Kayıt ol

Eski 19-07-2010, 17:24   #1

ThUnDeRbErK - ait Avatar

Otomobil: RX-8 R3 & FD2 HONDA CIVIC

Hangi mazda servisi rx8 hakkında daha bilgili ve tecrübeli

Arkadaşlar mazda rx8 konusunda deneyimli istanbulda hangi servisler mevcut öyle her yerde bakıma vs gitmek istemiyorum fikirleriniz ?
ThUnDeRbErK isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 23-07-2010, 17:15   #2

ThUnDeRbErK - ait Avatar

Arkadaşlar yok mu bu konu hakkında bilginiz ?
Eski 24-07-2010, 10:36   #3

tool - ait Avatar

Otomobil: Lightside GP

yokmu meraklisi?

Experience is what you get when you don't get what you want.
tool isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 24-07-2010, 10:42   #4

stlegal - ait Avatar

Otomobil: Tegrahawk

tool´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
yokmu meraklisi?
bir site ancak bu kadar hondacı olur

5.3 sec..
stlegal isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 24-07-2010, 10:47   #5

lucky Jackal - ait Avatar

Otomobil: Bakıyoruz Bir şeyler

honda olmayınca tıkırtı sıkırtı çıkmıyor
lucky Jackal isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 24-07-2010, 12:34   #6

ThUnDeRbErK - ait Avatar

lucky Jackal´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
honda olmayınca tıkırtı sıkırtı çıkmıyor
Allaha şükür bir sıkıntım yok,bakımlarını eksiltmezsen'de olacağını da sanmıyorum mazdaclub forumunda da açtım bu konuyu sadece burada motor konusunda daha bilgili kişilerin olduğundan dolayı hangi servis tecrübelidir diyorum,her mazda servisi bilgili değil kobay olmamak gerek bu konudalarda o yüzden araştırıyorum,Dexelia yağ'da geldi Türkiye'ye artık kolay kolay sıkıntısı olmaz rx8'lerin..
Eski 24-07-2010, 12:36   #7

Otomobil: Kangoo

bence maslak saniyedeki mersar a gidebilirsin arkadaşım.. ??
uygarr isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 24-07-2010, 12:37   #8

Otomobil: Kangoo

http://www.merser.com.tr/index-3.html
uygarr isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 24-07-2010, 12:38   #9

ThUnDeRbErK - ait Avatar

uygarr´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bence maslak saniyedeki mersar a gidebilirsin arkadaşım.. ??
Hmm önerin için teşekkürler,çok rx8ci tercih ediyormuş sanırım orayı bakım zamanı gelmeden bir gidip görüşeyim araştırayım iyice ilgin ve yardımın için teşekkürler,eywallah..
Eski 25-07-2010, 01:07   #10

timucintt - ait Avatar

Otomobil: yok

Mersinde olsaydın keşke berk... kuzenle topladık 2 tane 13B... ama renesis değiller tek far orada öyle çok zor bakımı yok bunların temiz ve aracını biliyorsan genel bakımlarını iyi bir mazda servisinde yaptırabilirisin.. ama buji ve yağ seçimini çok iyi yap... kalın yağdan nefret eder wankeller genel olarak bir düşünce vardır 20-50 koyanlar var wankele bu motoru resmen öldüren bir yağdır... bulabilirsen 0-20 motor yağı bul herzaman en ince yağı kullan.... 4000-5000 kmde bir değiş... sürekli gazlıyorsan dahada erken dğeiş yağı.. bujileride NGK RE8CL kullanmaya özen göster... onun dışında herhangi bir özel bakıma ihtiyaçları yok
timucintt isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 25-07-2010, 01:12   #11

yavuz364 - ait Avatar

Otomobil: Audi B5 V6 Quattro

yavuz364 - MSN üzerinden Mesaj gönder
uzun süredir bu siteyi görüyorum ve dünyada ilk wankel motor rektifiye eden kişi flan die çıkmıştı, http://www.wankelmotor.net/ , burası belki kendileri bakmasalar bile iyi bir yer biliyorlardır. Motor konusunda baya iddialı gibiler..

Quattro...
--- YS Engineering ---
Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
yavuz364 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 25-07-2010, 01:21   #12

timucintt - ait Avatar

yavuz364´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
uzun süredir bu siteyi görüyorum ve dünyada ilk wankel motor rektifiye eden kişi flan die çıkmıştı, http://www.wankelmotor.net/ , burası belki kendileri bakmasalar bile iyi bir yer biliyorlardır. Motor konusunda baya iddialı gibiler..
Tr'de ilk rektefiye eden olabilir ama dünyada asla rotary motorlar herzaman rektefiye edilebilir... normal otomobil motorları gibi onlarında belirli tornalanma honlama töleransları mevcut onları bildikten sonra ve düzgün conta takımı ve düzügn apex bıçaklar kullanıldığı sürece hiçbir sıkıntı olmadan toplanabilir... yeterki rotorlardan anlayan birisi olsun yoksa çalışma prensipi pistonlu araçlardan daha kolay ve daha az malzeme gerektirir
Eski 25-07-2010, 01:24   #13

