|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: R 21 turbo, ''YBR 125 çalındı''
|
aracta daha once lpg sistemi vardı biz onu soktuk attık su an 100.000 km civarlarında
sonrasında standartta 225 hp olması gereken arabayı dyno soktugumuzda 165 hp cıktı ardından sorun arama calısmaları basladı ![]() cooler hortumlarında kacak olabileceğini dusunduk hepsini kontrol ettik ama bi sorun bulamadık turbo basıncını olctuk 1 bar peak atıp 5500 devirden sonra 0.8 bara dusuyor oda normal. kompresyon testi yaptık 12-12-12-12 seklince cıktı. bilgisayara bagladık vuruntu sensoru problemi gosterdi gittik bitane 0 sensor aldık taktık ama arıza hala devam ediyor sensorde sıkıntı yokmus... sorun buyuk ihtimal bu sensorden kaynaklı ama bu sensor neden arızalı gozukur ki tesisatta bi kopuk mu var acaba :S sonra gittik komple egzosunu yaptırdık ardından barbaros bayrakta bide yazılım yaptık tekrar dynoya cıktık 180 hp oldu ki su an bu gucun 250 hp civarlarında olması gerekirken... konuyla ilgili tecrubesi yada bilgisi olan arkadaslarım dusuncelerinizi paylasırsanız cok sevinirim ahd ettik bu meganı yurutucez
Son Düzenleyen ahmet3425; 28-08-2010 14:43. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Z4 3.0& Hacı 'MURAT 124' &RANGE ROVER
|
pıstonların durumu nedır?
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Z16LET
|
debriyaj kaçırıyo olmasın birde hangi dynoya çıktınız ? ölçüm yanlış yapılmış olmasın. son olarakta bir deneme yapın denk güçlerde biriyle
|
|
|
|
|
|
#4 | |
![]()
|
debriyak kacırsa yere verilen gucte kayıp olur krank gucu 165 cıkıyor onun debriyajla bi alakası yok. Son Düzenleyen ahmet3425; 28-08-2010 14:01. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
Otomobil: 1.4 tdci İstanbul Kart.
|
Type r değilde standart bi megane rsyle denerseniz farkı görmeniz açısından faydalı olabilir . Ya da başka bi megane Rsnin dyno ölcüsünü alın belki hepsinde beygirler firarseverdir
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
aynı dynoda aynı mekanda baska bir rs 272 hp cıkmıs ''cooler kit yazılım egzos ile'' bizim aracda bi problem var ama bulamıyoruz iste :S
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Sentesi felan oke mi. Kapakta sıkıntı olabilir bence. Bu araçta VVT varmıydı emme egzantriğinde Clio RS gibi.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Varbişi :)
|
arkadaşlar aracın sahibi benim. Çok rica ediyorum bilgili arkadaşların konuyu takip edebilmesi açısından sallama cevaplar yazmayalım.
Araçta knock (yani vuruntu sensörü arızası var) yarın komple tesisatı elden geçirticem. Vuruntu sensörü arıza yaparsa ne olur peki? Dün gece ingiltere renaultcularıyla yaptığım görüşme sonucu vuruntu sensörü uyarısı bilgisayarda sönmüyorsa araçlar safe mode ye geçer. yani vuruntu sensörü arızası verirken araç 180 hp çıkması çok iyi dediler. Arızanın neden kaynaklandığını bulursak bu gücün 250 HPden daha yüksek bir güç çıkacağını söylediler. Araçta yakma sorunu, yani yakıtı yakma sorunuyla ilgili bi sorun varsada bu sensör arızası sönmezmiş. O yüzden çok rica ediyorum vuruntu sensörünün aracı safe mod a geçirmesiyle ilgili tecrübeli bilgileri olan arkadaşlardan cevaplar bekliyorum. Doğru düzgün profesyonel bi usta bulamadım. İyi ustalarda cok geç tarihlere randevular veriyor malesef yanlarına sohbet etmeye gitmek için bile Randevu ile çalışmaya kalkıyorlar bende dolayısıyla sinir oluyorum. |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#9 | ||
![]()
|
Son Düzenleyen ahmet3425; 28-08-2010 14:57. |
||
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
ben yeniyim kanka. biliyorum herkes bu siteyi övdü ondan geldim zaten. ki çok arkadaşımda burdaymış şuan için gayet memnunum siteden, sevdim
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Otomobil: Tegrahawk
|
kardeşim eğer sönmeyen vuruntu arızan varsa araç ciddi bir şekilde rotarlı çalışır muhtemelen tesisatında bir sorun var vuruntu sensoru arızasıyla 180 hp bile iyi çıkmış
iyi bir elektrikçin varsa kısa sürede halleder AHMET bana gelirsen hafta içi bakarım
