|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: CORSA 1.3 CDTİ
|
Mazot konusunda bir çok yer denedim sadece shell den alıyordum ancak shell çok az götürüyor artık ya psikolojik yada farklı bişey anlamadım gitti ne tavsiye ediyorsunuz ?
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
Hep oyle diyolar shell az km yapiyor ama daha iyi yaniyor diyiliyor bnde shell kullaniyorum.daha once opet kullanmistim motor sesli calisiyor gelmisti total iyi deniliyor ama hic denemedim
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: R Laguna 2.0
|
taksici arkadaşım var albea kullaıyor opetten alır herzaman
bide mustafa daha az sürat daha az devir yap braz daha fazla gidersin artık nasıl daha yavas gideri öğrenme aşamasındayız yakıtlar yüzünden
__________________________________ ''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın'' Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: G punto :) / mercedes sprinter 315cdı
|
selam arkadaşlar ben turizmciyim, istanbulda servis işiyle meşgulum : shell az yakar çok kaçar ,opet iyi yakar sesli çalışır , bp fazla kilometre yapar çok duman atar totalda aynıdır . ben şuanda full den alıyorum hem uygun hemde kilometre olarak hepsinden fazla yapıyor tabiki bu kullanımada çok bağlıdır .
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Megane Coupe 2.0 16V IDE
|
Hangisi daha performanslı bilemem...Ben en az çalan bayii ve en iyi yakıt kalitesini Kazasker ve Bağdat Caddesi'ndeki SHELL istasyonlarında buldum. Araç en az sarsıntıyla ve iyi performansla çalışıyor. ELbette herzaman 97 oktan kullanırım.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
Otomobil: R Laguna 2.0
|
__________________________________ ''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın'' Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
Otomobil: cliooo
|
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: no car no cry
|
arkadaşlar kusura bakmayın ama ben yaklaşık 11 senedir ehliyetli olarak araba kullanıyorum, toplam yaptığım yol 500 bin km yi geçmiştir sanırım..
şehiriçi, şehirler arası yüzlerce farklı istasyondan benzin/mazot aldım.. hiçbirinin birbirinden farkını görmedim ben ya.. |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
Valla dostum ben hissedilir seviyede alınan yakıta göre arabanın menzilinin arttığını biliyorum ve hissediyorum hadi psikolojik diycem ama bunu yol bilgisayarı ile anlayabiliyoruz.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
Valla serkancım elimden geldiğince düzgün ve devirli kullanmaya çalışıyorum ama ne bilim yinede çok bişey fark etmiyor şehiriçi 5.2 litre yakıyorum çok iyi bir değer ancak aldığım mazota göre az yol yapıyorum
|
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
|
%10-15 fark etmesi normaldir diye düşünüyorum yani yakıt tüketimi tamamen kullanımla alakalı bişey.. biraz gaza fazla basarsın, trafik yoğunluğuna denk gelirsin tüketim artar.. yakıttan bağımsız olduğunu düşünüyorum.. zaten tüm dağıtıcılar yakıtı TÜPRAŞ tan alıyor farklı katkıların atla deve bir fark yapacağını düşünmüyorum?
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
Örnek vermek gerekirse opet istasyonlarından aldığım 50 liralık bir mazot ile 350 400 km arası yapabiliyorum ancak shell den aldığım 50 liralık benzin ile 280 290 yapabiliyorum...Ve genelde bunu özellikle denemek için dibine kadar kullandım mazotu
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
|
benim evim bahçeşehirde, işim pendikte, günde temiz 150 km yolum var oda sağa sola gidersem 200 ü buluyor, haftada en az 1 depo mazot alıyorum.. her seferinde depoyu ağzına kadar doldurup fişteki litre ile, bir önceki depoyu doldurduğumda sıfırladığım km sayacından rakamı okuyarak hesap yapıyorum, ortalamam 4,9 - 5,1 arasında gidip geliyor.. 2009 ekim de kullanmaya başladım 81000 km oldu durum değişmedi.. |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]()
Otomobil: Astra Coupe 2.0T
|
tabiki firmaların katkıları dediğiniz gibi atla deve olmuyor ama İSTASYON ların işin içine hinlikler eklemesi asıl farkı ortaya çıkartıyor. yani bu durumda bir seçim yapılacaksa MARKA ya göre değil, istasyona göre seçim yapmak mantıklı. size şöyle söyliyim, Örneğin bir GÖZTEPE Kavşağındaki BP den yakıt alın, bir de Altunizade Burhan Felek'in yanındaki (nuhkuyusu caddesindeki ) BP de yakıt alın. arasında %15 lerin üzerinde fark olacağına %100 bahsine bile girerim. veyahut kötülük anlamında modada sahilde deniz otobüslerinin ordaki petrol ofisiyi de deneyebilirsiniz... gerçekten çok kötü yakıt satan İSTASYONLAR var. düzgün bir yerden aldığınızda da arasında bayağı bir fark olduğunu görüyorsunuz. bırakın bir depoda KM farkını ölçmeyi, gaza ilk bastığımda bile çok net aracın ıkındığını hissedebiliyorum ben şahsen dandik bir benzin aldığımda... __________________________________ Turbo Engine Astra Bertone Coupe Turbo [Stage 1] Powered by Opel Tech Service |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#17 | |
![]()
Otomobil: EM -Z4- ..%3 hısseli UR aReS :D
|
kesınlıkle markaya gore degıl ıstasyona gore hareket edlmelı shellden alırdım hep en son zor anımda guvenıp baska bır shell ıstasyondan alıp yakıt bıtene kadar avans vura vura bı hal oldu araba o zaman anladım ... __________________________________ 34 EM 035 powered by acıkelotomotiv... powered by p.p.r. motorsport |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
edit: bu olay 100bin nufüslu alanya ilçe sınırları içinde gerçekleşti tabii.. Son Düzenleyen levent; 06-04-2011 00:49. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
Otomobil: vs grandepunto
|
onur abinindi ama sattı serkan şimdi avcılarda çok güzel çok keyifli bi arabaydı konvoyun fotolarının içinde olması lazımdı bulursam atarım
|
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 03:35 ::::

braz daha fazla gidersin artık nasıl daha yavas gideri öğrenme aşamasındayız yakıtlar yüzünden 

34 EM 035