|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: GC8 STİ & FORESTER XT & ROVER 220 TC & ASCONA 400
|
Konu başlığından da anlaşılacağı üzere,motor bloğunda kapağa denk gelen yerlerde ve kapakda su kanalı bulunmasına rağmen contada bazı delikler açılmamış oluyor,bu elbetdeki basınç ile alakalı olmasına rağmen bu deliklerin açılması ve veya kapaktaki ölçüler kadar genişletilmesi durumunda basıncın düşmesi ki bu hararet sebebide olabilir mi? veya ne sakınca olabilir? soğutmaya faydalımı? zararlımı? olur,bu konuda görüşlerinizi ve tecrübelerinizi öğrenmek isterim
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
|
yokmu ? bea
fikri tecrübesi olan .........
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: İBİZA TDİ 34 SC 012 :)
|
ben yaşadım ama fark etmesem araç susuz kalıp hararet yapıcaktı o tıpaların zamanla araçı sıkıştırıp motordaki su isindikça belli bi ömrü oldugundan cürüyor tıpalar ve sızdırıyor suyu basınçtan ve aşırı bi su kaybı oluyor bi anda 2-3 liralık bi tipa ama işçiligi cook masraflı geldi bana 100 lira cünki aracın alt kısmından marka modele göre degişir motor dar ise bi cook parça gerekiyor tıpanın çakılması için bende bunlarla ugraşmayıp ben 1 sene idare etsin die bor radyatör tıkayıcı aldım ve sonuç çook iyi simdi aşırı sıkıştırmade trafikte hararet göstergem yükselse bile sıkıntı yaşamıyorum bide tıpalların eskimesine neden antifriz kullanmammak normal sudaki klor çürütüyor o yüzden yaz kış antifirz
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Kadett
|
Siz farklı bir şeyden bahsetmişsiniz arkadaş blok üzerindeki su tapalarını sormuyor silindir kapak contası üzerindeki açılmamış su delik yerlerinden bahsediyor sanırım yanlış anladınız ayrıca sorunun cevabını bende merak ediyorum.
__________________________________ 5 yaşindaki Rize'li bir Çocuğun dolmuşta Annesine dediği gibidir Belkide Hayat ; "Hem vuriyysun Hem Ağlama Diysun" |
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
|
![]() bu arada şunu söyleyeyim bazı conta üreticileri ortak üretim yapıyorsa bu gibi durumlar olabiliyor örneğin eski opel kadet lerde contanın kapalı kısmını açmadığınızda araba hemen harearet yapıyordu,ustalar bu konuda bilgili fakat bu durum devam ediyormu ? bilgim yok.. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: S2000
|
amcamın aracında bu olay başımıza geldi bence hiç elleme 2.bi conta almak zorunda kalırsın
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |