-
bn bunun aynısını yaşadım bir sürü sensör denedim çözemedim , en sonunda ecuyu resetledim düzeldi , zannediyorum bozuk yakıt aracı hataya düşürüyor ve ecuyu resetleyene kadar düzelmiyor , muhtemelen ecuyu resetlemişsinizdir ancak eğer yapmadıysanız denemekte yarar vr :)
-
Tamm o sorunuzuda cvplamayaçalışayım cas üstündeki sağlam ama egzoz egzantriği üstünde ki kırık yani CAS Her türlü girebiliyor....
-
bulduk o zaman problemi.
Cas ı istediğiniz gibi takamazsınız egzantriğin üzerine , yarım daireler olmadığı için cas yanlış takılıyor , timing saçmalıyor.
egzantriğin üstündeki olmayan parçanın izini görebilirsiniz sanırım , kırık olan yarım daire cas ın içindeki boşluğa denk gelecek şekilde ayarlayıp cas ı takıp denermisiniz.
-
bunu denedim ama egzantriğin üstündeki iz belli olmuyor ????
-
olur yav , kırıklan pin in kırıldığı yer pütürlü diğer kısmı daha pürürzsüz , net fotoğraf çekerseniz ben göstereyim
-
ozaman CAS ı söküp 180 derece çevirip öyle takayım yanlış takılmış ise şuan mantık olarak benim CAS ın üstündeki yarım daire seklindeki kaplin egsantrik üzerinde olması gerekipte olmayan kaplinin üstündedir...????
-
180derece diyemezsiniz yanlış hatırlamıyorsam 8 diş vardı dişlide , dolayısıyla 8 farklı şekilde takılabilir cas eğer egzantriğin üzerindeki pim kırıksa
http://i456.photobucket.com/albums/q...xh-cam-end.jpg
Bu olması gerektiği hali,
-
sizde bu pin kırık olduğu için cas ı rastgele isteidğiniz gibi takabiliyorsunuz ve bu yazden ateşleme düzgün çalışmıyor ( CAS bizim için krank açı sensörü görevi görmekte , orjnal adı camshaft angle sensor )
Eğer bu pim in kırıldığı yerin izini yakalayıp cas ı doğru takarsanız bi ihtimal problem çözeülecek ..
Daha önce 3 defa yaşadım bu problemi farklı araçlarda.
-
bu akşam deniyeceğim bi bakayım sonucu yazarım...
-
-
Walla dokunamadım ...bayram tatili çok karışık geçti akşamları ewe gittiğimde geç oluyor ama haftasonu parçalıyacam nasipse....