|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Jetta MK6
|
Biliyorum bu konu üzerine çok konuşuldu ama kesin olarak bir bilgi edinemedim. Zamanım biraz az olduğu için iş bitirici bir topic olması açısından açtım.
Kapı içlerine-Tavana-Tabana Sırasıyla hangi malzemeler ne şekilde uygulanmalıdır? Ortalama ağırlıkları ne kadardır ve nerden temin edilebilir. Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: TU5J4 / L4
|
Batucum bizim bir arkadaş (kesin emin olmamakla birlikte) würth te yaptırmıs ses yalıtımı arabasında ciddi bir ses sistemi vardı.Gerçekten cok etkili olmus yalıtım içeride fırtınalar koparken dışarıya cok cok az bir ses geliyordu.Ağırlık olarak bir fikrim yok ama malzeme konusundada yok niye yazdın dersen bende bilmiyorum
__________________________________ Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur... Mustafa Kemal ATATÜRK PA GTI
|
|
|
|
|
|
#3 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: TU5J4 / L4
|
Evet fiyatını fazlaydı onuda hatırlamıyorum ama OHAA!! demiştim duyunca onu hatırlıyorum
![]() Gökinin 106 nın topicte birkaç resmi vardı sanırım yalıtımla ilgili plastik seslerini kesmek için filan bişiyler yapmıştı bulursam ekliyim şimdi Edit: BULAMADIM
__________________________________ Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur... Mustafa Kemal ATATÜRK PA GTI
Son Düzenleyen darkred; 08-12-2010 00:37. |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Mini GP - BMW E93 320d - Yamaha R6
|
floryada würthün mağazası var ordan malzeme alabilirsin dicemde adamların malzemeleride pahalı
en güzeli koçtaştan malzemeleri alıp kendin yapman
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
güncel olsun
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: honda vtec 2
|
kalın çift taraflı bandla ses yapan yerlerden geçmişdim sesi öle kesmiş dim
koçtaştan yalıtım ıcın malzeme buluna bılınır xD |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Civic Sedan + 205 1.6GTI
|
orjinal izolasyon malzemeleri wurth / dynamat vs gibi cok pahali. yani gercekten bi araba icin 1-2bin'in gider.. koctas / pratiker vs gibi yerlerdeki malzemelerde iş görür mü, ne kadar dayanir bilemiyorum.
ben Teroson diye bir ürün buldum aracin farkli bölgeleri icin farkli kalinliklarda ürünler yapmislar, kapi saci / bagaj kaput / taban paneli olarak ayrılıyor ürün henkel firmasinin, oldukca güzel, fiyatida dynamata göre daha hesapli. 50-60 tl 1 paketi. 50x25cm'den toplam 6 levha var içinde. 2-3 paket alırsan 4 kapinin tamamini güzelce izole edebilirsin. bende yapmak istiyorum o yüzden biraz arastirdim
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
|
şimdilik kapıları yapsam tabandan gelicek sesler rahatsız edici hale gelirmi? birde bu ürün nasıl uygulanıyor? ve ağırlığı nasıldır
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
vallahi agirliktan söz edersen direk soru sormak istiyorum
amacin ne senin? ne yapmak istiyosun lan sen diye ![]() şaka bi yana, vallahi ben yaparsam taban ve 4 kapiyi yapmak istiyorum. agirligi konusunda net bilgim yok ama çok kalın değil malzemeler. uygulama konusunda ürüne göre degisir kimi üründe ısıtıp üzerinden küçük boya rulolarına benzer aletle gecebilirsin saglam olur. kimi ürün mesela dynamat hic ısıtmaya gerek kalmadanda yapisabiliyor zemine. |
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
|
yarın maslaktaki henkel bayisine bir gidip bakiyim malzemeye burdan yazarım bende öğrendiğimi
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
|
arayacağın ürün ; Teroson Terodem SP 100
![]()
![]() ![]() 1 paketten 6 adet cikiyor. 3kg - ön 2 kapını kaplayabilirsin. 3kgde arka kapı toplam 6. tabana uygularsan 3 daha ekle ![]() yardimci olabildiysem ne mutlu bana |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#13 |
![]() |
chaylak arkadaşım ellerine sağlık çok yardımcı oldun
ben de düşünüyordum...ancak birşeyi unutmuşsun herhalde, nerden bulabiliriz ?? __________________________________ Quattro... --- YS Engineering --- Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
|
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
yok unutmadim, yukarda yazdim
ürün henkel'in.. henkel bayiilerinden temin edebiliyoruz. yoksa bile henkel'e telefonla gider yapıp bize en yakın, elinde bu ürün olan satıcısını bulabiliyoruz ![]() http://www.henkel.com.tr/cps/rde/xch....xsl/index.htm ben mail attim gecenlerde, ertesi gün hemen dönüp hangi firmada ellerinde olduklarini söylediler..
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
Hocam cevap için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok yardımcı oldu. Mail attım, gelen cevaba göre alıp kullanıcam.
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Peugeot 106 GTI
|
Ben derim ki,alttan uste git.
Once lastik,sonra kapi ici,en son tavan. |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
lastik konusunda yol tutuştan ödün vermemem ama çamurluk içlerini yeniden pütürledik.
tavanı ve kapı içlerini bunlardan yapıp, tavanada orjinal keçesinin büyüğünden kullanıcam. |
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
@chaylak ürünün ebatlarını şöyle bir düşündümde üç aşşağı beş yukarı kafamda birşeyler belirdi ama birçok şey tecrübeyle sabit.. Bilemiyorum tabi satın alarak aracınıza uyguladınız mı ama?
99 Hatchback Civic aracıma yapmayı düşünüyorum.. Bunun fireside var.. Yalnız benim isteğim ön kapılar + Arka çamurluklar + Bagaj içi komple (bagaj kapağı dahil) sence ortalama kaç adet 6'lı paket gider? Belki daha sonrada tabana girişirim.. Tabana 2 paket yeterli olacaktır sanırım.. |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Peugeot 106 GTI
|
Yol tutustan odun verilemez tabi ki.Benim demek istedigim,arkadaslarin link verdigi malzemeyi camurluk veya camurluk altindaki bakalite uygulaman.Lastik sesini kesersen bayagi bir farkedecek bence.
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |