|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: RX-8 R3 & FD2 HONDA CIVIC
|
Arkadaşlar mazda rx8 konusunda deneyimli istanbulda hangi servisler mevcut öyle her yerde bakıma vs gitmek istemiyorum fikirleriniz ?
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
|
Arkadaşlar yok mu bu konu hakkında bilginiz ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Lightside GP
|
yokmu meraklisi?
__________________________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Otomobil: Tegrahawk
|
__________________________________ 5.3 sec..
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Bakıyoruz Bir şeyler
|
honda olmayınca tıkırtı sıkırtı çıkmıyor
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
Allaha şükür bir sıkıntım yok,bakımlarını eksiltmezsen'de olacağını da sanmıyorum mazdaclub forumunda da açtım bu konuyu sadece burada motor konusunda daha bilgili kişilerin olduğundan dolayı hangi servis tecrübelidir diyorum,her mazda servisi bilgili değil kobay olmamak gerek bu konudalarda o yüzden araştırıyorum,Dexelia yağ'da geldi Türkiye'ye artık kolay kolay sıkıntısı olmaz rx8'lerin..
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Kangoo
|
bence maslak saniyedeki mersar a gidebilirsin arkadaşım.. ??
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Kangoo
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: yok
|
Mersinde olsaydın keşke berk... kuzenle topladık 2 tane 13B... ama renesis değiller tek far orada
öyle çok zor bakımı yok bunların temiz ve aracını biliyorsan genel bakımlarını iyi bir mazda servisinde yaptırabilirisin.. ama buji ve yağ seçimini çok iyi yap... kalın yağdan nefret eder wankeller genel olarak bir düşünce vardır 20-50 koyanlar var wankele bu motoru resmen öldüren bir yağdır... bulabilirsen 0-20 motor yağı bul herzaman en ince yağı kullan.... 4000-5000 kmde bir değiş... sürekli gazlıyorsan dahada erken dğeiş yağı.. bujileride NGK RE8CL kullanmaya özen göster... onun dışında herhangi bir özel bakıma ihtiyaçları yok
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
uzun süredir bu siteyi görüyorum ve dünyada ilk wankel motor rektifiye eden kişi flan die çıkmıştı, http://www.wankelmotor.net/ , burası belki kendileri bakmasalar bile iyi bir yer biliyorlardır. Motor konusunda baya iddialı gibiler..
__________________________________ Quattro... --- YS Engineering --- Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
|
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
|
rotary motorlar herzaman rektefiye edilebilir... normal otomobil motorları gibi onlarında belirli tornalanma honlama töleransları mevcut onları bildikten sonra ve düzgün conta takımı ve düzügn apex bıçaklar kullanıldığı sürece hiçbir sıkıntı olmadan toplanabilir... yeterki rotorlardan anlayan birisi olsun yoksa çalışma prensipi pistonlu araçlardan daha kolay ve daha az malzeme gerektirir
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
|
yardım ve ilgin için eywallah..
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
bundan sonrası bol bol km yapmaya dayalı bir sürüş olsun hani sözde 100.000 kmye gelmeden bitiyorduya bunlar şöyle 300.000 km yapan rxler olsun şu ülkedede nasıl sağlam değilmiş bu motorlar bir göstermek lazım ki bana göre pistonlu araçtan daha sağlam rotorlar :9 sadece bakımını bilmekle alakalı bence bende ilerde inş tekrar şöyle fc alıp güzelcene toplıyacam ilerde... ama erken şimdilik belimi bir düzleyemde önce
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
Amin cümlemize güzel düşüncelerin için saol tabi'ki herşeyin bir oluru mantıklı binildiği takdirde bir çaresi ömrünün uzalılması vardı motor soğukken zaten basıp gitmiyorsun,kapatırkende yağlama olması açısından bekliyorsun,yağ filtresine dikkat edip,dexelia koyduğun'da da sorun çıkacağını sanmıyorum 160000 bin mile'da olan rx8'ler var yurt dışında uzaydan gelmiyor buna binenler herşey dikkat ve bilinç,inşallah o km görürüz göremessekte sandık motoru 7 lira her yönüyle makul araç ama anlatamıyoruz.
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#16 |
![]() |
Merser bencede rxler icin iyidir.
|
|