|
|
#1 | |||
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]() |
![]() arkadaslar filtre kiti motorun yanında olduğu için ister istemez ısınıyor bu ısınmayı en aza ındirmek için ne yapabilirim yardım ederseniz sevinirim
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Varbişi :)
|
600 C dayanıklı izolasyon bantları var genelde havalandırma şirketlerinde bulunur ve gridir rengi. onunla etrafını sarabilirsin. ısı geçirmeme özelliği çok iyi seviyededir. yada 600 c dayanıklı crom kaplama boyası var 1 kutusu bauhaus da bile 15 20 tl civarında ki 1 kutu yeticektir.
yada air intake yapıp tamponun içinden hava aldır arabaya en mantıklısı
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Honda Civic
|
bu tarz kazanlar bir taraftan iyi bir taraftan kötü... içine büyük filtre takılamazken sürekli olarak sıcak havaya maruz bırakılıyor motorun içinde...
benm tavisyem üzerine malzeme sarmak yerine kaputun cama yakın kısmından biraz kaldırıp motor içindeki hava tahliyesini maksimuma getirmek bunun yanı sıra motorun fan kısmından filtrekazanına gelebilecek sıcak havayı engellemek yönünde olur |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: bekliyoruz :)
|
Sizin için sorun değilse ayrıca ön panelde delik açabilirsini hava girmesi için
![]() orjinal yerinden tam alamıyor yanlış hatırlamıyorsam vts de __________________________________ http://i39.tinypic.com/r7rdli.jpg Flickr®+DA Seni unutmayacağız Serhat |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
![]() |
Son Düzenleyen cliver; 28-09-2010 15:47. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() |
ön panelin karşılıgı kesik ve filtre kiti direkt karşıdan hava alıyor 106 larda zor alıyor benım bıldıgım cunku kaputları assagı doğru oldugu için hava almada problem yok sadece motorun yanında durdugu için kutu ısınıyor bunu en aza indirmenin yolunu arıyorum soğuk hava+ katıyor arabaya
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Prelude 2.2vti
|
106 ve saxo ya bundan daha iyi yapabileceğiniz bişi yok ancak vtec maniac okanın dediği gibi kaput cam kısmından yukarı doğru kaldırılarak motor içi sıcak hava tahliyesi biraz daha arttırılabilir hepsi o içinde kn rc2600 filtre vardır bunun en iyisi o zaten ama okanın bahsettiği aem dry flow filtre onlar daha büyük k&n den onu kastetti ama araçta headers varsa eğer onu exhaust wrap ile sararsan motor içi ısısı düşer stock headers varsa üstünde zaten ısı izolasyon kalkanı var yapcak bişi yok...
__________________________________ ..::PASSATURBO1::.. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
![]() |
![]() ORJ. FİLTRE KİTİ DEİL BU FİBERDEN DAHA DERİN YAPILDI BUNUNLA AYNI FILTRE VAR O KAPUT KALDIRAMAYI HONDALARDA YAPIYORLARDI GAYET HOŞ DURUYOR SAXODA NASIL DURUR BİLMİYORUM PEKİ ORJ ısı izolasyon kalkanıNIN ÜSTÜNE SICAKLIK İLETMEYEN BANTLARDAN YAPIŞTIRSAK RADYATÖRE VERİLEN ISIYI AZALTMA GİBİ Bİ ŞANSIMIZ OLURMU
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
aynen kn filteyi kullan kutu içinde ,soğuk alıyorsa zaten yolda giderken bi sıkıntı yaratmaz .metal ara boruyu sarabilirsin yalıtım malzemesiyle
__________________________________ http://i39.tinypic.com/r7rdli.jpg Flickr®+DA Seni unutmayacağız Serhat |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
Fotoyu yeni gördüm
kazanla kelebek arası metal değil sanırım orayı kastetmiştim olmassa sarıp deneyin ![]() en iyisi rahat hava aldırmaktır , hava aldıkca sıkıntı çekmessiniz şehir içi dur kalkta ısınır ama gazlarken soğuktur
__________________________________ http://i39.tinypic.com/r7rdli.jpg Flickr®+DA Seni unutmayacağız Serhat |
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() |
yok yok metal ve üstüde yarım sekilde fiberle kapalı hocam
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
Orayı izole edebilirsini ozaman tamamen
kutuya rahat hava giriyorsa yolda sıkıntı yaratmaz ![]() Güzelmiş buda ![]()
__________________________________ http://i39.tinypic.com/r7rdli.jpg Flickr®+DA Seni unutmayacağız Serhat Son Düzenleyen tyMu; 28-09-2010 16:36. |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Peugeot 205 GM-16i
|
Egzos manifolduna çok yakın ve kabin içinde aşırı ısınabilir.
Dış izalasyon olabilir yada alt sise yada tampona doğru uzatmak. __________________________________ //// PEUGEOT SPORT Boostpower / Buz Garage |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: 106 gti
|
Aküyü bagaja alıp çıkma bir kaput veya fiber kaput yaptırıp havalandırma deliği açabilirsin.Filtre akünün yerine geçince motordan uzaklaştığı için pek ısınmıyo.Ben yaptım gayet ii oldu.
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#19 |
|
![]() |
FİLTRE KİTİNİ İÇERİDEN SICAKLIĞI AZALTICI BANTLA İZOLE ETMEYİ DENİCEM