|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: yok
|
Efe gibi bende ilk DIY konumu TT'ye açayım.. alsında bir sürü DIY konum varda bugün yaptığım çalışmayı size sunayım
![]() Malumunuz yaz geldi... kışın motorunuzu pislik kurum birikiyor... bende temizledim bir güzel iac'ı kelebeği ve emmenin içini falan filan derken rolantiyi ayarladım bir güzel ama bir sorun daha vardı.... artık motorda kurum vs olmayınca bide parçaları söktüğüm için FITV ( fast idle thermo valve ) aracı ilk çalıştırdığımda soğukken devir anında 2300 devire fırlıyordu. Tabi 10 15 sn içinde rölanti 1800-2200 arası dalgalanmaya başlıyor kendiniz aracı ısıtınca gaza yüklenip motor kendi ısısına geldiğinde ve FITV thermosu kapandığında herşey normale dönüyordu. Önce FITV nin hava yapmış olduğunu düşünerek( soğutma suyu) havasını aldık havada sorun yoktu gayet normaldi hava yapmamıştı... biraz araştırma yaparak fitv yi söktüm. ve içini temizlemeye karar verdim... Önce FITV nedir ne işe yarar ? Açılımı Fast Idle Thermo Valve ;(türkçesi sanırım sıcak hava termo jiklesi) Ne işe yaradığına gelince aracın ilk çalıştırmada araç soğuk olduğundan dolayı fazla havaya ihtiyaç duyar ve fazladan hava emerek motoru daha hızlı bir şekilde normal sıcaklığına getirmeye yarar... mantık şu ; motor suyu ısınana kadar bu içindeki thermostadı açık konumdadır ve hava alır buda devirin yüksek seyretmesine sepep olur. thermowax adı motor soğukken açık bu thermo ısındıkca motorun içindeki thermostad vari cisim yukarı çıkarak hava almasını önler tabi ve kapanır o hava almamaya başladığında motor ısınmış oluyor ve araç normal rolanti devri olan 600-750 arasına gelmiş oluyor. nasıl kapandığına gelince ; FITV nin altında su haznesi ve waxi vardır sıcak su orada genleşmeye başladığında yukarı doğru hareketde bulunur ve jikleyi kapatır Neye benzer ? Ve Nerededir ? genellikle hondalarda kelebeğin alt kısmına sabitlenmiştir ![]() Yada prelude integra ve accord gibi modellerde emme manifoldunun üstüne sabitlenmiştir. ![]() Temizliğine gelince Buda tegden söktüğüm FITV si... ![]() Çiçekler içinde doğanın içinde söküyorum FITV... kirli bir şekilde balata spreyi veya carburatör temizliyicisi ile bir güzel temizleyin.![]() Kapkara olan Hava bypass valvi... şimdi brand new neredeyse ![]() ![]() Sonra parçaları geri takıyoruz.... Takarkende plastik pul vida şeklinde bir parçası üstünde var sonuna kadar sıkarsanız en düşük devirde çalışır(1450 rpm) FITV yüksek tutarsanız vidasını devir dahada yüksek olur ama sıcak memleketde yaşadığım için sonuna kadar sıktım... ![]() Ve sonuç ? İntegramı soğukken ilk marşta bakınız devir nerede o eski 2300 devir ve yalpalanma tarih oldu aynı zamanda aracım ısındığında rolantideki hafif titremedende eser kalmadı Aracım fabrika ayarında çok şükür ![]() ![]() Maliyetimi ? 6 liraya aldığım balata spreyinin 10da 1ini kullanmadım desem
|
|||
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#2 |
![]() |
Rahatlamıssındır mısıl mısıl uyursun bugun
yarın senı bagaja sokcam tebrikler
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Kağnı arabası
|
timu ellerine sağlık kardeşim sende böyle sök temizle tak olayları çok fazla elinden geliyor gerçekten (bi ara izalosyan paylaşmıştın 2 hafta önce bende aynı malzemeden aynı şekilde yaptım gerçekten süper oldu ) vtecinkini sökücez bizde sogukken hiç yükseltmiyor nalet şey bizim için bulunmaz kumaş hesabı oldu içinden birşey fırlar toplayamayız diye düşünüyorduk ;D sağolasın tekrardan ellerine sağlık
__________________________________ OKAN YILMAZ ..PRO STOCK GARAGE.... |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: bekliyoruz :)
|
Eline sağlık genç güzel olmuş devir de düzelmiş mis
daha çok paylaş sende aksiyon çok
__________________________________ http://i39.tinypic.com/r7rdli.jpg Flickr®+DA Seni unutmayacağız Serhat |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: SPOON CIVIC
|
başarılı
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
Eline sağlık Timuçin abi
Sen konuları yavaş yavaş açmaya başla her gün 1 tane koysan 2 yıla biter
|
|
|
|
|
|
#7 | ||||
![]()
|
![]()
can sıkıntısıya illa yapacak bişiler buluyorum bu arada sende izolasyonun işe yaradıysa ne mutlu. başta tıkırtılar takurtular kalmamıştır kesin. Onun dışında sök FITV sende merak etme elinde kalmaz basit bir mekanizması var ![]() ![]() Eyvallah murat abi ![]() ama vaktim yok tek tek koyacak sırf bu zımbırtı için 2 saat yazı hazırladım diğer kısımlar için aylar geçer
|
||||
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: honda 1.4 İS
|
ozaman geçmiş olsun diyelim kanka.eline sağlık güzel olmuş.anlatım süperr.
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Black Vtec2 - Red Del Sol VTI
|
benim araba da da anlattığın tarz da birkaç şikayetim oluyor arada, bende temizletip sonucu yazarım buraya
eline sağlık teşekkürler bilgiler için
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: punishe-R - mitsubishi - C.T.R Dana CiğeRi
|
bayılıorum bu adama yaaa...
adam tegın piri gıbı ne zaman bısı sorsam bı cwbı war.. we bısı sokulcegı takılcagı zaman ılk cagırcagım kısı..oemcı tımuucan...
__________________________________ PowereD By AYDOĞDU GARAGE IT'S punisheR... ![]() MAPPED BY MUSTAFA ESE-R.. |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: ALL MOTOR SOHC+ passat TDI
|
süpersin timu uğraşacağını biliyodum da yine temizlik kısmında vtec açmışsın maşallah
__________________________________ D series 14.2 sec N/A PISTON GARAGE http://www.techturkey.com/forum/atmo...-bilgiler.html |
|
|
|
|
|
#12 | ||||
![]()
|
sağolasın sonucu bekliyorum... ama taktıktan sonra sıfırdan rolanti ayarı yapın. daha sağlıklı oluyor. sen çağır ben sökerim fabrika ayarındada geri takarız ![]() şimdi yeni bir dert var onunla uğraşacaz
|
||||
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#13 |
![]() |
aynı sorunu sağolsun timuçin ile benim aracımdada aynı şekilde çözdük.ellerine sağlık kanka
__________________________________ ..::Project01 Garage::.. Pro Tuner ![]() ..::ECU FAST ADANA Bölge Bayii::.. |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|