User Tag List

8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: Kat. iptali hakkında.

41AF101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kat. iptali hakkında.

Aracımda kat. iptali ve abart egzost vardı.Babam habersiz gidip orjinal katalizatör taktırmıs Abart Trafikte sorun oluyor diye 1.4 corsa aracıma gsi susturucusu taktırdım.Orta sustucu yerine düz boru yaptırdım (coille dip basınca sadece o sürtüyordu) gsi susturucusuyla birlikte bayağı cızırdıyor.Ben ses istemiyodum trafikte sorun olmasın diye.Fakat kat. orjinali takılınca arabanın gidişinin kesildiğinı hissettim.

Gsi susturucusu ve orta susturucu iptalken birde Katalizatörü iptal edince ses daha fazlamı olur yoksa aynımı kalır ?
    1978 Opel Manta & 1990 Opel Kadett GSİ

white light - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bıldıgım kadarıyla cogalır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ortaya boru çapında freeflow susuturucu çözüm olur galiba şuanki sisteme orta ve gsi son olacak şekilde yani

RafetAraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    katalizatr ve orto susturucuyu sökün sadece en sonda gsi susturucusunu bırakın. hem gazı bıraktığınızda hiç ses çıkmaz hemde aaracınız rahatlamş olur. hepsini iptal edip düz boru yaptırdığınızdada aşırı yüksek ve çirkin bi ses olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladım teşekkür ederim.Orjinali söküp komple düz boru yapılmayacak zaten.Sadece katalizatörü iptal ettiricem.Ama şuan ses bayağı bi yırtıyor özellikle dip gaz yapınca.Çok fark ettirmezse kat. iptal edicem yarın ? %100 Kesin bilgisi olan varsa süper olur

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    atmosferik araçlarda kat iptali sesi arttırır. Ne kadar arttıracağı aracından aracına değişir. Atmo olup da kat iptalinden sonra ses artmaması hiç mantıklı değil, olabileceğini de sanmam, tecrübelerim de bana olamayacağını söylüyor. Ancak denemeden ne kadar rahatsız edeceği de söylenemez. Bir diğer konu da zırıltı. Son susturucuya kadar araçta hiç bir şey yoksa, sona kadar düz boru + son susturucu varsa araçta zırıltı oluşması da yüksek ihtimal. Benim önerim kat iptali yapıp, katın yerine ufak bir orta susturucu takmak, olması gereken orta susturucuyu iptal etmek, sona da düzgün bir son susturucu takmak olur.
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    atmosferik araçlarda kat iptali sesi arttırır. Ne kadar arttıracağı aracından aracına değişir. Atmo olup da kat iptalinden sonra ses artmaması hiç mantıklı değil, olabileceğini de sanmam, tecrübelerim de bana olamayacağını söylüyor. Ancak denemeden ne kadar rahatsız edeceği de söylenemez. Bir diğer konu da zırıltı. Son susturucuya kadar araçta hiç bir şey yoksa, sona kadar düz boru + son susturucu varsa araçta zırıltı oluşması da yüksek ihtimal. Benim önerim kat iptali yapıp, katın yerine ufak bir orta susturucu takmak, olması gereken orta susturucuyu iptal etmek, sona da düzgün bir son susturucu takmak olur.
    Cevabınız için çok teşekkür ederim.Az önce babama sordum,Kat iptalken yerinde ufak bir susturucu varmış dediğiniz gibi..Onuda kenara ayırmış.
    Dediğiniz gibi yapıcam, kat yerine o susturucuyu takıp arabayı rahatlatmak gerek.O şekildede aşırı cızırdayacağını sanmam.İstediğim şey zaten gaza basmayınca ötmeyecek,basınca ses yapıcak bir egzosttu.Tekrar tesekkürler

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 41AF101 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cevabınız için çok teşekkür ederim.Az önce babama sordum,Kat iptalken yerinde ufak bir susturucu varmış dediğiniz gibi..Onuda kenara ayırmış.
    Dediğiniz gibi yapıcam, kat yerine o susturucuyu takıp arabayı rahatlatmak gerek.O şekildede aşırı cızırdayacağını sanmam.İstediğim şey zaten gaza basmayınca ötmeyecek,basınca ses yapıcak bir egzosttu.Tekrar tesekkürler
    yardımcı olabildiysem ne mutlu
    öyle işte.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)