|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: tüplü jip / vw1303s
|
egt sensörünün konumuna göre tehlike arz eden sıcaklık dereceleri farklılık gösteriyor biliyorsunuz....
aracıma egt sensörü bağladım sensörün tam konumu, turbo çıkışıyla sensör arasında tam 1 karış, buna bağlı olarak aracım için kaç derece sakattır? araç 99 forester sturbo td03 turbo mevcut |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechTurkey
|
__________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: MegyRS - Ep3 - 205gti
|
Sensörün yeri gayet güzel , egzost çıkışının birleştiği ve manifolt a yada turboya en yakın seviyede olması önerilir , eğer illa headers çıkışlarından birine takılması gerekiyorsa onun içinde üretici firmaların uygulama şekilleri var , zannediyorum 1.pistonun çıkışını öneriyorlardı.. 1000 derece üzerinde metallerin özelliklerini kaybetmeye başladığını düşünerek genel kanı 950 derece ve üzerinde uzun süre kalınmaması..
__________________________________ ...NoN StocK... ...34NON11... 8.8/2x=x22/7x8.2x4 cc |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#4 |
![]()
|
teşekkrler
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
Otomobil: Honda Civic
|
Abi kafayı yicez yakında bu işlerden Tşk.lerGörüşemiyoruz bu arada abicim |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
TechTurkey
Otomobil: STI,Picanto
|
aracındaki turbo td03 değil mitsubishi tf035-14t-4 (99 modelse) diğerlerinde 6 olması lazım.
__________________________________ ---------- I do not hope a better world for anyone... ------- |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
valla abi ben garret td03 diye biliyorum, gc8 lerde aynı turbonun td04'ü mevcut, onun dışında gc8lerle blok aynı, hatta ilerde td04e geçmeyi planlıyorum. td03 olduğunu ustamda doğruladı, ayrıca aracım şuan 1 barda yürüyor 5 6bin devirlerde turbo bitiyor bsınç 0.95 lere doğru düşüyor, td04 olsa düşmezdi diye düşünüyorum... bu arada aracım makyajlı olmayan ilk kasa forester 98 trafiğe çıkışlı....
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
TechTurkey
|
Yiğit , egt sensörünün takılı olan konumu nedeniyle gerçek egt değerini göremezsin
ama genede çok şey kaybetmiş olmuyorsun çünkü egt var arabada sonuçta . şöyle kullan , tam gazda tamamen atıyorum, diyelim egt 720 - 750 derecelerde geziyor bunu deneye deneye öğrendin diyelim .. alarmı 780 - 800 gibi dereceye ayarla . artık alarm çalarsa ve led yanarsa bilirsinki problem olabilir !
__________________________________ |
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
|
![]() egt 500 600lerde geziniyor yanılmıyorsam daha tam adam akıllı basamadım.... |
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: 2001 subaru wrx
|
750 linin üstü sakat mümkünse 700 fazla devirme
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: GOLF 1.8T GTI
|
Arkadaşlar küçük bir soruda benden. Devamlı 600 650 derecelerde dolaşmanın bir sakıncası varmı ?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
TechTurkey
|
hayır 750 nin üzeri sakat diye birşey yok
dedik ya sensörü nereye taktığına göre değişir bu derece olması gereken yere takılı ise yani tam motor çıkışına eksoz manifoldu üzerine o zaman 900 derecenin üzeri max 950 sakat deriz, çünkü ölçülen değer doğrudur. bu turbo araç için geçerli, atmosferikler o kadar ısınmaz zaten. __________________________________ |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
TechTurkey
|
sürekli gaz modunda gitmekmi? gazladıkça egt yükseliyor 600lü dereceler sıkıntı yaratmaz, tabi gene sensörün nereye takıldığıda önemli . __________________________________ |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
TechTurkey
Otomobil: STI,Picanto
|
turbon tf035, fakat egzoz çıkışı (flanş) td04hl ile aynı.
Td04 (gc8 turbosu) direk bolt on. __________________________________ ---------- I do not hope a better world for anyone... ------- |
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
Otomobil: A3 2.0TDI
|
Ne gibi bir sakincasi olucakki ?Bahsedildigi gibi turbo araclarda sensorun takildigi yer cok onemli dogru olcum icin.Sensor dogru posisyondaysa 900 derecelere kadar sikinti olacagini sanmiyorum . |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: GOLF 1.8T GTI
|
Eksik bilgi oldu sanırım. Sensör turbodan hemen sonra. Manifoltla aradaki mesafeyide düşünerek soruyorum.
Sürekli gaz moduna gitmek değil. Örnek olarak rahat akıcı bir yolda devamlı olmasada devirli araç kullanmak gibi düşünelim. Derece minimum 550 maximum 750 lerde olarak seyir edildiğini düşünelim. |
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
Otomobil: 2001 subaru wrx
|
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
bu arada evet aracımdaki turbo sanırsam mitsubishi....
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |