Benim aracin faturasinda bi xenon opsiyon olarak alinmis gibi ama emin degilim standart da olabilir..
Benim aracin faturasinda bi xenon opsiyon olarak alinmis gibi ama emin degilim standart da olabilir..
Mercek farsız gti yoktur zaten de, hepsi bixenon onların.
Mercek olup da bixenonsuz MK5 yok yani.
E bixenonlu aracın da bcmleri highend oluyor ama byte'larını bilmiyorum, vagcom ile belli olur.
hayır işte fabrikasyon her far bi-xenon değil o yüzden sordum.
Hangi araçlarda bixenon yok peki ? Ya da mercek far olup da bixenon olmayan araçlar hangileri diyelim![]()
eski bir çok araçta kısalar xenon uzunlar H7... Hangi araçlar bi-xenon yada değil kısmını açarsak konunun içinden çıkamayız. Ama bi-xenon teknolojisi yokken hepsi xenon'du. Zaten xenon olup da mercek far kullanmayan araç mı var ki?
Abi benim bixenonlar da öyle kısalar yani merceklerde d2s uzunlar h7.
2006 Golf Sportline olan arkadaşımda fabrikasyon mercekli far var ve onlar da bixenon.
E zaten 2005'te geldi Golf5'ler, bir sene içinde değişti mi xenon ve bixenon olarak bu farlar ?
Honda Civic FD6 kasalar xenon ve merceksiz bu aradaD2R ampül kullanıyorlar hatta
![]()
1 sn. şimdi sendekiler bi-xenon ama uzunlarda h7 nasıl oluyor. bi-xenon'da aydınlatma aynı mercek üzerindeki tek ampülden yapılıyor. Mercekteki yansıtıcının açısı değişince kısalar uzun oluyor. Yanlışım varsa düzeltin. Civic FD6'da zaten orjinal xenon yok ki millet reflektörlü fara gidip sonradan xenon takıyor. Konuyu pert ettik kusura bakmayın.![]()
Fd6 larda orjinal reflektorlu var icin xenon var. 2009-2011 arasi satilan dream ler orjinal xenon. Ama bi xenon degil, uzunlar halogen
Uzunlar hem bixenon mercekle hemde normal sari ampulle patliyor ayni ayda..
Bu arada kadrani degistirme konusunda tecrubesi olan yokmu?
Mercedes C serisinde de aynı mesela, hem mercekler sellektörde shutter yapıyor, aynı anda iç kısımdaki uzun H7 hüzmesi de yanıyor.
Yani hem mercek uzun konuma geçiyor, hem de sarılar içten aynı anda yanıyor.
Makyajlı FD'ların dolu modellerinde xenon standart merceksiz fara, ampül tipleri D2R zaten, far yıkamaları da mevcut![]()
Harbiden konu azcık off topic oldu ama kusura bakmayın![]()
Bu arada benim climatronic de dual tusu yok iki tarafi ayri ayarlamak zorunda kaliyorum surekli..ustunde dual tusu olan modeli taksam calisir heralde..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)