2004 model bi alfa romeo var 22000 ytl istiyor araçta hiç bir sorun yok özellık bakımından bayada dolu araçlar 12 airbag falan var. sizce alınırmı alfa kullanmadım hiç parçası ucuzmudur servisi nasıldır sorun çıkarmı _ araç 1.6 120 hp
2004 model bi alfa romeo var 22000 ytl istiyor araçta hiç bir sorun yok özellık bakımından bayada dolu araçlar 12 airbag falan var. sizce alınırmı alfa kullanmadım hiç parçası ucuzmudur servisi nasıldır sorun çıkarmı _ araç 1.6 120 hp
alınmaz sorun istersen ayrı
3 gün oldu bende bi 156 aldım 2,0 160 bg triptonik şimdilik bi sıkıntısı yok ilerleyen günlerde bakiciz.
ben maslakta esnafım hemen yan tarafım alfa servısı en cok sorun cıkartan aracların basında gelıyor alfalar yınede sen bılırsın bence alınmaz cunku yedek parcasıda cok pahalı yan sanayı parcası yok aracını kasko yaptırırsın kaza yaparsın kaskon tedarık saglamaz bırmot kımseye parcasını sattırmıyor hayatta bulamassın sanayıde alfa parcası satan bır dukkan...
triptonic alma şikayetler gelebiliyor.Ama parça sıkıntısınıda kafana takma kapı gibi arda varbak bizdede alfa var 1.5 yıldır binioz hiç daha naptık biz demedik hatta yakın bi süre içinde satıp daha yeni modelini almayı planlıyoruz
izmir'de motoru açılmamış alfa yok diye söylüyorlardı tabi sana cazip geldiyse nasıl olsa alıp tecrübe ediceksin.
ben alırsam eğer manuel alıcam onuda yetkili servise gösterip alırım ama hiç iyi yorum gelmedi malesefarda sizin kasada sorun yok biliyorum ama bir sonrakı çıkan kasadan bahsediyorum ama sanırım aynı motor vardır üstünde
Ohoooo anti alfa team hemen başlamış , alfa sorun çıkartır, parçası pahalıdır yorumu yapanların %99'unun Alfa kullanmamış olduğu isviçreli bilim adamlarının testlerinde kanıtlanmıştır.
2.0 155 hp lik makinenin manifold patlatması back fire sonucu oluyor, genellikle ilk elektrik verme anında 3. veya 4. enjektör az bişey fazla işeyebiliyor (regülatörün hemen gerisinde oldukları için) , bunun önüne geçmek dünyanın en basit ve kolay işlemi , kontağı açtınız, bir kere gaza sonuna kadar basın ve ayağınızı çekin, sonra aracı çalıştırın. Bu kadar basit.
Alfa 156'lar parçası oldukça ucuz (gidip birmot'a öpülürseniz tabii ki pahalı) ve fiyatına göre çok konforlu araçlardır.
Bir kere tiptronik diye bir vites 156'larda yok , adı selespeed ve otomatikleştirilmiş bir manuel şanzımandır. TIPTRONİK değildir. ZF üretimidir, 2002 ve öncesinin robotlarında sorun olabiliyor, 2002 ve sonrası almanı tavsiye ederim.
Yedek parçaları konusuna gelince, işini bilmezsen pahalı , mesela benim 166'nın mafı serviste 1000 ytl , ama maf'ın housingi içindeki bosch sensörün kodu ile lada vega 1.6 16v'nin kodu aynı, lada da fiyatı 100 ytl idi ve aldım. Ayrıca benim v6'nin ateşleme bobini yetkili serviste 240 ytl , ama bosch üzerinden alırsan (ki servisteki de bosch) sadece 40 euro.
O yüzden sana parçası pahalı , sorunlu araba diyenlere bir sor bakalım hayatında kaç kere alfa'ya binmişler? Şu anda sahibi olduğum 3 alfa dışında 3 tane de aldım , kullandım ve sattım.
aracım 99 model daha silindir kapağımı bloktan ayırmadım hatta civataların üstüne anahtar izi yok Allaha şükür. Sadece dereceli taktığımda egzantirikleri söktüm okadar bide varyatörünü değiştirdim.
Dinle kardeşini mustafa abi bin alfaya bak keyfine ama 2.0 olsa tadından yenmiyor.Cihangire verdim geçen gün arabayı arabadan indiğinde yüzünde masum gülümseme vardı onun bile hoşuna gitti arabaHükümet konağından izsuya kadar bastık Cihangir arabayı park ettiğinde yarın bidaha basalım çok hosuma gitti dedi hatta piyasası nekadar falan sormaya başladı düşün
nereye pahalı abi yapmayın . Bugün bi hondanın bi angel farı 350 TL Alfanınorjinal farları 400 TL bugun bi focusun farları 700 TL . Hondanın logosuz panjuruna 100 Tl istiyorlar alfa 156 nın oem panjuruda 100 tl yanlış anlama yazdıklarımı ama Artık ALFA parçalrı ucuzladı zaten Alfaya binenler hemen Alfa forumlarında öğreniyor neyi nerden almaları gerektiğini.
valla ardacım ben arabayı baya kafayı koymuştum hatta 9.5 inç ofsetli jnatlar bile hazır durumda ama burda benden cok daha iyi bilgilere sahip olan ve kullanıcı arkadaslara sormak istedim servise gösterip karar veririm
Gürsel abi eline sağlık çok iyi bilgilendirmişsin dediğin gibi selespeed triptonik ağız alışkanlığı benim aracım 2003 model şuanda bana negatif gelen tek yönü vites geçişleri city modunda yada direksiyondan yada elle nasıl değiştirirsen değiştir araba önce bir yığılıyo sonra vites değişiyo hepsinde böyleymiş sanırım alışmak biraz zro olacak ama neyse![]()
ben sadece örnek verdim abien basit olarak.Tamam eskiden parçalar pahalıydı bu bi gerçek .Ama artık öyle değil.
Mustafa abi eğer aracı gösterceksen 3.Sanayi Sitesinde İzmir Alfa Ümit usta var onada göster.Hatta araçta kusur varsa ümit abininde süper bi 156sı varonada bakmanı tavsiye ederim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)