|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Tomcat Rover 220 turbo, 2011 Lancer
|
Cumartesi kafa dalgın Uludağ'ı çıkarken hararete bir baktımki 136 derece hemen çektim kenara rölantide bekledim soğuma yok, fan çalışıyor, araç stop ediyor. Suya baktım araçta damla su yok, yağa baktım yağ yok denecek kadar az ...
Araçta çelik conta vardı sanırım aşırı ısınmadan conta özelliğini kaybetti. Burdan da galiba yağ dışarı kaçmış. İşin ilginci dandik bir kalorifer hortumu yerinden çıkmış tüm su burdan dışarı akmış. Bugün akşam Cem'e bırakıcam arabayı bakalım kapakta sıkıntı var mı ..Açmışken tüm motor contalarını, bir iki fincanı, triger setini ve devirdaim pompasını değiştiricem ... |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: 96 dark blue vti 96 white ek9 spech vti
|
inşallah okadarıyla kurtarırsın geçmiş olsun
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: 00 EURO ACCORD ATM LPG
|
ben şunu anlamıyorum neden araba hararet yapınca rölantide çalıştırmaya devam ediliyor?? bana çok saçma yanlış bir hareket gibi geliyor bu.. baktın hararet çıkmış en tepeye sağa çek stop et arabayı çok daha az zarar vermiş olursun motora, kendi kendine soğusun daha iyi.. Rover'larda hastalık bu hararet zaten kapağa zarar vermiş olması yüksek bi ihtimal... geçmiş olsun..
|
|
|
|
|
|
#4 | |
![]()
Otomobil: .:. VTI .:.
|
1- Su devirdamimi oldukça daha çabul soğur, yani dolaşması lazım sürekli. 2- Araba çalışır vaziyette iken devirdaim yaparken yani ,kaloriferi en sıcağa getirim tam güç açacaksın oda suyu soğutur. 3- Fanlar örneğin hondada kontak kapalı iken çalışmaz. Buda kötü olur. |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#5 |
![]()
|
abi tamamda su yok blokta neyi soğutacaksın??
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
Tamam o zaman diyeceksinki saçma değilde duruma göre stop edilmelidir. Bak bi örnek.Yani zart diye stop ettirmeyeceksin.
" Öncelikle hararet yapan araba stop ettirilmez rolantide çalıştırılır.Eğer rolantide çalıştığı halde hararet düşmüyorsa ve daha da önemlisi yükselmeye devam ediyorsa stop ettirilmelidir.Benim başıma türlü türlü hararet olayları geldi.Birincisinde termostattan kaynaklı hararetti ve rölantide hararet düşüyordu.Ancak 3. usta (hala adama dua ederim) teşhisi koydu termostatı değişti de hararetim indi..İkincisinde şehirlerarası yolda ıssız bir yerde yokuş çıkarken bir farkettim hararet tavan yapmış.Hemen sağa çektim rölantide bekledim.Baktım düşmüyor açtım kaputu cayır cayır.Radyatöre su döktüm biraz düştü hararet ama hala 90ın üstünde.Telefonla bir kaç ustayı aradım sorunu çözemedik.Sonra aklıma geldi benim fan sık sık ve hem de sesli bir şekilde çalışırdı.Neden şimdi çalışmıyor.Acemice fan müşiridir bir kaç kabludur dokundum tık yok.Sonra elektirik kutusundan cızırtı sesi geldiğini duydum.Kutuyu açınca tek tek röleleri sıkıştırdım.Tam fan rölesini sıkınca fan devreye girdi çalıştı.Rahat bir nefes aldım.Hararet düzelinceye kadar fan dönüp durdu. " |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
tamam abi senin dediğinde doğru da hararet farketmeden tavan yapmış ve farkında değiliz baya gittik ben kaputu açmadan stop ederim aracı çünkü o sıcaklıkta düdüklü tencere gibi oluyor motor suyuna bakmak çok tehlikeli olur..
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]() |
abi geçmiş olsun keşke dikkat edebilseydin yaw
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
Aman diyim sakın çok tehlikeli. O yüzden sık sık arabanın yağına suyuna kontrol ve yolda mutlaka ara ara hararete bakılmalı.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: 96 dark blue vti 96 white ek9 spech vti
|
no termostad no problem
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
geçmiş olsun hayatta herşeyi tecrübe edeceksin dimi
![]() Ben 2 defa tecrübe ettim ama kaza geliyorum demiyor 2 defasında'da hararet olduktan sonra anlıyorsun tabi o zamana subap fln kalmıyor iş işten geçmiş oluyor
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Tomcat Rover 220 turbo, 2011 Lancer
|
Sübaplarda felan sıkıntı yok gibi 1500 devirin üzerinde en ufak problem yok rolantide sapıtıyor araba, aptal bir kalorifer hortumu yerinden çıkınca sistemde damla su kalmıyor. Akşam büyük ihtimal kapağı sökücem sorun yoksa port polish felanda yaptırıp kendimi teselli edicem artık
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
Bizde 2003 Ford Mondeo TDCI var onda oldu 4000TL kaçtı biryerimize
![]() 8 tane subap değişti ve adamlar kapak saplamalarına kadar değişti 3 tanesi yamuk diye o yüzden kapak açılmadan neyin ne olduğu belli olmuyor Bana kalsa ben üstkapak contasını değiştirip yola devam sanıyordum ama öyle olmuyormuş
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Buick Regal Cdti
|
aracı rolantide bıraktık diyelim,
aracın içersinde yanma olacak sürekli ısıtmaya çalışacak ortam sıcaklığını aracın fanları çalışsın yada çalışmasın araç o an bulunduğu sıcaklıktan aşşağıya inebilmesi için ısı kaynağı olan motoru durdurmak gerekiyor. yani rolantide bırakınca daha iyi soğur diye birşey yok ortada zaten motor üzerindeki sıcaklık atıyorum 140 derece ise siz rolantide bıraktığınızda aracınızın soğutma sistemindeki bir hatadan ötürü araç soğumuyorsa o 140 dereceden bir derece aşşağı inmez araç. ama aracı kapatırsanız dışarsı maksimum 35 derece desek denge sıcaklığına geleceği için soğumaya başlar. aracı rolantide bırakmak biraz saçma bir iş neticede... |
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
|
Gülüyorum sadece doğru yazıyorken yanlış örnek oluyorsunuz. Arabadaki soğutma sistemi off olsa ne yapacasksın peki kontağı kapatıp o derecede çatır çatır çatlamasınımı izleyeceksin. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
aracı ısıtan birşey olmadığı sürece mevcut sıcaklığından 1 derece ileriye gitmez, siz diyorsunuzki aracın ısı kaynağı devam etsin çalışmaya bir yandanda soğutma sistemini çalıştırmış oluruz. ama zaten bir sistemi yada maddeyi ısı kaynağından kurtarırsanız soğumaya başlar herşey ısı transferiyle oluyor sonuçta... kaldıki hararet yapan bir aracın soğutma devrelerinde bi sıkıntı vardır demektir ve bu sıkıntıya rağmen inatla rölantide bekleterek motorun dahada ısınmasını yada aynı sıcaklıkta kalmasını sağlarız...
|
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
Otomobil: CTR & Megane II Hb
|
__________________________________ www.seslidusunuyorum.com "japonun karısı drift yapsın, türkün karısı trip atsın"
|
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 04:59 ::::

abi geçmiş olsun keşke dikkat edebilseydin yaw

Bana kalsa ben üstkapak contasını değiştirip yola devam sanıyordum ama öyle olmuyormuş