|
|
#1 | ||||
![]() |
Selamlar
(C2 vtr 1.6i 47000) Önceki sahibi büyük ihtimalle 10w-40 var içinde dedi. (oda bilmiyormuş) Dışardan 2 tane tavsiye edilen yağ var (kitapçıkta ikiside yazıyor) Castrol 10w-40 A3/B3 http://www.castrol.com/castrol/produ...ryId=73020004& Castrol 5w-30 A1 http://www.castrol.com/castrol/produ...tentId=7041815 Afyon kışları biraz sert geçer. Önümüz yaz olduğu için 10-40 düşündüm fakat kışa girerken tekrar değiştirme imkanım olmaz gibi.. Birde 10w-40'tan 5w-30'a geçersem yağ yakma, sarsıntı veya başka problem olur mu?? Hangi yağı seçmem daha iyi olur Veya başka tavsiyeleriniz var mı? Teşekkürler __________________________________ Astra CDTi ![]()
Son Düzenleyen plekumat; 11-04-2010 21:37. |
||||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: BMW X1 / VW POLO GTI
|
eski 206 aracımda aynı motor vardı 5 sene 10w 40 kullandım sürekli hiç bi şikayetim olmadı ki zaten servis ve akabindeki diğer özel servis sürekli bunu kullandılar ben özel istekte bulunmadan kendileri uyguladılar..
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
ben castrol edge 5w-40 kullanıyorum soğukken motor rahat çalışşın yağlama iyi olsun diye malum aşınma çoğunlukla soğukken oluyor bzm araçlarda hidrolik itici olduğundan fazla kalın veya ince yağ kapetleri bozabiliyor özellikle kalın yağ
__________________________________ 34 TT 540, aynen öyle 540cid tt
|
|
|
|
|
|
#4 | |
![]() |
Teşekkürler;
Az bindiğim için birde 7bin kmyi geçirmem değiştireceğim zaman. O yüzden magnatec serisi düşünüyordum. Yarın bir fiyat karşılaştırması yapayım, ustaya sorayım. Magnatecler yarı sentetik, Edgeler Tam sentetik galiba değil mi? __________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: ..... 53DN637 ..... Renault Clio Williams
|
Ben olsam Castrol 10w-40 A3/B3 kullanırdım.Yetkili servis 10/40 yağ kullanıyor ve kaldı ki bu yağ diğerinden daha kaliteli.Biliyorsunuz ki a3 demek benzinli motor yağı için normal standart demek.b zaten dizeller için konu dışı.a1 demek ise normal standart altı yani yeterli seviye demektir.Gönül ister a5 yağ koymak tabiki ancak fiyat ve bulunabilirliği malum.Bir yağın kalitesini bunlar belirler.min kalite1 max kalite5 a benzin b dizel demek.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: look for new one
|
yıllardır 10-40 magnatech kullanıyorum hiç bi sıkıntı yaşamadım
__________________________________ You can sleep in your car but can't race with your house Megasquirt, Vems tamircisi
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: EP3 + Megane Coupe 1.5 DCI
|
Ben 10w-40 magnatec'i hiç beğenmemiştim kullandığım zamanlar.
7-8.000 km sonunda resmen araç yavaşlıyor-gitmemeye başlıyor tüketim artıyordu. Güçlü araçlarda pek anlaşılmıyor ama torku az küçük motorlu araçlarda hemen fark ediyorsunuz. Tam sentetik mobil 1 0w-40 kullanmaya başladım ardından, herşey normale döndü. __________________________________ 34 GNS 01 --- Championship White EP3 |
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
magnatec yarı edge tam sentetik ama ben 1 sonraki sefere mobil in tam sentetik yağını deniycem
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Buick Regal Cdti
|
peugeot yetkili servislerde artık 10 40 tan 5 30 a döndü total 5 30 fix...
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Opel Vectra 1.9 CDTI
|
magnatec yarı sentetık degıl mıneral bı yagdır. kutusunun ustunde hıc bı sekılde yarı sentetık ıbare yoktur mobil 10w40 yarı sentetık tır
|
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
|
Ben eski aracımdaki farkı görünce gerçekten şaşırmıştım. __________________________________ 34 GNS 01 --- Championship White EP3 |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
|
Sitesindeki giriş cümlesi bile söylüyor bunu?? Yarı sentetiktir bu arada magnatec google'a yazıp aratmanız bile yeterli. __________________________________ 34 GNS 01 --- Championship White EP3 |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
![]() |
Usta tavsiyesiyle Magnatec 10W-40 A3 aldım..
Hadi hayırlısı
__________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
0w-40 fazla ince gelir iticilerde sorun çıkartabilir
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]() |
hatalı....
__________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]() |
Bakımı yaptık ustamla
![]() 1.6 benzinli için biraz pahalı geldi bana Daha ucuza Astra'ya bakım yaptırıyoruz __________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |