conta yanıkken radyatör kanalları yağla tıkanmış olabilir. kontrol ettinizmi?
Printable View
conta yanıkken radyatör kanalları yağla tıkanmış olabilir. kontrol ettinizmi?
Sizin aracı tanımıyorum ben parmağınızla tıkadığınız küçük filtre dediğiniz yeri anlayamadım ama hava alıyor olsa çalışmasında özellikle rölantide bunu dengesiz (sarsıntılı) çalışarak belli etmesi gerekir çekiş düşer vs..
devrem canım, vakum hortumu dediğim, gaz kelebeğine giren yada bloga herhangi bir şekilde giren hava taşıyan yada hava cıkartan veya hava ceken hortumlardan birisi..
örneğin "krank havalandırması" diye andıkları veya rolanti valfi kısada olsa bir horumla bağlıysa o da olabilir.. yani valfin kenarından kacak bile yapsa aynı şey olabilir.
Usta sanırım krank havalandırması parmağımla tıkadığım yer. Spor filitreli araçlarda onunda ucuna ufak bir filitre bağlanıyor onu tıkayınca stop ediyor işte.
Devrem bilemiyorum işte. Gaz kelebeğinin alt taraflarında bi yerde bi soket var. Vida ile bağlanıyor ama arkasında 1 parmak ucu kadar boşluk kalıyor biraz saçma bi duruşu var hava alma durumu ondandır diye tahmin ediyorum. Neyse bakalım yarın ola hayrola.
şüphelendiğin yere parmağını felan sok, hatta biri direksiyonda otursun gaz versin, süpürge gibi içeri cekmesi lazım.. he bu arada, dikkat et; parmağı kolu bacağı kaptırma vakuma ;)
Usta oda aynıymış röle varmış bunlarda yani mevcut değerden farklı bişey takılamıyormuş. Yarın kendim karadüzen biraz kurcalıcam en azından havasını almayı becerebilirim.
sen gel ben havasını alırım :)))
öncelikle geçmiş olsun..çözülmeyecek bir durum yok..kontrol edilecek 3 yer var..radyatör sökülüp temizlenecek veya değişecek, fan müşürünü yeni almışsınız.. aldığınız yer tanıdıksa deneme amaçlı bir tane daha alın deneyin..son olarak termostat ı söküp kontrol edin..bardağa sıcak su koyup test edebilirsiniz açıp açmadığı anlaşılır..havasını güzelce alırsınız tamamdır :)
İnşallah alper hocam bakalım denicem tek tek.
Devrem şu arabayı satmadan alalım birbirimizin havasını :)
Eren benim siyah f7r da hararet çubuğu 3. çizginin az üstüne çıkınca beyaz zemin gözükmeden fan açıyordu sonra yine 3. çubuğun az altına inince duruyordu fan. Yani 3. çubuk seviyesinde sabit kalıyordu hararet. Seninkinde nasıl? Bide sıcak kaynamış radyatör suyu kokusu oluyomuydu senin arabada? İyi hatırlıyorum benim siyah arabada o kokudan eser yoktu.
Gokhan tekirdag a kadar roll yaptim selcukla ona ragmen koku moku yoktu bende. Benim f7r daha sicak calisiyor seninkine gore. 3. cizgi degil daha yukarda fan aciyor. Kadran cubugu yere paralel oldugunda fani aciyor diyeyim. kacinci cizgi animsayadim:)
3 ile 4 ün tam ortasında açıyormuş demekki. Benşm arabada aynı yerde açıyor termostat takılıyken. Sonra kutudaki su seviyesi yükselmeye başlıyor. Termostat yokken siyah araba gibi 3. çizginin az üstünde açıyor.
Sistemin havasını alma işlemini sizde yaparsınız, su kabı açıkken aracı çalıştırın seviye düştükçe su ekleyin termostat açsın(fan çalışına kadar) suyu tam seviyeye getirip bırakın. Havasını almış olursunuz.
Bakalim hayirlisi hele bayram ciksinda.
Arkadaşlar hararet sorunumuzu çözdük. Sorun kalorifer radyatöründen kaynaklanıyormuş. Hem içeriye gelen koku hem de hararet sorunumuz çözüldü. Başına gelenler varsa veya olur diye haber vereyim dedim ;)
sğlasın paylaşımın için pulat hocam. peki boşta yakıt gösterme olayı noldu? oda mı kalorifer ile alakalıymış?