|
|
#1 | |||
![]() |
dün 13bt rotary motor satın almış bulunuyorum bu motor hakkında bilgi sahibi ıle kimler var merak ettim sorunlarımı ve yaptıklarımı bu konu altından paylaşalım
__________________________________ EGETUNING PROJECT ECUFAST İZMİR chip tuning & remapping |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
vay arkadas rotary ıle ilgili kimse yokmu yaw tt de
__________________________________ EGETUNING PROJECT ECUFAST İZMİR chip tuning & remapping |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
Yok demekki
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
olmalı bence
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: RX-8 R3 & FD2 HONDA CIVIC
|
Ben az çok araştırmalarımdan edindiğim bilgilerle varım henüz pratiğim yok :=)
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
hacı ne işin var rotary falan ne işler peşindesin yine sen
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#8 |
|
Misafir
|
Bizde Bu Motordan Anlayan Bir Usta Arıyoruz Ama Bulamıyoruz. Almayı Düşündüğümüz 94 RX-7'yi ustaya Göstermeden Almayalım Diyoruz. Kim Anlar Arkadaş istanbulda Bu Arabadan ??
|
|
|
|
#9 |
![]() |
valla bende fikirlerimi paylaşacak arkadas arıyorum
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
Otomobil: AE86
|
Anlayan Ankara'da turuncu rx7 fdnin sahibi onur var fmtuningde. Son Düzenleyen ilkerrrrr; 19-10-2010 10:36. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
|
inanın netten araştır sen bile halkaları ve apex sealları takarsın yeterki araştır derim Mazda servisine götürmeyi düşünmediniz mi ? Bildiğim kadarıyla anlayan usta var yani anlayan derken yardımcı olacak,ama şu kişidir diyemiyorum tanımıyorum
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Misafir
|
Serviste Yaşanmış Olayları Duyduktan sonra Oralara Gitmeyi Hiç Düşünmedik..
örnek olarak: bi arkadaşın vti'a senin araç 110 hp denmesi gibi..
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
Şöyle söyliyim her servis bir değildir ama o servisi açınca mazda direk teknik bilgi ve elemanların çalışanların eğitimini sağlıyor yani en az bilgi sahibi usta bile rotary'i hakkında bilgi sahibi olabilir siz neyi merak ediyorsunuz mesela rotary hakkında ??
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
Rotary'i de parça az sorun yaşarsan çok ısınmadan dolayı devir çevirmekten apex sealların biter aşınır yada rotor üstünde kalan kısımlarda deformasyon başlar yada aşırı karbon birikiminden rotor housing'de kurumlaşmadan rotorlar dönememeye başlar o yüzden yağına suyuna baktıktan ve flood olayına ihtimal vermeden bakım zamanlarıda premix denen karbon azaltıcı maddeyi kullanarak rotary'i nin ömrünü uzatıp sorunsuz binebilirsiniz,rotary'i çok kolay rebuilt yapılabilir rotorlarda genelde bişi olmaz halkaları güzelce takıp apex sealları değiştikten sonra tekrar motor toplanır yani karışık olan bişi yok aslında..
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Misafir
|
Ya bizim için şuan önemli olan alacagımız aracın motorunun sorunsuz olması.. araca daha önce motor yapılmş 1 kere. şuan durumu hakkında bilir kişiden edinecegimiz bilgiler sayesinde aracı satın almayı kesinleştirecegizz..
|
|
|
|
#16 |
![]() |
Yurtdışında insanlar evinde topluyor, hatta youtube da bol bol bulabilirsiniz..
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
nasıl bilgi lazım abi
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Laguna dTi
|
o motoru nereye koyacaksınız abi
__________________________________ otomobiline atla, basabildiğin kadar bas, buralardan uzaklaş biraz |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: S14.5 & AE86
|
Hayırlı olsun dogru yoldasınız
__________________________________ [SIGPIC]http://i1106.hizliresim.com/2011/6/24/7826.png[/SIGPIC] |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 05:04 ::::

Mazda servisine götürmeyi düşünmediniz mi ? Bildiğim kadarıyla anlayan usta var yani anlayan derken yardımcı olacak,ama şu kişidir diyemiyorum tanımıyorum