|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Bmw E 46 320 İ
|
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım sayılır, inceledim forumu ve diğerlerinden farklı olduğunu fark ettim.Profesyonellerde bu forumda onun için sizlere sorarım;
Bende 99 model Primera GT var 152 hp düzgün bir araç, bu aracın performansını son noktaya çıkarabilmem için ne yapmalıyım? *Bugün bir heves ve öneri ile bujilerden başladım NGK ılfr 7 h laser ırıdıum aldım uymadı, hangi performans bujisi olur. *Daikin baskı balata seti aldım, uygunmudur? *Castrol magnetic yağ, bor power motor koruyucu,yağ filitresi frenler diskler v.s v.s. kelekbekler temizlendi, bakımlar yapıldı, ancak ne yapsam vites değiştirdiğimde bir gti gibi subaru gibi atak değil, ne yapmalıyım.
__________________________________ ...ŞöFöRüN HaTaSıNI ToPRak ÖrTeR...
|
|||
|
|
|
|
|
#2 | |
![]() |
primera gt bildiğim kadaryla SR20DE motor yani 200sx s14 motorunun turbosuzu.boost istiyorsan SR20DET turbosu uygulayabilirsin.200sx kullanıcılarından da o blok için uygun parça fikirlerini alabilirsin.ama yanlış biliyorsam arkadaşlar uyarsın beni
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
Yeni bir şey daha öğrendim 200 sx motoruna uygun olabilir evet, bildiğim kadarıyla GT'lerde TWIN CAM motor ile çelik piston ve püskürtme sisteminin geliştirilmiş hali, ileride turbo düşünüyorum, mantıklı teşekkürler : )
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: yok
|
primera gt çok başarılı konforlu ve zevkli bir makinedir... ama mallesef sr20de motora bile sahip olsa sx lerdeki motorla pekte alakası yoktur... en baştan motorun konumu emmesi egzantrikleri pistonları tesisatı şanzımanı çok farklı biri ff bir makine biride fr... yavaş kalmasının nedeni ise o şanzımanının gereksiz uzun vites oranlarıdır.. oranlarla oynandığında baya bi,r hızlanacak bir araçtır kendisi...
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Leon 1.6
|
ahh ahhh primera GT ehliyetimi aldığımda ruhsatında adımın yazdığı ilk aracımdı bir araç bu kadar keyif verebilir bu kadar zevkli olabilirdi size tavsiyem kötü yakıt almayın bu aracın arası hiç iyi değildir çok çabuk tepki verir yakıtı iyi seçin 4500 devirden sonra başlar o coşmaya kazasız belasız kullanın
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: A41.8T - TTQ225
|
benimde oldukça merak ettiğim bi araba kendisi makyajsızını severim şanzıman konusuna katılıyorum ama ne takıp kısaltılır keşke bir bilen çıksa
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
Otomobil: X16XEL '00
|
yapılacaklar arasında emme manifoldunu büyütmek egzoz manifoldunu (headers) değiştirmek gelir.portları polishleyebilirsin yani daha kolay hava girişini sağlayabilirsin. işte egzantriklerinin derecesini arttırabilirsin. düz boru ile egzoz sistemi yapabilirsin. motorun hava girişi iyi ise bir cai (cold air intake= soğuk hava girişi ) yapabilir veya hazırlarını alabilirsin. bujileri kafana göre degil de motoruna uygun olanını degerlerine bakarak alabilirsin. bunun yanında bor power aracına güç falan katmaz o işleri bırak. içinde power kelimesinin geçme nedeni zaten bu yanılgıya yol açmak. bunun dışında daha küçük teker daha hafif jant daha hafif araba işine yarayacak. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: emekçi mazda 323 ...
|
sr20de nsvc siz olması dez avantaj
ama biraz sr20vet leri araştırmanı tavsiye ederim eyet bütçen warsa turbo yoksa az biraz egzozdu filtreydi belki yazılımdı 3 5 bişiler alırsın gt nin turbosuz imprezza gibi gitmesini bekleme sakın gerçi turboluykende onun gibi gidemicek
__________________________________ atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler. |
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
Otomobil: tüplü jip / vw1303s
|
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: emekçi mazda 323 ...
|
__________________________________ atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler. |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: tüplü jip / vw1303s
|
aracını turbolamadığın sürece yapıcağın değişikliklerle çok fazla bir beklenti içine girme bence.... eğer turbolarsan tadından yenmez ama
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
Benim de ilk aklıma gelen sr20det gibi birşeyler yapmak oldu.
Eminim içerilere girdikçe baya farklılıklar çıkacaktır sr20det ile ama sonuçta baz alınacak bir motor var ortada onun üzerinden yola çıkarak güzel birşeyler yapılabilir bence. kıyaslamalı olarak incelemek lazım; pistonuydu, çapıydı, sıkıştırmasıydı vs vs vs daha aklıma gelemiyecek bir sürü değişken, turbolamak seni en tatmin edecek uygulama olacaktır muhtemelen. Lafı uzatmayayım, üstadlar konuyu görürse muhtemelen yazacaklardır
__________________________________ Çalışmak yeteneği yener; yetenek çalışmazsa! |
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
takipteyim aklımda olan bir araçtı baya bilgi gelicek anlaşılan
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: SUBARU 01' WRX + 99' FORESTER TURBO / HONDA SCOOTER
|
merak ettim aracına honda bujisi takan usta kim?
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
Boşver hata birazda bende, her kasap, kasap değildir misali.
Dün, dediğin yere gittim tanıştım, benim adres orası artık teşekkür ederim
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: e60 / e53
|
emre sen misin
__________________________________ |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: ...
|
gtlerde 200sx motoru yok bluebırd lerde sr20de yani 200sx in sr20det in turbosuz motoru vardır benm bildiğim bu yanlışım varsa düzeltin
__________________________________ http://www.ataturkdevrimleri.com/ata...rtre-resmi.jpg İ Z İ N D Y İ Z . . . |
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
Otomobil: i olmayanun bu forumda ne işi var ???
|
__________________________________ Direksiyonda eşek varsa, motor kaputunun içinde kaç beygir olduğunun hiç bir önemi yoktur. SÜRÜCÜ: |
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: ...
|
bu bana mıydı acaba
ben mi yanlış anldam
__________________________________ http://www.ataturkdevrimleri.com/ata...rtre-resmi.jpg İ Z İ N D Y İ Z . . . |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|