5.28 şehir içi kullanım için gerçekten iyi bir rakam maşallah
Printable View
5.28 şehir içi kullanım için gerçekten iyi bir rakam maşallah
bazı pompalar daha yüksek litre koyabiliyor bazıları daha düşük, bu pompanın basıncına göre değişiyor, örneğin benim aracın deposuna opetten aldığımda 108-109 gördüm max, fakat fullden aldığımda 142 lirada stop etti neredeyse tankı tam doldurdu, daha uzun mesafe gidiyorsun aslında fena olmuyor ,full deki o yüksek meblağın arkasına bir sonraki depoyu bp den aldım denemek için, bu defada 115 te durdu, yani herşey pompa basıncına dayalı.
Gecen bir haber okudum. bu durum olabilir. tamda benim soylediğim rakamlara yakın. Bir sonraki depoyu opetten almayıp bayi değiştireceğim.
"Sanayi Bakanlığı ekipleri, bir süre önce gerçekleştirdikleri operasyonda, LPG bayilerindeki pompa ve diğer cihazlar tek tek ‘ölçü ve ayar’ yönünden gözden denetledi.
Bazı LPG bayilerinin, otogazın hacmini sıcaklığa göre düzelten kısaca ATC adı verilen cihazı kapattıkları belirlendi. ATC devre dışı bırakılınca müşteriye, 100 birim yerine 93-94 birim otogaz satılıyor. 100 birimlik tahsilat yapılıyor. 6-7 birim doğrudan bayiin kasasına giriyor. Müşteri 6-7 birimlik otogaz yerine ‘hava’ alıyor.
LPG tanklarının kapasitesini; aldıkları ve tükettikleri gaz miktarını bilecekler. Bayide, ödediklerinden daha az miktarda LPG girişi olduğunda uyaracaklar"
avrupada bu birim 9-10 bar iken türkiyede taksiciler yüzünden 12-13 bar da amaç fazla yakıt koymak bu şamandıra arızası var zaten şamandıra iyi ise maks. limitinden sonra gazı boşa atıyor güvenlik için atmaz ise sıkıntı demek