__________________________________ 5.3 sec..
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
tşkler. bu gün yarın mutlaka genel kapsamlı baktıracağım sensör tesisatına.
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: 10 Astra HB CDTI Easytronic
|
bizim rs e cıkma beyin aldık beynin uzerindeki baglantılar oksitlenmisti ole cok sık arıza vermiyordu ama arkadas cıkma 400 tl ye buldu bir tane cıkma ve aldı bilmem belki sizinde boyle bir seye ihitiyacınız vardır.
ama genel olarak sıkınıtılı alet dilinden anlyan birini bulursanız bizede haber edin.. gecmis olsun.. |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
su an benim dukkanda meganın neredeyse butun elektrik tesisatını dagıttık tek tek olcum yapıyoruz 6 dan beri canımız cıktı
![]() ![]() kontrol esnasında torpidonun altından elektrik guc unitesi adında bi zımbırtı cıktı 6 tane buyuk soketle kablolar uniteye baglanıyor ve sanırım onun uzerindende ecu ya gidiyor sokup icini actık ara ara kusma tarzında japon yapıstırıcısına benzer biseyler var kartın uzerinde normal midir değil midir anlayamadık acıkcası ![]() tesisattaki olcumlerde sinyal alamadıgımız kablolarda var ama karsılıklarını bilmediğimiz icin kablo cekip denemeye korkuyoruz galiba oto elektronikciye gitmemiz gerekecek ![]()
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Megane 225 & new C3 1.6 HDI exc.
|
aracın motor ve sanzıman kulaklarını kontrol edermisin?
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: 10 Astra HB CDTI Easytronic
|
ahmet bu lpg takma sokme sırasında fazladan birseyleri sokmus olmayın ??
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: '93 200SX S13 - '95 Del Sol VTi EG2
|
knock ( vuruntu ) sensöründen bilgi gelmesi durumunda , araç kendini kısar detonasyonu engellemek için .. eğer beyinden okunan hatada knock sensor arızası veriyorsa ve değiştirmenize rağmen problem devam ediyorsa , ya tesisatta problem vardır , yada araç gerçekten bir vuruntu durumu olabilir .
yani tesisatın sağlam çıkması durumda , araçta gerçekten beyinin kısması gereken bir problem mevcut olabilr. chip vs yapılıp avans çok geriye çekildi sie bir şekilde avans vuruyor olabilr benim aklıma ilk gelen bu . standart beyin takılıp denenebilir. eğer hala olmuoyrsa , orjinal knock sensör direnç değeri bir şekilde öğrenilip , knock sensorden beyine gelen kablolardan direnç ölçebilrsiniz. benim aklıma gelenler şimdilik bunlar |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Kangoo
|
Bi Servise Gidin 25 tl ye kontrol var Renault Behçetoğulları Zorlanmadan Öğrenirsiniz.. Uğraşmanıza Değmez.z.
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
sebep ?
yok kanka ya zannetmiyorum oyle bir sıkıntı olacagını belkide harbi harbi arabada vuruntu var:S onu pazartesi tesisata ve beyine isin ehlileri baktıgında anlayacagız... |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|