|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Z16LET
|
4. vites yerine 5. viteste ölçüm yapılması sonucu ne kadar etkiler arkadaşlar ?
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechTurkey
|
dyno vitese göre ölçmez şimdi sana söyle söleyeyim TR deki dynolar
Vamag serp bosch felan ilk ölçülücek viteste calibre edilir sonra o viteste komple ölçülür 3-4-5 hangisinde basar san bas calibreli ise yakın sonuclar alırsın sıkıntı olmaaz 3-5 beygir oynar ki 2-3 kere üst üste ölçer isen sıcaklıktan bile o farklar olur __________________________________ www.drecu.com www.EcuFast.com Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechTurkey
|
eninde sonunda cvp çıkar herkes hemen cvp verebilir die bir kayide yok ARtı dier arkadaş bırak geyik yapmayı
__________________________________ www.drecu.com www.EcuFast.com Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!! |
|
|
|
|
|
#4 | |
![]()
|
edit: Diyorsun ki 4. viteste ölçüm yapcaksan 4. viteste kalibre edip öyle koşu yapacaksın Son Düzenleyen BlackEmperor; 13-05-2010 20:42. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
TechTurkey
|
calibre edityorsun mesela dynodynamics yada dynojet yada mustang dynoda sadece bilgi olsun diye ölçüyorsun dynolar kendi karşılıklı güç ve ivmelenmeye göre ölçüm yapıyor
__________________________________ www.drecu.com www.EcuFast.com Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!! |
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
son bir soru daha yeri gelmişken 35 derecede fansız bir dyno ölçümü ( serp Dyno) ne kadar kırpmıştır gerçek verilerden ?
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Toyota Cresta jzx90, 2jz-gte. Opel Corsa 1.7 DTI.
|
arabayi dynoda ölçerken fansız ama intercolera su püsküterek sovutmak fandan daha etkili oluyor.
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
genelde 1:1 vites oranına yakın olursa dha dogru sonuç verır diyor yabancı forumlar akşamdan berı araştırıyorumda benım 4. vites 0,882 5 vites 0,775 bide hava 35 dereceydi bana biraz duşuk geldi dyno sonucum her 2 vitestetede deneyen varsa o acıdan sordum ki illaki vardır aramızda
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: sold: meggy 1.6 turbo, clio 182, mustang gt 4.6 V8 bought allroad 2.7 TT
|
turbo arabada yüksek viteste turbo daha cok bastıgı için bnm araçta 10 hp ye yakın oynuyordu...
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
sondan bi düşük viteste basılma olayıysa tamamen tesadüf, kalibrasyonu yapılmamış dynolarda 1:1 oranı olayı geçerlidir, genelde de sondan bir önceki vites bu 1:1 e en yakın oranı verdiği için o viteste ölçülür. bu arada sonucu paylaşsana benle
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
Benim arabanın 5.vites Dyno Verisi 236HP çıktı..
4.Vites Dyno verisi ise 200hp çıktı.. fark oluyor yani vitesler arası yada bende biraz fazla fark çıkmış
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: AAA,BUB
|
genelde biz şanzıman ayna mahruti oranı 1:1 e yakın olan vitesi tercih etmeye calışıyoruz,
genelde 3 veya 4. viteste olcum yapıyoruz, ama Oz unda dediği gibi şuana kadar gorduğum maximum fark 4 bg, turbo araçlarda yüke iyi bindirmek lazım yanı full boost yaptırabilmek önemli fan önemli |
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
silindir testlerinde redline a girmeden 1,2,3 vitesler değiştiriliyor,sondan bi önceki vites üzerinde redline'a kadar gidiliyor, her vites değişiminde gafikteki sıçramaları rahatlıkla görmek mümkün. .Bu nedenle en sağlıklısı 5 vitesli araçlarda 4. viteste,6 vitesli araçlarda 5. viteste homojen bi devir bandı grafiği çizmeye çalışmaktır.
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
Otomobil: Kağnı arabası
|
en iyisi otoban dyno su
__________________________________ OKAN YILMAZ ..PRO STOCK GARAGE.... |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Satılık Ford FocusII TDCI Ghia
|
Peki dizel veya benzinli farkerdermi ölçüm aşamasında?
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Ford Focus
|
Tiptronik olmayan klasik otomatik şanzımana sahip arabalarda ölçüm nasıl yapılıyor. Bunu merak ediyorum gerçekten.
__________________________________ Sevmiyorum kendimi... Sevmem ben öyle herkesin sevdiği şeyleri... |
|
|
|
|
|
#18 | |
![]() |
dyno vitese gore kalibre ediliyorsa aynı şekilde olçulebilir
__________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
hem 5 de hem 4 de dynoya çıktım tekrardan fark ediyor beyler
fark çok değil ama fark ediyor benim araçta öyle oldu
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 04:29 ::::

calibre edityorsun mesela dynodynamics yada dynojet yada mustang dynoda sadece bilgi olsun diye ölçüyorsun dynolar kendi karşılıklı güç ve ivmelenmeye göre ölçüm yapıyor