|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: VTİ
|
slm arkadaşlar aracım gazladıktan sonra yedek su deposundan eksiltme yapıyor bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olursanız sevinirim
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
Radyatorde eksiltme oluyormu pek?
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
hayır olmuo
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Colt CZT
|
Yedek depo bitince doğal olarak radyatörde eksiltme başlayacak
__________________________________ "Otomobilim" Bölümüne 4-5 Tane Araba Yazınca Ne Oluyo ? Vuhuu Çok Havalı
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
yani eksilttikçe tamamlıyorum işte radyatörden eksilmesini engelliyorum ama yedek depodan nie eksiltio çözemedim
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
silindir contası yanmış olabilir diye tahmin ediyorum, o da aracın radyatöründeki suyu çeker, radyatörde su azaldıkca da yedek depodaki azalır. eski arabam su yakıyordu, radyatöre bakdığımda su tam gözüküyordu ama sürekli yedek depo azalıyordu
__________________________________ "Otomobilim" Bölümüne 4-5 Tane Araba Yazınca Ne Oluyo ? Vuhuu Çok Havalı
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: ek9 ctr,1.4 is,x5 3.0d
|
radyatör kapağını değiştir düzelir.kapağın altındaki basınç yayı bir süre sonra iş görmüyor.yedek depoyu boşaltıyor.taşırma yapıyor daha doğrusu.sıcakta su buharlaştığı için farkedilmiyor
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
Yedek depo taşırma kabıdır
yanı oradakı suyun fazlalıgı ve azlıgı her daim degısebılır egerkı basınc fazla ıse tasırma kabını taşırır contada zarar gormus olabılır ama su azalıyorsa ve radyatorde su sevıyesı normalsa bı problem olacagını sanmıyorum havalar ısındı su eksıltıp azaltması tasırma kabında normaldır bence ılk olarak radyator kapagını degıstırmenı onerırım.. |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: ..... 53DN637 ..... Renault Clio Williams
|
Devirdaym kontrol et bence.Su tesisatı+motor devri+eksiltme diyince aklıma ilk devirdaym geldi.
__________________________________ Powered by PPRMotorsport |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: SPOON CIVIC
|
yedek su deposumu taşırma kabımı denıyor
![]() edıt mertcan yazmış... |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
ya radyatör kapağı 0.9 bardı zaten ondan şüphelendim 1.1 bar aldım daha yeni servisten ama yinede düzelmedi yani eksiltme devam ediyor eğer conta yandıysa zararı olurmu peki ?
|
|
|
|
|
|
#12 | |
![]() |
+geçmiş olsun bu şekilde kullanırsan üst kapak contanın kederli oldugu yerden kendini yer ilerleyen zamanlarda iş büyür kapak almak zorunda kalırsın ![]() kapak sökme takma yarım motordur açınca ya gerek yok deselerde sen servisten aldıgın sibop lastiklerini rektefiyecide mutalaka degiştir. subapları temizlettir ve alıştırttır toplamda 700tl civarı bir masrafın var, ama kapak almaya kalksan 700 zaten tutacak birde 1.500 2 000 lira kapaga ödeyeceksin. __________________________________ Çok bilmiyecen, Bir bilenede sormuyacan, bileni bulmuşken yaptıracan
Son Düzenleyen HALUK; 11-05-2011 23:21. |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
Otomobil: SPOON CIVIC
|
conta ise usta anlar zaten |
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: turbotegvtec.........
|
contanız yanıksa büyük ihtimalle sabahları ilk çalışmada sersem çalışma oluyor...sebebi silindirin içine giren suyun bujileri ıslatıp ateşleme düzenini bozması.....eğer sabah çalışmalarında hiç bir sorun silkeleme zor çalışma yada düzensiz rölanti yoksa önce su hortumlarını kontrol edin...su hortumlarındaki küçük bir kaçak yada delik yüzünden contası boş yere değiştirilen bir sürü araba biliyorum
)))))))) ..... bütün hortum bağlantılarını iyice kontrol edin....nemli bir bölge görürseniz şüphelenin.... önceki arabamda sadece motor sıcakken iğne deliği gibi bir delikten su kaçağı vardı....bu yüzden motor tamamen sıcakkende bir kontrol yapın mutlaka.... kaçak olmadığına emin olduktan sonra kapak contasından şüphelenin....
Son Düzenleyen speed; 12-05-2011 07:02. |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: 200 SX,Ibiza stella
|
radyator kapagi
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: yok
|
hemende contayı yaktınız
aracın radyatör ve diğer su borularına baktır iyice... bide sen su eklediğinde sistemde hava varsa o zamanda eksiltme yapar aşırı basınçtan dolayı...
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
Hemen yakmadık
o olabilir bu olabilir şu olabilir diye görmeden herkes tahminlerini yaptı çünkü yukarda sayılan herşeyden olabilir bilemeyizki burdan
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Aşkım Taypar VUTUT
|
suyunda yağ varmı?
hararet yükseliyormu? borular gazladıktan sonra gereginden fazla şişiyormu? birde tasırma kabına suyu ne kadar dolduruyosun? onun max yazısı dibinde zaten....agzına kadar doldurdugun zaman kendliginden boşaltır fazla doldurdugun suyu...sen onu suyu azaltıyor zannedersin... max seviyesine dikkat
__________________________________ PowereD By AYDOĞDU GARAGE bnm amcaoğullarıda mermiye kafa atıyor haha nası edelim
|
|
|
|
|
|
#19 | ||
![]()
Otomobil: sr20det s13,5//speedy_Honda CRX//205 GTİ/57 Chevrolet Bel_air/75 Ford Mercury Monarch..
|
conta olduğunu zannetmiyorum ama kapak veya radyatör kapağında olabilir diye düşünüyorumm..
__________________________________ Son Düzenleyen kRo_bOy; 12-05-2011 15:20. |
||
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |