|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Audi A4
|
Geçenlerde 97 a4 1.8 T aracıma full istasyonundan 97 oktan benzin ile dolum yaptırdım.Araç kompresyonda patırdama ve egsozdan yerli yersiz patlatma yapmaya başladı.Gidişi düzgün,hatta performanslı.Bakımı yeni yapılmasına rağmen itici sesi gelmeye başladı,ben de devirli kullanımı kestim ve çevreme sordum,forumdaki arkadaşlarıma da sormak istiyorum.
Bu yakıttan şikayeti olan var mı ? Başından herhangi bir full macerası geçenler paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler, |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: R Laguna 2.0
|
xor abi görünce yazıcakdır
ben lpgsinden memnun kalmayanlardanım
__________________________________ ''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın'' Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış. |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: palio 1.6 16v
|
fazla methanol
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Clio rs
|
Ben geçen aldım rolling bile yaptım
Sıkıntısızdı
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Corsa 1.3 cdti
|
dizelini kullananlardan bi şikayet duymadım
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Ne fark eder..
|
geçenlerde söylemediğim halde pompacı 97 koymuş sonradan fişe bakınca gördüm, satılmayınca kaktırayım dedi heralde,
ben pek bir farkını göremedim olumlu yada olumsuz __________________________________ Can CEYLAN |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: 220 turbo tomcat
|
aracına hangi benzin uygunsa onu koy..ben araştırdım 2.0 96 model,,, 95 önerdiler eski arac oldugu için motor bu yakıta göre yapılmış ozamanlar
__________________________________ "lpg ile yumurta pişirilir, araba sürülmez".. Son Düzenleyen deniz06; 13-09-2011 20:06. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
TechTurkey
|
ramazandaki lpg indirimi beni çok mutlu etmişti 97 sini bilmyiorum
__________________________________ utku selamoğlu |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: EJ9 + öğrenci akbil
|
vosvosta pek fark etmemişti ama 1.4is te ve AE101 corollada denedik her 2 benzinindede shellin yakıtına göre fark edilir perf. kaybı ve tüketimde artış gördük
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: 206Quik & e36 Coupe
|
95 oktanında performanssızlık ve aşırı yakıt tüketimi yaşamıştım
__________________________________ |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Impreza Station Wagon, 406 Hdi
|
Yazmaktan bıktım artık forumda arama butonunu kullansınlar yada piston eritsinler
Konuyu açan arkadaşla alakası yoktur durumun Full'den benzin almayın özellikle Turbo araçlar kesinlikle almasın. 30 tl'lik aldım ilk indirimli olarak çıktıklarında. İstasyondan çıktım 1'den 2'ye arabayı gayet normal alıp gaza bastığım anda araba avans vurdu. Avejas knock göstergesi ile takip ediyorum. Devamında neredeyse hiç gaza dokunmadığım halde yine avans vurmalar ara ara devam etti. Eve gelip bahçede arabayı çalıştırdım benzin bitene kadar, o sırada 1 bira içtim. Birayı aldığım Shell'den aynı zamanda aldığım benzini eklemek suretiyle hikayemi sonlandırdım. __________________________________ Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Son Düzenleyen XoR; 13-09-2011 20:50. |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: palio 1.6 16v
|
benım arac 95 kullanın dıor 97 de daha ıı gıdıor ne ıs? 97 ye alıstırdım
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: akbil
|
psıkolojıktır
|
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
Otomobil: Impreza Station Wagon, 406 Hdi
|
çünkü sanırım forumda yukarıda yazdığımı daha önce bi 10 defa yazmışımdır Keşke iş gelmeden baksaydın geçmiş olsun.
__________________________________ Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
Eyvallah.Yeni bakım yaptım,bilgisayardan benzin yakıt ve pompa arızası çıkınca şaşırdım.bir daha hiç sıkıştırmadım.Opet veya diğer firmaların benzinine dönüp yavaş yavaş eski sisteme döneceğim kısmetse.
Yalnız acayip ısınıyor motor,herhangi bir gösterge yok ama kompresyondaki patırdamalardan anladım.Yanma odalarındaki ve piston tepelerindeki durumu merak etmedim değil.Bu yüzden FULL 97'ye hayır diyorum. |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: 220 turbo tomcat
|
en iyi benzin istasyonu sizce hangisi ben shell den alıyorum 95 oktan
__________________________________ "lpg ile yumurta pişirilir, araba sürülmez".. |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
Opet her sınıf araba için iyi bir benzin istasyonu,özellikle bir seçim yapmak gerekirse turbolu japonlar için shell 97 oktan tartışmasız tek tercih...
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: EJ9 civic , 308 vti , a6 2.7T
|
Şuan full 95 oktan var aracımda, çok huzurlu çalıştığını söyleyemem. Opetten alıyordum hep ama bp veya shell'e geçicem sanırım
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |