onu orta susturucu iptali ve sondaki magnex e borcluyum :)
Printable View
eger imkanın varsa silindir kapağını emme manifoldunu ve gaz kelebeğini mutlaka portpolish yaptır, ben şuan yaptırdım fakat motoru daha toplamadım. ınan cok faydasını görürsünki 12v de bariz farketti.
evet okumuştum bunu.. valla bu kadar faydalı paylaşım için ne kadar teşekkür etsem az.. sanırım bu işin sonu orjinal kat öncesini deneden bitmeyeccek.. çıkan 51 liği de saklayacaz sonra supercharger montaj bittikten sonra bi kez daha deneyip bakmak lazım.. o alıntıda da bahsedilen bunu deneyen kişi ben olacam gibi... :D neyse şimdilik herkese iyi geceler... tekrar teşekkür ederim katkısı olan herkese..
12v yi anlayamadım.. ?? silindir kapağına ellemedim ama daha dün emme manifolldunu ve gaz kelebeğini söktüm iyice temizledim.. alttaki vacuum borularındaki ufak tefek çatlakları filan elden geçirdim.. rolanti motorunu temizledim.. baya iyi oldu.. ip gibi rolantım şimdi.. tabi bu port polish değil ama bi nevi polish sayılır... :D
12v= e34 535i m vardı ona yaptırmıştım
akışmetre ayarını (rolantideki değerlerinin CO= 0.2 ıle 1,2 / CO2= 13-16 arasında olmasına ) gaz kelebek potansiye metresini, krank sensörünün okuyucuya uzaklığını,ve son ollarakda silindir kapağındaki subap ların gömük olmamasına,egzantrik millerinin aşınmamışolmasına dikkat ederseniz aracınız çok iyi yürür ve az yakar :)
akışmetre ayarım tam olarak dediğin gibi.. LPG de rolantımda 0.70 lerde benzine aldığımda 1.20 lere çıkıyo CO2 de 13.6 oluyo..
gaz kelebek potansiyemetresinin ne ve nerde olduğunu biliyorum ama onunla igili olmazı gerekenin ne olduğunu tam anlayamadım :D
krank sensörünün okuyucuya uzaklığı derken bu sensörüm kasnağa mümkün olduğunca yakın olmasondan mı bahsediyoruz??
silindir kağaındaki subablar ve egzantrik mili konusunda şu an yapacak bişi yok :D
bu arada 12 v nedir hala anlayamadım da ben :D biraz daha bilgi verirsen çok sevinirim :D
m20 ve m30 6 silindir tek egzantrikli olduğu için 12 subaptır ;)
gaz kelebek potansiyo metresı gaz kelebegının hemen yanındakı parca onu cıhaza baglıyarak saglam olup olmadıgı gore bılırsın yada gazdan ayagını cekınce kompresyonda ıcerdekı yakıtmetre tamamen 0 a ınıyormu yoksa azıcık yukardamı duruyor (sıfırda durması lazım)
Grank sensorunun kasnaga uzaklıgından bahsedıyorum ucu sıcakdan zamanla garıp sekle gırıyor ve mesafa farklılasıyor.
hımmm.. gaz kelebek potansiyemetrem sağlam anlık yakıt tüketimi 0 a iniyo :d hatta bunu LPG yi kendim ayarlıyorum enjektör milisaniyesinden de görebiliyorum.. ama ilk etapda krank devir sensörünü bi kontrol edecem... :D teşekkür ederim..
Sanırım deneyip görmüş adamı da buldum... adam supercharger lı araca magnaflow takmış düşük devirler neredeyse bitmiş yüksek devirlerde çok az bi kazanım varmış sonra stock borulara ve susturuculara geri dönmüş... bu durumda supercharger backpressure seviyo diyebilir miyiz???
"I had a Magnaflow on my supercharged 2.0. Magnaflow is essentially 2.25" straight thru piping. (You can see daylight through it.) I lost a lot of low-end performance and had minimal high end performance gains--not enough to make it worth it.
Regardless of clinical calculations, my butt dyno said it was worse. I put a stock system back on (GLI muffler with TDI mid-pipe) and regained my performance. So, argue all you want about any back-pressure being bad, I'll take a little."
ilgilenen arkadaşları yorumları benim için önemli: burda bi alıntı daha var...
I've run cut outs on my old SC, and low end power would go to hell, at the strip, that did not matter, but on the street, it did. Once the cut outs were closed, and back flowing through the exhaust, guess what happened? The low end returned.
More flow seriously hurts the low end of supercharged cars. The big exhausts screw them up real bad in the low end.These losses have been verified by real dynos.
Your point about backpressure is correct, but your comparisons are ridiculous.
Turbo cars can go as big as they like, as my dual 4" system proves. It helps at all rpms, but supercharged cars cannot.
şunu da eklemek istedim:
Quote:
-----------The supercharger is pumping air. It's driven by the crank. If there is resistance against the air being pumped (ie restrictive exhaust + valve overlap), it's harder for the crank to drive it. This uses more HP. --------- buna cevaben yazılmış aşağısı:
That is very specious reasoning. That is only true to a certain point. I've seen it myself. If you have no exhaust on a supercharged engine, it is a dog off the line and gains a lot of power higher up.
What experience do you have with supercharged cars? You seem like an intellegent person, but I find it very surprising that you do not know that "bigger is better" does not apply to supercharged cars. I don't know if the low end losses have to do with back pressure, but too much reduction in exhaust restriction has proven unfavorable for supercharged cars.
kendin deneyip göreceksin, o forumlarda bunlara verilen tam aksi cevaplar da var, bir de dediğim gibi sen 140 HP lik araca takacaksın o forumlardaki araçlar daha güçlü dolayısıyla adamların STOCK dediği egsoz çapları zaten 51-55 mm den başlıyor ;)