|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Clio 1.6 16V
|
Arkadaşlar merhaba;
enteresan bir şekilde aracım 170 km yi geçince abs lambası yakıyor, sonra sönmüyor, kontak kapatıp açınca iki dakika sonra sönüyor, bu yüksek süratte yanmasının sebebi ne olabilir? Araç ; 2001 model clio rs Teşekkürler şmdiden |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Yeni L200 & Yeni Doblo & Accord 2.4 Executive
|
ABs devir sensörü hatası olabilir.
__________________________________ www.ilgincbirsey.com ![]() Herkes için ilginç birşeyler...PlastiDip ürünlerini ilgincbirsey.com sitesinden World Card ayrıcalığı ile 12 taksitte alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
Aynı şey bende de 2-3 kere oldu ya
Vay be demek olabilen birşey miş, ben de kafayı yiyordum nasıl oluyo die.. tekerlek rulmanları değiştiğinden beri böyle.. __________________________________ Quattro... --- YS Engineering --- Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: R 21 turbo, ''YBR 125 çalındı''
|
tekerlek sensörleriyle alakalı olabilir mi acaba :S valla enteresan bi sorun.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
yani servise gittim bir kere, valla arıza kaydını silelim tekrar deneyin dediler, hani dyno myno ayağına, teker hareketinin farklılıgından dolayı oluyor bazen bu, arıza kalıyor dediler ama demek ondan değilmiş..
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: sold: meggy 1.6 turbo, clio 182, mustang gt 4.6 V8 bought allroad 2.7 TT
|
sensorun kablosu yuksek suratte yerinde cikiyor olabilir, megane da basima gelmisti...
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
kontagı kapatıp actıktan sonra iki dakika gecince tekrar sönüyor ışık ama.. yani bu kablo yerinden cıksa sönmez sanırım o ışık? cünkü 165 de bile yanmıyor 170 i gectiğim an yanıveriyor
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Clio rs
|
BM RS önceki sahibinde aynı sorun vardı
Disklere giren sensörler var ABS sensörleri onları değişmişti sorun kalmamıştı ozamanlar Bu lastikler sök tak yapılırken veya amortisör sökümlerinde zedelenebiliyor Genelde o kabloları kimse iplemiyor çok hassastır onlar eğerki onlarsa vay haline ![]() İkinci olasılık lastik çapları farkından oluyor Arkalar 50 yanak önler 45 yanak Bendede arkalar 16 jant önler 15 jant iken aynı sorunu her frenajda yapıyordu Kontak aç kapa düzeliyor ama hikaye ileride tekrarlıyor Deli olmuştum ABS beynini patlatıcaktım sinirden Sonra özüme dündüm hepsini 45 yanak yaptım Kafam kuşlar gibi rahat gram yanmadı
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: IMPREZA
|
absli araçlarda aks rulmanlarında bi tür mıknatıs bulunuyor bu sayede tekerinizin o anki devri ölçülüyor virajlarda frene bastığınızda ebd yolda kalmanız için gerekli olan parametreleri üretiyor muhtemelen bu rulmanlarda yada sensörlerde problem var araç makinaya bağlandığında üretilen hata kodunun hangi sensörden geldiği ortaya çıkıyor
bu arada balans yapılırkende bu hatayı verir ancak herhangi bir arızaya neden olmaz... |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#12 | |
![]()
|
Kablodansa da yapacak bişey yok verip yaptıracağız artık
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: R 21 turbo, ''YBR 125 çalındı''
|
ben bu konuda servisi tavsiye etmem sana kocasinanda kardeşler elektronik var bagdatlılar bile elektronik sorunlarda aracları onlara gonderiyorlar renault ve citroen agırlıklı calısıyorlar abs beyni enjeksiyon beyni sensorler vs her turlu elektronik aksam tamiri vs yapıyorlar fiyatlarıda uygundur.
benim eski meganımın airbag lambası yanıyordu servis 750 lira demisti. bahsettiğim yerde 250 liraya bitirmistim işi... bilgin olsun diye yazayım dedim. |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Clio rs
|
Lastikler değişsin dene bakalım sorun kalkıcak mı
Çünkü Serkan bütün sensörleri yaptırmıştı Eğerki kalkmaz ise sorun direk ABS sensörleri Dediğim gibi çok hassas onlar Fiyatlarıda biraz pahalıdır kırılmış zedelenmiş olabiliyor Lastik sök taklarda dikkat şart |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Buick Regal Cdti
|
arka porya değişirken 2 tip model var, absli araçların poryaları yani sadece rulman takılırken dikkat edilmesi gerekiyor, takarken işçilikte hata olunca dediğiniz sorunu yapabiliyor... benm megane 2de benzer bir sorun yaşamıştım, ve 2 kere rulman değiştirmek zorunda kalmıştım...
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
abs kaptör devrelerinden biri bozuktur büyük ihtimal,yüksek süratlerde tekerin dönüş hızına yetişemeyip abs lambasını o yüzden yakar...
__________________________________ 32FT430 Burak seni unutmayacağız hep gönlümüzde yatacaksın,Allah rahmet eylesin.. |
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
|
![]() yarın bir yerlerde basıp deneme sonucunu buradada paylaşırım, yoksa şu kocasinandaki elektronikciye götüreceğiz artık napalım |
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: 106 xs
|
abs sensörünü değiştirin sorun kalmaz ama önce mıknatısını temizleyin birde öyle deneyin anlatımınıza göre elektironik sorun eğer kontak kapatıp açınca sönüyorsa büyük ihtimalle abs sensörü.sökülüşü çok kolay ya 5 alyanlık yada 10 anahtarlık bir vidası vardır kolay gelsin.
__________________________________ Turbosuz güç güç değildir |
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
|
çıkmadan önce söküp temizlerim onları o halde, daireyi ne kadar daraltırsak o kadar iyi, cok teşekkür ederim sağolun, temizleme konusunda özel önereceğiniz birşey varmıdır? yoksa baya baya silerek felanmı temizlemeliyim?
|
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |