|
|
#1 | |||
![]() |
*Selam arkadaslar yeni almıs oldugumuz 98 vti da su sıkıntı olusmaya basladı su sıralar. normal devirlerde sürerken arabayı araba saniyelik gaz yemiyor duraksıyor 2 sn sonra tekrar gaz yiyor 200 mt. sonra tekrar gaz kesiyor ama vtec actıktan sonra (yuksek devirlerde ) herhangi bi sıkıntıısı sorunu olmuyor.
* Oksijen sensoru dediler degiştirdim yine aynı sorun , enjektorleri temizlet dediler temizlettim yine aynı sorun benzin filitresi ve benzin pompasından supheleniyorum ancak yuksek devirlerde neden kesiklik yapmıyor anlamıs degilim sizce neden olabilir ? |
|||
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
bujilerin bitmişsede böle bir problem yapabilir
__________________________________ Drift Spec TenekE30 Swap M50B25 + Supercharger + Nos EcuFast 'Dr.Ecu Özgün Güleç PPR Motorsport 'Kaan Güvenir AlpineStar Garage 'Fatih Çelik Performans Debriyaj Ankara 'Şahin Binboğa |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Sold CVC Vtec , 106gti , L200
|
avans ayarına bi baktır bence usta
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
buji kabloların atlama yapıyo olabilirmi onlar ne durumda
__________________________________ Drift Spec TenekE30 Swap M50B25 + Supercharger + Nos EcuFast 'Dr.Ecu Özgün Güleç PPR Motorsport 'Kaan Güvenir AlpineStar Garage 'Fatih Çelik Performans Debriyaj Ankara 'Şahin Binboğa |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#9 |
![]() |
tps ile ilgili bir sorun da olabilir.. tps nin voltajına sürekli bakabileceğiniz bir şeyler var mı ? beyin, vafc tarzı bir şey ?
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: 05 Black Typer 11 Polo Tdi Dsg
|
Birebir aynı sorunu yaşıyorum.Tps sensörüm sıfır,
Bugün oksijen sensörü hatası verdi beyinden iptal ediyoruz sensörü hala inatla devam ediyor sorun.Yarın bi sağlam sensör takıp deneyecem umarım ondandır.Önce Siz çözerseniz bekliyoruz tecrübeleri
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Civic vti
|
Arıza yakıyor mu ? Map sensörünü öncelikle bir kontrol edin fiş ve kablolarını temasızlık vs. gibi bir durum var mı , herhangi bir sıkıntı yoksa direk sensörü değiştirip deneyin.
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Jetta TDİ
|
Oksijenin böyle bir kesiklik yapacagını sanmıyorum
Ve muhtemelen arıza ateşlemede Etrafında başka vti ı olan varsa buji kablolarını deneyin Map bu kesikliğe sebep olur ama üst devirlerdede devam eder Distribtör kapağınıda kontrol edin çatlak olabilir. |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: jazz
|
kesinlikle miami + 5500
bobin, tevzi makarası bu sorunu yapar. özellikle distbtör içi tevzi makarasına bakın vidası çıkmış olabilir. |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: prelude h22 turbo
|
muhtemelen distributor arızası.distrıbutorden beyıne kadar tesısatı ıyıce bı gozden gecırın ve saglam bı dıstrıbutorle deneyın.daha onceden ecu tesısatında kurcalanma olduysa muhtemelen kablolarda kopukluk temassızlık gıbı bırsey oluyordur.cok eskıden aynı arıza benımde basıma gelmıstı yalandan dıstrıbutoru degıstırdıler sora arıza beyıne gelen kablolardakı kopukluktan cıktı.
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#17 | |
![]()
Otomobil: Civic vti
|
Map sensörü bozuk veya kablolarında temazsızlık vs varsa bir geçiş anında beyin ile bağlantıyı keserse arabayı da keser. Ben aynı sorunu eski arabamda yaşamıştım. Tevzi makarası kırık veya içerde ufak bir parça olabilir. Tevzi makarası kırık ise , bir süre belki araç sadece kesebilir. Daha sonra araba hiç çalışmaz veya çok zor ilerler.Kestiği devir üzerine sorunsuz çıkması zor bir ihtimal.Bobin de araba zaten hiç çalışmaz. Arkadaşlarında dediği gibi ateşlemeyide gözden geçirmelisin. |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#18 |
![]() |
can boş bi uğraş sizin orda ben ahmetede dedim getirin yaptırim sıkıntılarını diye
__________________________________ bmw z3 x mazda rx7 x cadillac sts x su vtec x bmw e39 |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |