|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: XSARA VTS
|
Arkadaşlar xsara vts aracım durduk yere rolantideyken stop etmeye başladı viteste giderken sıkıntı yok mesala kırmızı ışıkta durunca stop edio veya vites değişimini ağır yaparsam o arada devir düşüo stop edio usta gaz kelebeğini temizledi fakat düzelmedi zaman yetmedi tekrar götüreceğim önerileriniz nedir daha önce durumu yaşamış olan varmıdır.
__________________________________ VTS |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Red x (Integra + Golf MK1)
|
rölantiyi birazcık arttırmanın bi yolu yokmu? kelebek üzerinde bi vida ile ayarlanabiliyor olması lazım
__________________________________ Screw you guys! I'm going home... 343. KSD 5'nci Jandarma Eğitim Alayı 2'nci Tabur Gölköy / KASTAMONU Acemilik Bitti Şırnak Asker Hastanesi... |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
rölanti sensörüne baktırın bi
__________________________________ Satılık RedREX |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
oda denendi fakat yinede düşüyor ve kaçınılmaz son stop ediyor
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
usta derki rolanti sensöründe olsa sürekli oynama olur diyor yükselme alçalma ama bizim durum tamamen düşme
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
Birde atlamışım araba soğukken sıkıntı olmuyor ısındıktan sonra başlıyor
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Taunus ( Cosworth project)
|
Rolanti motorunda sıkıntı olabilir. Bizim bi arkadaşın focus'da aynı sorunu yapıyodu artık tekmelemeye başlamıştı arabayı. Sonunda birinin baktır demesiyle baktırdı ve rolanti motorunu değiştirdi komple şimdi hiçbir sıkıntı yok..
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: EK4 VTi SEDAN Sİ JAZZ ES
|
soğukken oluyosa tps de olabilir konuları arat istersen böyle baya bi konu olcak sitede
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: vs grandepunto
|
benzer durum bizim poloda başımıza geldi gaz kelebeğin bozulmuş sanırım onu değiştirirsen sorun kalmıyıcaktır
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
gaz kelebeği mekanik bi alet üzerinde 3-4 tane sensör var (tam adet hatırlayamadım) acaba bunlardan birisi arızalı olabilirmi sanırım kelebek tamamen değişmeye kalkarsa tuzlu olur gibi
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
soğukken olmuyor tps dediğiniz nedir acaba
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Kadett
|
Bende rölanti sensöründen kaynaklanıyor dicem ama ısındıktan sonra olması garip.
__________________________________ 5 yaşindaki Rize'li bir Çocuğun dolmuşta Annesine dediği gibidir Belkide Hayat ; "Hem vuriyysun Hem Ağlama Diysun" |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: vs grandepunto
|
şimdi bizdede aynı sorun oldu hatta devam ediyor
soğukken sorun yok ısındığı zaman işlevi değişiyor stop ediyor sonuç parça değişimi malesef kurtarmıyor komple gaz kelebeğinin değişmesi gerekiyor bizde sizdeki durumu bilmiyorumm...
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Gaz kelebeğini söküp komple temizleyin. Rolanti motorunuda söküp yuvasını temizleyin. Sonra rolanti motorunu tekrar kalibre edin. Sonuç düzelicektir büyük ihtimalle.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: ilk sahibi TEYZEDEN SAXO VTS (Sold)
|
map sensöründen yapıyordur yuksek ıtımalle..emme manıfolduna baglı sensör..onun kablolarına bı baktırın bence !!
__________________________________ TU5J4/L3 'cüyüz dedeeeeeee
Son Düzenleyen aLperTunga; 28-07-2011 21:41. |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: EK4 VTi SEDAN Sİ JAZZ ES
|
emmenin kelebeğin üstünde kaç tane sensör varsa bak işte en temizi o.yada sağlam araçtan sökün seninkine takın bakalım ordamı en temizi o.he bide makinaya bağlatı ağrıza ışığı yanıyomu bu arada
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: 1.2 kutu kola
|
Hocam Xsara VTR da aynı sorunum vardı Boğaz kelebeğini kendim söküp temizledim olmadı. Rolanti valfini değiştirdim yine olmadı. Motor arıza ışığım da yanıyordu bilgisayara bağlattık arıza sildirdik yine olmadı. Çok ilginç bir şekilde sorunum çözüldü şu an rolantimde hiçbir dalgalanma yok. Belki sende de aynı problem olabilir. Olay şu ki Şarj Dinamosunun diyotlarında problem varmış. O diyotlar değişti ve sorun çözüldü. İnan aracın yürümesi bile değişti. Boğaz kelebeği temizliğinde de şöyle birşey öneririm sana, ben wd40 İle temizlemiştim ama yanlış yapmışım. Würh vs markaların balata temizliyicileri var onlar daha iyi. Son olarak ben tüm sensörleri söküp kelebekten hepsini ayrı ayrı temizlemiştim. Umarım sorunun kısa zamanda hallolur.
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
arkadaşlar tüm bilgiler için teşekkürler arabam ankara da ben 1 haftalık samsuna geldim tekrar dönünce ak-kara belli olacak sorun çözülünce buradan tekrar yazarım
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |