|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Impreza GC8 - Audi S3 8L - R21 Concorde - International Scout V8 4x4
|
Arkadaşlar bilirsiniz bmw coupe araçlarda direksiz camlar kapı kolunu açtığınızda 1 cm aşağı iner, kapıyı kapattığınızda 1 cm çıkar tamamen kapanır. Hani cam fitili kesmesin diye... Benim e36 m3'de yolcu kapısı bunu yapıyor ama sürücü kapısı camı kapı açınca inmiyor ve fitile takılıyor, bunu neden yapar? Bu camın inip çıkmasını sağlayan sensör nerededir?
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Bora
|
kapı butonuna bağlı o olay diye hatırlıyorum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
Valla kapı kolunu çekince sağlam olan iniyor aşağı.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Misafir
|
kapı karşiliklarindan yapar...
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
karşılık derken?
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: e30'lar
|
kapı karsılıgındaki siyah silindir gibi parcaya 2-3 tur elektirk bandı sar yani toplamda kapı karıslıgının kapıya gecen yerini kalınlastırıp kapıyı kapandıgında yukseltmiş olucaksın
bu arada facebookdaki ''M serisi kullanıcıları'' na beklerim
__________________________________ butik@sonax.com.tr - 0216 385 96 77 - Fahrettin Kerim Gökay Cad.261/A Göztepe-Kadiköy www.sonaxbutik.com Son Düzenleyen cembozbey; 29-06-2010 00:35. |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#7 |
![]()
|
Hocam benim derdim kapıyı yükseltmek değil. Ben derdimi anlatamadım sanıyorum.
![]() Kapının ayarı yerinde. Normalde yolcu kapısını açmak istediğimde, kolu çekerken kapının camı elektrikli olarak 1 cm aşağı iniyor ki, kapıyı dışarı çekerken (normal kapı açarken) cam fitile çarpmasın diye. aynı şekilde kapıyı kaparken de kapanmaya az kala cam gene aşağı iniyor 1 cm, sonra kapı kapandıktan sonra camı gene kaldırıyor, camı kapatıyor. Bu sistem sürücü tarafında çalışmıyor, bozulmuş. |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Mercedes Capacity
|
Rastlanan bir sorun, e36 sı olan bir arkadaşımda görmüştüm... döşemeyi açıp cam motoruna 1-2 tıkla, bazen işe yarıyor...
Eğer gene gelmesse cam motorundaki arızanın tamir edilmesi gerekiyor. __________________________________ commodore 64 |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Honda Civic
|
bence kirden pisten temassızlık vardır döşemeyi açıp balata spreyi ile temizlenirse düzelir
|
|
|
|
|
|
#10 | ||
![]()
Otomobil: var
|
demek istedigi şu,hani arabalarda iç lambanın yanması için kapının orda siyah bi ufak cıta gibi cıkıntı olurya iceri girip cıkan onun hareketiyle ısıklar yanar o mekanizma aynı sekilde camıda indirip kaldırır.o ufak parca zamanla ya iceri dogru hafif girer yada ucunda kopma meydana gelir sonucta islevini yerine getirmez arkadasta demek istemiski onun ucuna bisey sar onun boyunu bi büyüt tabi onu yapmadan önce elinle bi yokla eger ondansa o zaman islemini yaparsın,bi bastır bakalım calısıyomu mekanizma Son Düzenleyen fatiii; 29-06-2010 11:04. |
||
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Yeni L200 & Yeni Doblo & Accord 2.4 Executive
|
Gurcellin bahsettiği?
konfor sensörü. Yani daha kapı koluna elini attığında, camın 1cm aşağı kaymasını ve camın sorunsuz açılmasını sağlayan sensör. Bu sensör kapı içinde, kilide bağlı çalışır. kapı kilidini vd40 ile temizle, baktın olmadı kapı kilidini malesef söküp temizliceksin, baktın gene olmadı sensör değişecek. Pek bulunan bir sensör değildir. __________________________________ www.ilgincbirsey.com ![]() Herkes için ilginç birşeyler...PlastiDip ürünlerini ilgincbirsey.com sitesinden World Card ayrıcalığı ile 12 taksitte alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: dci
|
benim mini'de kapılar açıkken camları sonuna kadar kaldırırsam , kapı kapandığında camlar in-çık yapmıyordu
kapı açıkken camı indir , kapıyı kapat kapı kapandıktan sonra camı sonuna kadar kaldır bunu yapınca mini'de durum düzeliyordu , bmw'de de aynı mantık işleyebilir
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
Guzelcene temizleyin mekanizmayi. Sensor arizasi genelde temizlemeyle geciyor olmadi sensoru degistirerek hallolur. Sensoru aramakla ugrasmayin, direk sparis ettirin borusandan falan.
__________________________________ ///Mürüvvette endaze olmaz.
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
Ben akşam bir sökeyim döşemeyi.
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Z-51 CORVETTE C6+BMW X5+AUDİ A6
|
aynısı benım arkadasın aracındada vardı,kapı kılıt karsılıgıın degısmesı lazım..
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
Konu varken sorayım. Bu BMW anahtarlarının pil sistemi nasıldır? Anahtarlar açılmıyor deniyor. Şuan kilitleme düğmesi arızalı olan bi bmw miz var. İlla kapıya anahtarı sokup kilitliycez. Geri kalan düğmeleri çalışıyor. Biraz bilgi verebilirmisiniz bu anahtar nasıl sökülür, içi nasıldır. Japon olsa sökerdim şimdiyede Almanlar tırnak yerine vidalamayı seviyolar
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |