) sarı: zirkonyum plakaları |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |