Tek Egzantrik ve Çift Egzantrik arasındaki fark nedir ?
Yani tek egzantrik 16v ile çift egzantrik 16v arasındaki farklar nedir ?
Ne gibi + veya - leri vardır ?
Lütfen teknik ve kanıtlı cevap istiyorum.
Teşekkürler.
Tek Egzantrik ve Çift Egzantrik arasındaki fark nedir ?
Yani tek egzantrik 16v ile çift egzantrik 16v arasındaki farklar nedir ?
Ne gibi + veya - leri vardır ?
Lütfen teknik ve kanıtlı cevap istiyorum.
Teşekkürler.
“The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik
Mini Cooper S Honda nın Sohc motorları gibi birsürü
“The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik
Tek egz. Oldugunu bilmiyordum. Tasekkurler.
Honda vs biliyorum ben mini icin soruldu sandim. Mitsubshi 4g92 nin soch ve doch modeli mevcut. Aralarindaki farklarla ilgili daha once yabanci forumlarda biseyler okumustum ama aydinlatici bilgi gelir. Bu arada sanirim Customda tanistigimiz mininin sahibisin![]()
çift egzantrikli motorlarda timing ve subap açıları daha agresif oluyor genelde... sohc bir yere kadar yani![]()
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
sanırım seninkinin sebebi pistonların üstünde 1 egzantrik olması yani mesela bi v6 da 4 tane varken sende sadece 2 var
Bir motor kaç cc kaç silindir olursa olsun eksoz ve emme kamları aynı egzantrik üzerindeyse sohc motordur
Birbirinden bagımsız ise ( emme eksoz) dohc motordur
Aralarindaki fark kısaca dohc motorda timing daha iyi yaparsın ikisine bagımlı kalmadan , daha teknik kasnak agırlıgı surtunme , zaman kavramlari var derin bi konu farkli seyler türetilerbilir ama muhendis bilir kisilerden dinlememiz lazim
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)