ThUnDeRbErK - ait Avatar

timucintt´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Mersinde olsaydın keşke berk... kuzenle topladık 2 tane 13B... ama renesis değiller tek far orada öyle çok zor bakımı yok bunların temiz ve aracını biliyorsan genel bakımlarını iyi bir mazda servisinde yaptırabilirisin.. ama buji ve yağ seçimini çok iyi yap... kalın yağdan nefret eder wankeller genel olarak bir düşünce vardır 20-50 koyanlar var wankele bu motoru resmen öldüren bir yağdır... bulabilirsen 0-20 motor yağı bul herzaman en ince yağı kullan.... 4000-5000 kmde bir değiş... sürekli gazlıyorsan dahada erken dğeiş yağı.. bujileride NGK RE8CL kullanmaya özen göster... onun dışında herhangi bir özel bakıma ihtiyaçları yok
Valla yorumunu okudum iyi niyetli çok şey yazmışsın ama inanki çok bilinçli rx8 kullanıcıları var şuan piyasada ben 5-30 dexelia mineral yarı sentetik diye'de geçiyor bu yağdan kullanıyorum şuan aracım rodajda 3218 km rodajım var önerilen japanese mechanic önerdiği bir rodaj bu kademeli olarak 4 bin devir ilk 1000 mile sonra 5 devir sonra 6 bin devir diye 3218 km'ye kadar yükseltiyorsun.Bu arada yağ konusunda carbon salınımını azalttığı için dexelia türkiye'ye yeni geldi ve mazda ile anlaşmalı rx8 e özel üretiyor.Bundan sonra yağdan sıkıntı çıkmaz sanmıyorum ayrıca bujiler ngk dediğin gibi yağ filtresi değişiyor yağ eksiği tamamlanıyor başka masrafı yok bu aracın zaten 3 yıl 100000 km garantisi var atıp tutuyor herkes rx8'e ama bence artık bunu tr'de rx8 sahipleri olarak değiştiricez yardım ve ilgin için eywallah..
Eski 25-07-2010, 01:33   #14

timucintt - ait Avatar

ThUnDeRbErK´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Valla yorumunu okudum iyi niyetli çok şey yazmışsın ama inanki çok bilinçli rx8 kullanıcıları var şuan piyasada ben 5-30 dexelia mineral yarı sentetik diye'de geçiyor bu yağdan kullanıyorum şuan aracım rodajda 3218 km rodajım var önerilen japanese mechanic önerdiği bir rodaj bu kademeli olarak 4 bin devir ilk 1000 mile sonra 5 devir sonra 6 bin devir diye 3218 km'ye kadar yükseltiyorsun.Bu arada yağ konusunda carbon salınımını azalttığı için dexelia türkiye'ye yeni geldi ve mazda ile anlaşmalı rx8 e özel üretiyor.Bundan sonra yağdan sıkıntı çıkmaz sanmıyorum ayrıca bujiler ngk dediğin gibi yağ filtresi değişiyor yağ eksiği tamamlanıyor başka masrafı yok bu aracın zaten 3 yıl 100000 km garantisi var atıp tutuyor herkes rx8'e ama bence artık bunu tr'de rx8 sahipleri olarak değiştiricez yardım ve ilgin için eywallah..
aynen artık bazı şeylerin çok uzun zaman önce değişmesi gerekirken yeni yeni değişmesi artık şart...... sende zaten gerekli araştırmanı yapmışsın bundan sonrası bol bol km yapmaya dayalı bir sürüş olsun hani sözde 100.000 kmye gelmeden bitiyorduya bunlar şöyle 300.000 km yapan rxler olsun şu ülkedede nasıl sağlam değilmiş bu motorlar bir göstermek lazım ki bana göre pistonlu araçtan daha sağlam rotorlar :9 sadece bakımını bilmekle alakalı bence bende ilerde inş tekrar şöyle fc alıp güzelcene toplıyacam ilerde... ama erken şimdilik belimi bir düzleyemde önce
Eski 25-07-2010, 01:38   #15

ThUnDeRbErK - ait Avatar

Amin cümlemize güzel düşüncelerin için saol tabi'ki herşeyin bir oluru mantıklı binildiği takdirde bir çaresi ömrünün uzalılması vardı motor soğukken zaten basıp gitmiyorsun,kapatırkende yağlama olması açısından bekliyorsun,yağ filtresine dikkat edip,dexelia koyduğun'da da sorun çıkacağını sanmıyorum 160000 bin mile'da olan rx8'ler var yurt dışında uzaydan gelmiyor buna binenler herşey dikkat ve bilinç,inşallah o km görürüz göremessekte sandık motoru 7 lira her yönüyle makul araç ama anlatamıyoruz.
Teşekkür Edenler
Eski 25-07-2010, 01:46   #16

Otomobil: 2011Rx-8R3-2004Toyota Celica T-Sport(gone)

yoldash - MSN üzerinden Mesaj gönder
Merser bencede rxler icin iyidir.
yoldash isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 04:44 ::::