yağ sogutucu montajında koydugumuz yagın litresinde degişiklik olcak mı? olcaksa boruların uzunlugu etkilimi bu degişimde![]()
yağ sogutucu montajında koydugumuz yagın litresinde degişiklik olcak mı? olcaksa boruların uzunlugu etkilimi bu degişimde![]()
facebook: hasan serdar şengül
instagram: hasan_serdar
ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ
boru uzunluğu boru çapı ve yağ soğutucusunun hacmi kadar fazla yağ gerekir diye düşünüyorum....yağın dolcağı yer miktarı artıyo gereken yağ miktarıda artar buna göre...tahmini yorum yapıyorum
1,1-5 litre fark olur. yag basıncı azalır..
Arabacı Ağır japon..
pompalar sabit debilidir, senin debin aynı kalacak ama yağı sirküle ettiği hacim büyüyeceği için otomatikman yağ basıncın düşecek... limitlerin içinde kalır mı kalmaz mı test etmek gerekir...
oil cooler takıldıktan sonra yağ basıncının ölçülmesi gerekir bu durumda, araçta yağ basınç sensörü ve göstergesi olduğunu sanmıyorum, en mantıklısı bir T ile ölçüm sağlanmalı, aracın sepclerindeki min. oil pressure ı karşılıyor mu bakılmalı...
suan sensorum hazır oil coolerden oncekı yag basıncımla sonrakı yag basıncımımı olcucem ..
yag basıncı dısında belli yag sıcaklıgında olması lazım motor yagının termostat koyman lazım yag sıcaklıgı belli bi dereceye geldiginde devir daim ederek sogutacak bir düşün kışın hava 10 derece motor ısınıyor ama
40 derece yag sıcaklık oluyor devir daim muhabbetine e bu sefer ne olcakmotor a basacan ama yag soguk bu da zarar
buyuk bı yag sogutucu koymıcam etkılı derecede sogutacagını sanmıyorumm sadece yagın en guzel halınde stabıle etsın yeter o zaman sogutucuyu motor ıcıne bı yere alırız yada onunu kapatırız kartonla eskı mınubuslerdekı gıbı
evet sonunda 2 kişiden mantıklı cevaplar geldi
1- yağ soğutucusuna ihtiyacın olduğuna eminmisin?
2- yağ soğutucularında da termostat bulunur,
yağ belirli sıcaklıktan sonra soğutucu izerinden geçmeye başlar.
ben pek sanmıyorum gerekli olduğuna... bence önce yağ ısısı ve basıncını gözlemle bir sıkıntı olursa bütün tesisatıyla beraber ve de büyük bir pompa ile o zaman uygula.. bence...
bende oyle dusunuyorum pompanında zamanı gelmıstır dıye tamın edıyorum 190k de arac kople aplıkasyon yapıcam o yuzden arastırıyorumm ..
Valla bu sene çok sıcak havalar. Maksimum çoook nadiren aşırı gazlarsan gördüğüm 100 derece yağ sıcaklığını bu sene sıcakta 10 dk gazlarsam 115 görür oldum.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
mobil 1 10/60 kullanıcam aksaraydayım sıcak kurak bı yer kıslar soguk keskın ... daha racım tam anlamıyla bıtmedı egzantırık kasnak subab yay sapkada takılacak yag pompası degısecek bılımum fılıtreler degısecek
mobil 10 60 cok kötü secenek
devir döneceksin 5 40 koyman gerek ve daha uygun yag onu araştırmanı öneririm
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)