|
|
#1 | |||
|
TechTurkey
Otomobil: Corsa C
|
Aracı tech2'ye bağladık ve bu arızaları verdi.
Serviste ki usta 2. arıza sebebiyle beynin tarmi edilmesi gerektiğini söyledi.Varmıdır başka çaresi
__________________________________ ... |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: K11a - whooperS
|
lpg yle ilgisi olabilir mi diye dusundum bro
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechTurkey
|
benzinde de yakıyor arıza
dün servise gittim arıza kodunu sildi çıktım servisten , gaz yoktu benzindeydi araba yaktı yine aynı şekilde bugünde yaktı benzinde __________________________________ ... |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: bekliyoruz :)
|
bende onu yazacaktım lpg demi veriyor sadece yoksa benzin lpg farkediyormu
edit : ben yazana kadar yazmışsın zaten , ikisinidemi yakıyor , beyin değilde kelebekle ilgili bir sıkıntı gibi geldi bilemiyorum tam __________________________________ http://i39.tinypic.com/r7rdli.jpg Flickr®+DA Seni unutmayacağız Serhat |
|
|
|
|
|
#5 |
|
TechTurkey
|
Valla arıza koduna bakınca kelebek diyorsun , gider kelebeği değiştirirsin dimi
Ama bu salak arabanın beyninde böyle bir problem varmış.Parça değişimi ile değilde beyin tamiriyle düzeliyor bazı şeyler nette okuduklarım kadarıyla
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
TPS hatası gibi.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: bekliyoruz :)
|
nette yazılanlarada bakınca beyin ağrızasına döndü rota yerli yabancı genelde ecuyla alakalı bişeler yazmışlar , gönül tps den yana
__________________________________ http://i39.tinypic.com/r7rdli.jpg Flickr®+DA Seni unutmayacağız Serhat |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Corsa Dti
|
Bizimde gaz pedalı konum sensörü arızası vardı beyin söküldü tamire gitti bakmışlar beyinde problem yok tertemiz yeniden yazılım yükleyip göndermişler ama bizde 4-5 hata vardı
sadece rolanti devir sensörü değişti şanzumandaki 2 sensörü birden değişitmişler tüm hatalar silindi birdahada hata veya arıza ışığı yakmadı sonuçta boşu boşuna beyin açıldı parça fiyatı yanılmıyorsam 90 tl gibiydi..
__________________________________ .
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: X16XEL '00
|
özgür yarın verdiğim o numarayı arayınca sana tıs2000 den olayın ne olduğunu soyler karşı taraf. hatta nasıl cozecegini de soyler takma kafana
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
TechTurkey
|
kanka pm'e baktımda numara yazmamışsın bir zahmet yollasana
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: X16XEL '00
|
ahua iftar öncesiydi kanka yolluyorum şimdi pardon
![]() edit: yolladım |
|
|
|
|
|
#12 |
|
TechTurkey
Otomobil: fio emo 95ps
|
P1122 ve P1550 kodları doğrudan ECU ile alakalı kodlar değil. Öncelikle bakılacak yer diagnostik kodun işaret ettiği yerlerdir.
Şimdi sana diyor ki TPS'nin voltajı düzensiz. ECU TPS'ye voltaj gönderir ve geri dönüş bekler. Senin durumunda TPS düzgün geri dönüş yapmıyor. TPS de bozuk olabilir, ECU TPS'ye düzgün voltaj göndermiyor da olabilir. Ama ECU'nun tüm fonksiyonları düzgün çalışırken, OBD'ye düzgün bağlanıp, hata kodlarını düzgün iletirken yalnızca TPS'ye düzgün voltaj göndermemesi çok düşük bir ihtimaldir. Öncelikle bakılacak yer belli. Aracın size işaret ettiği noktalar... __________________________________ “ Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. ” Samuel Beckett |
|
|
|
|
|
#13 |
|
TechTurkey
|
Çetin senin verdiğin numarayı arıyamadım bugün fırsatım olmadı.
Sabah Opel Balkan'a gittim bir abimin vasıtasıyla , baktılar ordada. 1.arıza için parça değişimi gerekebilir dediler , 2. arıza için onlarda direk beyin tamiri dedi.Lehimlik bir işi varmış.Bayramdan sonra halledicem inş. __________________________________ ... |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Golf3 GTİ
|
kronik ve kolay arıza P1550 arızayı kaidye alma çünkü onu P1122 tetikliyo sorunun beyinde yani beyin tps ye voltaj göndermiyo ve pedaldan dönüş olamyınca arıza veriyor. çözümleriz 15dk. lık işimiz var
dükkana uraman lazım![]() bunun dışında aracında stop etme ve yakıt röle arızası verdimi? __________________________________ Vw MK3 GTi Limited edition... Hergestellt in Deutschland
Son Düzenleyen 5ani5 mk3; 30-08-2011 16:19. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
TechTurkey
|
Aracımda stop etme aldığımdan beri 4-5kere oldu toplamda durmaya yakın boşa atınca.Lpg den öncede oluyordu lpg de iken 2kere falan oldu.Ama eskiden corsa sahibi olmuş ve hala corsa kullanan kişiler ara ara başlarına geldiğini söylediler.
Pm attım __________________________________ ... |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Golf3 GTİ
|
bu güzel bi gelişme
opelde x ve z motorlarında genel olarak bu tip stop etmeler egr valfinin açık kalmasından kaynaklıdır. herhangi bi yakıt röle arızısı yok ise işimiz daha kolay
__________________________________ Vw MK3 GTi Limited edition... Hergestellt in Deutschland
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
Lpg ile uzakdan yakından alakası yok durumun,klasik opelzede arızas Merive,Vectra C,Corsa C,Astra G .. bu aracların sahipleride arızaya ugrama olasılıkları yüksek yada daha önce yapılmıstır motor beyinleri.Bence sensör,parca vs. o tip seylere para harcamayın.Avrupadasınız orada da birine eline bulastırmıcak birine actırın beynini zaten belli olacak ondanmıdır dıye direk.
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 05:35 ::::

Ama bu salak arabanın beyninde böyle bir problem varmış.Parça değişimi ile değilde beyin tamiriyle düzeliyor bazı şeyler nette okuduklarım kadarıyla

parça fiyatı yanılmıyorsam 90 tl gibiydi..