|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: İntegra
|
Mobil1 0-40 tam sentetik yağ kullanıyorum.Bugün şehir içine trafiğe girdim.Uzun süre trafikte seyrettim fakat çok yavaş ilerlemelerle diyeyim.Yağ sıcaklığım maximum 205 Fahrenhaytı gördü.(Yaklaşık 96 derece) Bu maximum seviyenin sınırı nedir? 96 derece yağ için çok aşırı bir derecemidir?En önemlisi 0-40w gibi bir yağın bu derecede özelliği acaba değişir mi? Motora yataklara bir zararı olurmu merak ediyorum.Tşk ederim..
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechTurkey
Otomobil: fio emo 95ps
|
Mobil 1 0w-40 100 derecede 13.5 cSt viskoziteye sahip ki o sıcaklıklarda çok rahat yağlama sağlar. Bu yağ 150 dereceye doğru 3.8 mPa'ye düşer ki 150 dereceye doğru yağ artık özelliğini kaybeder.
__________________________________ “ Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. ” Samuel Beckett |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: 306 GTI-6
|
castrol edge 5w-40ta ne olur abi? 100 ve 115 derece
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
edge 5w 40 full sentetik bu yagın özellikleri ve maximum yağlama sıcaklıgı hakkında bilginiz varmı?
__________________________________ Satılık RedREX |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
teşekkür ederim korkulacak bir sorun yok o zaman....zaten 96 derecenin üstüne hiç çıkmadı çıkmıyorda...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
TechTurkey
|
Castrol Edge 5w40, 0w40'a göre soğukta biraz daha kalındır. 40 derecede Mobil1 0w40 75 cSt viskozite sağlarken, castrol edge 5w40 84 cSt viskoziteyle daha zayıf bir akışkanlığa sahiptir.
Ama sıcakta mobil1 0w40 ile hemen hemen aynı performansı gösterir. 100 derecede 14 cSt viskoziteye sahip. O da aynı şekilde 150 dereceye doğru yağlama özelliğini kaybeder. __________________________________ “ Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. ” Samuel Beckett |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Corsa 1.7 Dti - Honda Pcx
|
CASTROL 5-40 EDGE ne derecede ozelliğini kaybeder?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
TechTurkey
|
__________________________________ “ Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. ” Samuel Beckett |
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
abi fazla olmassa birde mobil veya edge 10w 60 sormak istiyorum bunun özelliği nedir digerlerine nazaran daha iyi koruma sağlaması mümkünmüdür kıs sartlarında cokmu kalın gelir
|
|
|
|
|
#10 |
|
TechTurkey
|
Mobil1 10w60 VS Castrol edge 10w60 dersek;
Önce soğuk; Mobil1 10w60 40 derecede 150 cSt viskozite ile 174 cSt viskoziteli castrol edge'den daha akışkan, daha iyi yağlayıcıdır. Yani soğukta mobil1 10w60 daha başarılı. Sıcak; Her iki yağ da 100 derecede 23-23.5 civarında cSt'ye sahip. Yani sıcakta her ikisi de aynı akışkanlığa sahip. Ve sıcak motordaki bu akışkanlık çok güzel yağlama sağlar. Sonuç; Mobil1 10w60 soğuktaki düşük direnci, yani yüksek akışkanlığı ile castrol edge'i döver. Sıcakta ikisi de aynı. Eğer aracın gerçekten 10w60 yağa ihtiyacı varsa soğuk motorda katliam yapmamak için mobil1 tercih edilebilir. Ama benim tavsiyem kışın en fazla mobil1 5w50 kullanmaktan yana. Tabi iklim de çok önemli. Eğer eksi dereceleri hiç görmüyorsanız 10w60'a devam
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#11 |
![]() |
Anladım cok tesekkür ederim ben mobil 10w 60dan devam edeyim
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
bende sorayım teknik den okdar anlamadım kusura bakmayın
aracım corsa 1.7 dti chipli istanbuldayım motor ısınmadan hiç gitmem gibi bişi 5-40 edge koydum ve bu yağ hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkürler |
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
Otomobil: BMW E30 STYLE
|
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#14 |
|
TechTurkey
|
Genel olarak İstanbul ikliminde gayet yeterli bir yağlama sağlar. Çok soğuk havalarda en azından 1-2 dakika yüklenmeden yürü veya ısıt.
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#15 |
![]()
|
Sanırım güzel bir konu açmışım ben ve çoğu arkadaş "o.b.k" nickli arkadaşın sayesinde bilgilenmiş oldu halada soranlar var.Cevaplayan arkadaşa çok teşekkür ediyoruz..
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#16 | |
|
TechTurkey
|
20w50 mineral bir yağdır ve günümüzde kesinlikle kullanılmasını tavsiye etmem. Şu güne kadar 20w50 kullanılmış araçta 10w60 çok rahat iş görür. Üstelik çok daha iyi yağlama sağlar. Soğuk motorda da diğer tam sentetiklerden daha verimsiz olmasına rağmen 20w50'den çok daha iyi yağlama sağlar. Bütçeni sarsmayacaksa senin aracında kullanılmalı. __________________________________ “ Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. ” Samuel Beckett |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#17 | |
![]()
Otomobil: BMW E30 STYLE
|
![]() tekrardan t.ederim |
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#18 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Kara Tren (Greenpeace) CUPRA :)
|
beki yüksek sıcaklıklara 0 30 mu daha dayanıklıdır 5 30 mu ? aracımda 220 Fahrenhayt gibi sıcaklığı görüyorum uzun süreli sıkıştırmalarda araç cupra tdi ?
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |