|
|
#1 | |||
![]() |
Arkadaslar aracimda turbo vs. yok, motor kodum d16a9, ebay mali 4 - 2 - 1 krom headers orta performans krom susturucu 51'lik duz boru ve son susturucu 60 mm'lik otto tarzi slincer'li bir egoz sistemi kurmak uzerim.
Suanda ise aracimda pipercross shortram ve crx 3. - 4. dislim var. Sizce headersa sargi yapmali miyim? Cok fark eder mi? Sargi degilde baska birseyle yalitim yapabilir miyiz? Sanki elyaf uzerine sarilan folyolu headerslar gormustum ama tam olarak hatirlayamiyorum.. __________________________________ Lastik parlatici icin: http://www.techturkey.com/forum/akse...parlaklik.html |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Misafir
|
tam emin değilim ama diskoveryde buna benzer birşey seyretmiştim tuz kalıbıyla dövülen elyaf tarzı bez daha sonra boruların üzerine sarılıyor az kurulutunca o folyo gibi şey aslında bant ama değişik bi bant onla kaplanıyor ben basitçe anlattım ama onların alet edavatları sanayi gibi birşeydi supercharge araçlara uygulanıyordu +500 bhp civarlarındaki araçlara...
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Honda CRX,suzuki gsx-r 600
|
sarmanı tavsiye ederim kaput için daha fazla ısınacak hava filtresi radyatör v.s heryere etki edecek, ısı yalıtım bezi var 800 dereceye kadar yanmayan , bilmiyorum headers dısarı nekadar ısı verir, bez yanarmı ama benim son susturucu ile orta susturucu arasında benzin geri dönüşüne yakın geçiyor diye boruların üzerine sardım, motora yüklendigimde hafiften dumanlar geliyor çokta güzel bi koku
ama çakmak tutup denedim bi türlüde yakamadım.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Peugeot 205 GM-16i
|
Asbest bez ile sarılabilir,fakat tozunu yutmamak gerekli sağlık için.
Motor içine ısı yayılımını düşürsede egzos manifoldu içindeki EGT ısı değeri artıcaktır... Motor iç ısısına ve sıkıştırma oranlarına görede çok aşırılarda bu bezde yanabiliyor... __________________________________ //// PEUGEOT SPORT Boostpower / Buz Garage |
|
|
|
|
|
#5 | |
![]() |
__________________________________ Lastik parlatici icin: http://www.techturkey.com/forum/akse...parlaklik.html |
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
Cam elyaf bez derseniz 800dereceye rahat dayanır
hatta 1200 derecelerde bile birşey olmaz...fiber bez bulursanız o da olur... amyant sargıda dayanıklıdır oldukça.. __________________________________ Quattro... --- YS Engineering --- Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: reklamlardan sonra gangster e21 :)
|
sargı iyi olurda hiç kimse karşına çıkabilecekleri söylememiş
headers'a saracağın sargılar öyle basit sargılar olmaz ayrıca baya bi kaliteli olması lazım en kaliteli sargıda bile kendine gelebilmesi için motor ısındıkdan sonra yanıyormuş gibi tüter 2 gün felan normal kullanımda eğer dandik bir sargı ile sararsan 1 hafta kaputundan dumanlar çıkar eğer filtren vs soğuk hava alabilecek yerdeyse kaput altı sıcaklığın ahım şahım derecelerde değilse bence gerek yok
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
Otomobil: bırçetimin patronunun nissan x-traili - caddy si - doblosu - bırçetimin integra - kendimin sedan ef
|
sargıyı alacağın yer. istanbulda bercan ticaret. internet sitelerei var girip bak. ben aldım 1 senedir kullanıyorum sorun yok.
alacağın malzeme ceramik kaplı bez 1260 dereceye dayanıklı. içinde ince paslanmaz teller var. uygulamayı bezi hafif ıslatarak yapacaksın sıkı sıkı sar kelepçele. sonrasında motoru çalıştır yarım gün falan yoğun şekilde tüter, motor yanıyor zannedersin sonrasında sorunsuz kullanırsın. motor yıkatırken headers a su tutturmamaya özen göster yoksa bezi tahriş ediyor. yada dei nin spreyi var ondan sıkabilirsin üzerine sardıktan sonra o yıpranmayı önler. 25 mt. lik toplarda satılıyor fiyatlarıda gayet makul 20 tl. civarlarında.
__________________________________ PRO STOCK GARAGE
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#9 | |
![]() |
__________________________________ Lastik parlatici icin: http://www.techturkey.com/forum/akse...parlaklik.html |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
Otomobil: bırçetimin patronunun nissan x-traili - caddy si - doblosu - bırçetimin integra - kendimin sedan ef
|
önemli değil
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: INTEGRA
|
Samet o Noname Ebay malı krom headerslar öyle bir ısınıyor ki
sıkıştırdığında motoru benim 1.4 bile nar gibi kızartıyor headersı. Ben sarmadım gece böyle kaputu açıp baktığımda kıpkırmızı oluyor. Saracaksanda iyice araştır kaliteli malzeme kullan... |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#12 | |
![]()
|
aynısını bi rolling akşamı bende gördüm dc headersımda. kaputu açtım 4 ten 2 ye düştüğü yer dardı ve sarılmamıştı ve ışık gibi parlıyodu karanlıkta
![]() aynısını e-bay malı headerslı vtec2 yede yaptık oda kullanıyor sorunsuz. yanlız dikkat et sararken eldiven kullanırsna iyi olur biraz kaşındırıyor
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#13 | |
![]()
Otomobil: INTEGRA
|
oluyor eskaza elin bi değse yapışıp kalır valla ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#14 | ||
![]()
|
|
||
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: 04.04.2013 tatilde
|
aynı tecrübeye sahibim
![]() bende sıcakmı diye bastım baş parmagımı headers,e derisi kaldı orda
__________________________________ adidas süperstar2 yeni kasa.... |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Z16LET
|
EGT yükselecek motor için daha riskli değil mi?
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
karaköy de satılıyo uçuk rakam lar değil ben çok aldım bi 15 20 dk duman çıkıyo tavuk tüyü yandığı zamanki gibi koku veriyo o kdr sararken eldiven şart hatta terlik falan da giymeyin fena kaşındırıyo
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 04:55 ::::

ama çakmak tutup denedim bi türlüde yakamadım.

sonrasında sorunsuz kullanırsın. motor yıkatırken headers a su tutturmamaya özen göster yoksa bezi tahriş ediyor. yada dei nin spreyi var ondan sıkabilirsin üzerine sardıktan sonra o yıpranmayı önler. 25 mt. lik toplarda satılıyor fiyatlarıda gayet makul 20 tl. civarlarında.