emeğine saglık çağan başarılı olmuş alınan dyno da güzel veri daha yükseltilebilir sanırım?
Printable View
emeğine saglık çağan başarılı olmuş alınan dyno da güzel veri daha yükseltilebilir sanırım?
Guzel oldu cagan ;)
roketleme konusunda başarılı olduğun kadar bu konuda da başarılısın kanka tebrik ederim
Emeğine sağlık Çağn iyi ugrasmısın valla
guzel sonuç cıkmış dyno da da
benım sormak istedigim bi kaç soru olacak
Bu fotografdakı kapakta K20A kapagı Port dizaynı ve Port Polishi yapılmıs
ama kapak portları ayna gibi parlatılmamış
Senın yaptıgın işlem extra getirisi varmı acaba ?
Cunku Ankara da yıne kapagı ayna gibi parlatan bi kaç kişi biliyorum dogru olanı bumu yoksa bu fotografdakı gıbı mı ?
http://b1301.hizliresim.com/15/5/hnhbm.jpg
http://b1301.hizliresim.com/15/5/hnhdk.jpg
Mertcan aşırı parlak olması ,karışımın iyi homojen olmasını engelliyo vs. diye duymuştum Kaan'dan yine en iyi cevabı o verir herhalde :)
emegıne saglık :icon_tup:
[QUOTE=MeRtCaN;6514642]Emeğine sağlık Çağn iyi ugrasmısın valla
guzel sonuç cıkmış dyno da da
benım sormak istedigim bi kaç soru olacak
Bu fotografdakı kapakta K20A kapagı Port dizaynı ve Port Polishi yapılmıs
ama kapak portları ayna gibi parlatılmamış
Senın yaptıgın işlem extra getirisi varmı acaba ?
Cunku Ankara da yıne kapagı ayna gibi parlatan bi kaç kişi biliyorum dogru olanı bumu yoksa bu fotografdakı gıbı mı ?
.................................................. .................................................. .................................................. ....................................
mertcan bizim istediğimiz havanın ve yakıtın mümkün olduğunca az direnç ve sürtünmeyle karşılaşarak yakıt odasına ulaşması böylece daha hızlı , düzenli ve yoğun hava-yakıt yanma odasına ulaşır amacımız budur....tabiki burada portların parlaklığından daha önemlisi iç yüzey dengeleri , akış yönü , hacmi v.s
tabiki parlaklığıda , aliminyum bir yüzeyi ne kadar pürüzsüz hale getirirseniz o kadar çok parlar bizim istedğimizde budur...örneğin uçak motorlarında yakıt hortumlarının iç yüzeyinde , havanın çarpmaya , akmaya maruzkaldığı bir çok alanda saf teflon veya alaşımı kullanılır , saf teflon dünyanın en az sürtünme katsayısına sahip maddesidir....keşke portların içini teflon kaplayabilsek :soru:
homojenlik konusunda da benim düşüncem boşluğa bırakılan yakıt , havanın akış gücü sayesinde yanma odasına taşınır havanız ne kadar stabilse yakıtınızda o derecede stabil bir şekilde yanma odasına taşınır...
maaşallah kanka elinize sağlık;)
fotoları hesap makinasıyla çekmeyeydin iyiydi :D
bu aralar roketleyemiyoruz neden böyle oldu..
emeğine saglık şeref abime cok cok selamlar.
dükkanıda hayırlı ugurlu olsun.
Kadir abi.Port içindeki sürtünme oem typer'da %2 civarı bunu parlatarak %1 e indiremezsiniz ama atomizeyi kaybedersiniz Flow bench ve Flow master la bizzat kendi ölçümlerim ve günlerce ayrı ayrı kapaklarda test ettim tabiki herkez bence kendi bildiğini yapsın.hava yakıt karışımı bunu ölçebilmek içinde wet flow sistemini kurduk wet flow ,flow ölçümleri sırasında enjektörle beraber test ediyorsunuz bu zaten hali hazırda kimse kullanmıyor karburatör üreten firmalar ve cosworth dışında.
Mertcan arkadaşlar ellerinden geleni yapmışlar titiz çalışmışlar belliki ama katogori olarak farklı bizim yaptığımız işlerle.Biz race port yani port desing yeniden tasarımı araç listesine göre belirleyip Cnc daha sonrasında port thorat ve short turn radius port floor bölgelerinin açıları tamammen baştan veriyoruz.Zaten biliyorsun raceport--port polish in anlam ve içeriğini açtığım konuyla belirttim.
Arkadaşlar emeğinize sağlık.
Eline sağlık güzel iş çıkarmışsın..