|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: V8 - I6 - I4
|
Merhaba arkadaşlar ;
Arabam benzinli , zaten bikaç gündür bagaj kapağı-arka cam vs. hep nokta nokta kurum oluyordu egsozdan , çok aldırmamıştım ama bugün yeni susturucum takıldı biraz yol yaptım 2 saat sonra egsozun için simsiyah hafif ıslak kurum olmuş , bu önceden yoktu neden böyle olur acaba benzinden falan mı ? Bir de bu aralar egsoz gazı fazlaca çiğ benzin kokmaya başladı onunla alakası var mıdır ? Yardımcı olursanız sevinirim..
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
|
46 kişi bakmış yardımcı olabilicek kimse yok mu
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechTurkey
|
47 cevap:
motor zengin çalışıyor, yani olması gerekenden fazla benzin yakıyor %100 kesin konuşmak yanlış olur çünkü burası forum, arabanın markasını bile bilmiyorum, geç incelemeyi daha, gözümle görmedim bile . ama bakılması gereken ilk şeylerden biri lambda sensörü ve Maf sensörüdür . __________________________________ |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
Teşekkür ederim;
Arıza ışığı yakmasa bile lambda veya maf sensöründe sıkıntı olabilir mi ? Eğer zengin çalışıyorsa nerede/kime ayarlatabilirim ? Bu arada , araba Smart Forfour , ECU'su elektronik aksamı güncel Mitsubishi Colt'larla birebir aynı. Son Düzenleyen Emir-Sb3R; 07-08-2011 20:12. |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: ..... 53DN637 ..... Renault Clio Williams
|
zengin yada fakir calismasinin mekanikselbir ayari yoktur. ecu sensorlerden aldigi elektrik sinyalleri i isleyip ayarlar yakit puskurtme atesleme zamanlamasi avansi vs.
ilk etapta sozu gecen sensorlere baktirin. sikiti yoksa atesleme sistemine bakin derim __________________________________ Powered by PPRMotorsport |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
AFC ile ayar yaptırmaktan bahsediyordum ben..
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: ..... 53DN637 ..... Renault Clio Williams
|
Afc isin cakalligi olur bence ( aracta ciddi bir modifikasyon yoksa) bence afc asprin cozum olur. Sorunu kolaylikla cozebilmeniz dilegi ile... __________________________________ Powered by PPRMotorsport |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
Kat üzerinde , orta susturucu iptal , 51mm boru var , birde bmc cda filtre var.
Teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
TechTurkey
|
servise gidip bir test cihazına takıp baksınlar bakalım hata falan varmı
birde ecu resetleme deneyebilirsin, akü kutup başını sök (1 tanesi yeter) bekle 15dk sonra yerine tak __________________________________ |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Ex-ex F7R'ci, Ex GC8'ci, Güncel DSG TDI'ci
|
Kutup başını sök, sonra da park lambalarını falan yak, teybi aç. Bazen enerji yüklü kalabiliyor sistemde. Enerjinin tam boşalması lazım.
__________________________________ Okumadan imzalamam..... |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#11 | |
![]()
Otomobil: Angry Bird Doğan S , Fiat Albea 1.4 multijet
|
buda yanma işlemi olmadan yakıtın bi kısmını çiğ atmasına neden olur bi müşterimde focus 1 2.0 litre vardı egzantirik açılarında kaçıklık vardı biri 2 biri 3.5 derece ve aracı hattinden fazla yakıyordu egzozdan da çiğ yakıt atımı vardı senteye getirilince araba acayip rahatladı ve normale döndü yakıt durumu __________________________________ Angry Bird ![]() Hayır Yani illa Romantik olalım diyorsan, GeL mum ışığında Lastik Yakalımm
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
belkide sensörler yanlış okuyor bu sebeple zengine düşüyor olabilirmi?
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 05:28 ::::

buda yanma işlemi olmadan yakıtın bi kısmını çiğ atmasına neden olur bi müşterimde focus 1 2.0 litre vardı egzantirik açılarında kaçıklık vardı biri 2 biri 3.5 derece ve aracı hattinden fazla yakıyordu egzozdan da çiğ yakıt atımı vardı