|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Honda civic Vti
|
Merhaba arkadaşlar
Baskı balata değişiminden önce bu sesi hiç duymamıştım. 500 Km önce baskı balata değiştirip sıfır oem takıldı. Yüksek devirlerde 2 ve 3 vitese geçirirken cırtlama yapıyor. diğerlerinde duymadım. (Baskı balata ayırmasında sorun yok ) Sizce bu şanzıman yağından vs. yaparmı ?? ve sorun ne olabilir. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: fn2 , evo
|
senkromeçlerdir
__________________________________ livin' on the edge |
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
yağ olabilr senkromeç olabliir debriyaj merkezi olabilir hava olabilir sistemde en başta bunlara bi bak
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: black- white- yellow-black-GTİ. red VTİ TEKRAR blak GTİ ve tekrar yellow ....GTİ ve white 106 gti
|
honda vti kronik arızası diyebilirim sana 2 den üçe atrken kesiciye girdiginde 3 çakınca çırtlama geliyor tahminim ama normal kullanımda kesiciye sokmadan 3 atarsan cırlamıyorsa şanzuman yagındadandır bendede aynı problem vardı servise yagı deyiştirdim düzeldi.....
__________________________________ Ummadık anda arayan eski sevgililer 2'ye ayrıLır ; Acı çekenler, canı cekenler ![]() şevki özcan...... |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#5 |
![]() |
cırtlamalaar neticesi yağında talaşlanma oluşmuştur.
muhtemelen söküldüğünde partikülleri görebilirsin. yağında da artık sorun oluşmuş olabilir. |
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
|
Ne yağ koydurdunuz acaba bende ondan koydurayım. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Honda Civic
|
Değişim sırasında ve cırtlamadan dolayı tozlanma ve pıhtılaşma olmuştur.Yağı değiştirseniz sıkıntısız olur derim.
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: peugeot 207 hdi
|
benim arabada oluyodu bu 2den 3e atarken yalnız sakin kullnımda olmuyordu, hatta konu bile açmıştım buraya. herkes senkromeç dedi. servise götürdüm, onlarda aynı ihtimal üzerinde durdular. bi özel serviste tanıdık vardı o baktı kesinlikle olamaz dedi yağı değişcek ve bir daha olmadı. umarım buda basit birşeydir geçmiş olsun.
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] ![]() biran olurda ellerim üşürse ve sende o an yoksan.. eğer mevsim baharsa, yalnızlık kolay mı? bir gün zayıf düşüpte, unutursam affet. |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: black- white- yellow-black-GTİ. red VTİ TEKRAR blak GTİ ve tekrar yellow ....GTİ ve white 106 gti
|
walla serviste koydular şanzuman yagı çok önemli vti de bilen arkadaşlar yazar sanırım ama kesinlikle yagdan emin ol...
__________________________________ Ummadık anda arayan eski sevgililer 2'ye ayrıLır ; Acı çekenler, canı cekenler ![]() şevki özcan...... |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
ARkadaşlar çok sağolun umarım yağdandır. Yağ olarak ne konulduğunu bilen varmı ??*
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: LandRover-Little Monster
|
yağdan olsa her viteste yapar yağdan dolayı yapması az bi ihtimal.. ya sekromençten yada manşonlar bozuk. vti nin 2. vites manşonu ayrı 3-4 birleşiktir şanzumanı sökerseniz aramayın yani 4 ü.
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: .:. VTI .:.
|
Aynen bendede o sorun var 3 de 8000 devir üstünde 2 3 defa çırtlamaz sonra başalr çırtlamaya şanzuman katkısı kullanacağım bende bor değildi başka bi zımbırtı var Aksarayda Gençtokel satıyor.
Bakalım yakın zamanda değiştireceğim ama bana senkromençtenmiş gibi geliyor. |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Peugeot
|
10-40 yag koyma olayı nedir peki, ben bunu çok duydum vtec lerde ?
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
Bir çok kişi yağ değiştirerek düzeltmiş sorunu. Söyledimya baskı balata değişiminden önce sorun yoktu. BÜyük ihtimalle yağ yada basit birşeydir.
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: LandRover-Little Monster
|
müdür motora kanulan yağ şanzımana konulmaz derler ama 10/40 magnatec şanzımandan gelen uğultuyu kesmişti vtecte belki bu işe yarıyor olabilir. ama sekromençle manşon bozuksa ne koyarsan koy gene cırtlar..bence 5/30 castrol iyidir.
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Peugeot
|
Müdür var ama öyle birşey dimi, ben şahit oldum 1-2 kere 10-40 koyulduğuna, bunu söylediğimde yok öyle birşey imkansız motor yağı şanzımana koyulmaz dendi, bi sorayım dedim.
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
valla bende aynı sorun var hatta bende 5. viteste aynı senkromenç büyük ihtimalle
normal kullanımda bi şey yok 7000 devirlerde cart curt
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
|