User Tag List

12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Klimayı Trigerden Ayırmak

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Klimayı Kayıştan Ayırmak

206 nin klima kompressörünü kayıştan nasıl ayırırız. Aracın farklı biryerine koymak için uygun borular yapıldıktan sonra bunu nasıl bir elektrik motoru ile çalıştırabiliriz. Motorun çok güçlü olması gerekiyormu. Gereken motorun boyutu çok büyük olurmu. Özellikle oto elektrik konusuna hakim kişilerin cevaplarını bekliyorum.

Edit: Triger yazmışım halbuki şarj dinamosu kayışı olucaktı.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    belki ayak vs bişey tasarlanarak yapılabilir yine kayış üzerinden çalışacak şekilde ama ne kadar verimli olur bilemem bence eğer sökülürse takılmasın bi daha kullanılıcaksada kalsın diğer türlü yapmak çok ciddi çalışma gerektirir bana göre
    körler sağırlar

sülüman
    Misafir
    klima motoru zaten devreye aldıgında cok tork ceken bi motordur vede bu torku saylaaya bilecek elektrikli motor bulmak zodur ben ce sen albeaları arastır klima motoru elekrtikli die duymuştum ama hiç bakmak aklıma gelmedibelki cıkmasını fln bulursun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sülüman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    klima motoru zaten devreye aldıgında cok tork ceken bi motordur vede bu torku saylaaya bilecek elektrikli motor bulmak zodur ben ce sen albeaları arastır klima motoru elekrtikli die duymuştum ama hiç bakmak aklıma gelmedibelki cıkmasını fln bulursun
    peki komple kompressör ile beraber mi kullanmam gerekicek albea nın klima aksamını. yoksa sadece elektrik motoru işimi görecekmi. kime sormak lazım. servise bi sormalı

@senna

tek araç olunca klima lazım. ne onsuz nede onunla gibi bi durum.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI

sülüman
    Misafir
    sen git en iyisi klımaacılara sorr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sülüman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen git en iyisi klımaacılara sorr
    sanayiye bu aralar hiç gitmek dahi istemiyorum ama öle yapçaz sanırım. fikirlerini sunan herkeze teşekkürler.
    Schumi.Projects

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Schumi ; Bende komple söktürmeyi düşünüyorum sıcaklığı alıyorum zaten Geçtiğimiz yazı pişerek geçirdim alıştım açıkcası o yüzden komple klima sistemini söktürmeyi düşünüyorum. Şİmdi konu ile alakası yok ama sadece klima sökülür ise oraya farklı bi kayış ve bilya gelmesi gerektiğini biliyorum elektrikli motor falan koyarım demişsin onun için söylüyorum. Bu arada Bizde 2004 Punto var ve alet olduğu yerde bile şahane soğutuyor gitmeye veya gaza basmaya gerek kalmıyor elektrikli olabilir Yani gerçekten FİAT otomobillerinde en verimli soğutan klima eğer uydurabilirsen tavsiye ederim
    (İlk başta klima gazında keramet falan var zannetmiştim )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -ER- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Schumi ; Bende komple söktürmeyi düşünüyorum sıcaklığı alıyorum zaten Geçtiğimiz yazı pişerek geçirdim alıştım açıkcası o yüzden komple klima sistemini söktürmeyi düşünüyorum. Şİmdi konu ile alakası yok ama sadece klima sökülür ise oraya farklı bi kayış ve bilya gelmesi gerektiğini biliyorum elektrikli motor falan koyarım demişsin onun için söylüyorum. Bu arada Bizde 2004 Punto var ve alet olduğu yerde bile şahane soğutuyor gitmeye veya gaza basmaya gerek kalmıyor elektrikli olabilir Yani gerçekten FİAT otomobillerinde en verimli soğutan klima eğer uydurabilirsen tavsiye ederim
    (İlk başta klima gazında keramet falan var zannetmiştim )
    bizim arabalarda gitmiyorken soğutuyo. yani en azından benimki rölantide durduğu yerde soğutuyo. Bana yeni toyota avensislerdeki gibi kontak kapalı motor çalışmıyorken bile çalışan klimalardan lazım
    Schumi.Projects

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim arabalarda gitmiyorken soğutuyo. yani en azından benimki rölantide durduğu yerde soğutuyo. Bana yeni toyota avensislerdeki gibi kontak kapalı motor çalışmıyorken bile çalışan klimalardan lazım
    Ohaaa varım öle klima :S varsa çok şahanemiş. Ben aldığımdan beri arabayı gazı olmadığı için bilmiyorum Klima nasıl çalışıyor delmişim birde peteği ondan Klima tadına hiç bakamadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -ER- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ohaaa varım öle klima :S varsa çok şahanemiş. Ben aldığımdan beri arabayı gazı olmadığı için bilmiyorum Klima nasıl çalışıyor delmişim birde peteği ondan Klima tadına hiç bakamadım
    valla erel klimasız araba olmuyo ondan dolayı iptal edemiyoz. ya yardan geçiyoz ne serden
    Schumi.Projects

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla erel klimasız araba olmuyo ondan dolayı iptal edemiyoz. ya yardan geçiyoz ne serden
    O dediğin avensizdeki işlemi yaparsan gerçekten şahane olur ama nasıl olacağını merak ediyorum. Peki sen nie bu Klima motorundan kurtulmaya çalışıyorsun . 2si bir arada olmuyor hep performans için hemde komfor bi tanesini yapayım derken zaten ötekisinden kopuyorsun tabi sen bilirsin ama ben komple klima tesisatını söktürücem yazın artık full camlar sunroof açar dolaşırım hamam oluyo zaten arabanın içi birde trafikte kalınca zaten naaalet olası GTİ 90 dan aşşa kolay kola inmiyo hararet sauna gibi gidiyoz kir atıyoruz Ama bu arada Global Worm var yazın artık çok sıcak olmayacakmış :P şaka bi yana orjinalden nie memnun deyilsin ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Supercharger düşünüyorum. Pek yer yok motorda. Bu araç gidici bi sonraki için. Olunabilirlik ihtimaline göre alıcam diğer aracı.
    Schumi.Projects

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)