grande punto multijet 75hp modelinin sehirici tuketim degerleri ne civarda arkadaslar?
fabrika verilerini tutturabilen yok sanirim...
grande punto multijet 75hp modelinin sehirici tuketim degerleri ne civarda arkadaslar?
fabrika verilerini tutturabilen yok sanirim...
Experience is what you get when you don't get what you want.
ben 4 sene kullandım 2006 model grand punto şehir içi 6.5 ortalama
90 lık 6 ileri multijet gp ile chipli en düşük 5.2 lt leri görebildim. sırf bu yuzden arabayı sattım.
şuan 75 lik 5 ileri punto evo multijet ile chipli 4.2 lt ile 5.0 lt aralarında geziyorum.
90 lıklar sebebini çözemediğim bir nedenden ötürü ne yaparsan yap ne kadar yavas kullanırsan kullan 5 lt nin altına inmemek için direniyor...
75 lik grande punto şehir içi tüketim 6.2 litre civari.
mehmet gazihan beyin yaptigi yazilimdan sonra 87 hp güç , tüketim şehir içi dikkatli kullanimda 5.4 lt
5.5 altına hiç inmedi şehir içi 75 hp
ortalama hızınıza mevsime bağlı olarak 5.5 ile 6.5 arasında gidip gelicektir. Altı veya üstü ekstra çaba gerektirir.
chip olmadığı sürece 5.5 dan aşağı düşmek cidden çaba meselesi
chip oldumu aşağı iniliyor...
Ayrıca verdiğim değerler Yozgat'ta oldu. Bursa'dayken 7 falan. Ama şöyle birşey var devirli kullanıyorum ve basıyorum. Her araca takılıyorum vs.
yeni konu acmadan burdan devam edeyim;
arabayi bosa aldigim zaman devirde dalgalanma basladi, isiklarda bosa atiyorum birden 500 devire kadar dustukten sonra tekrar bin devire cekip sabit tutmaya calisiyor:
yokus asagi inerken kontrol edeyim dedim bosa aldim seyir halinde sabit 800devir civarindayken bazen anlik 500e dusup tekrar yukari cikiyor:
sensor arizasi midir?
veya carbon clean falan mi istiyor?
not: 14bin kilometrede suan arac
Experience is what you get when you don't get what you want.
Rölanti sensörüne bakmakta fayda var o zaman
Elinizden geliyorsa map sensörü ve debimetre temizliğide yapın oldukça basit işlemler.
O km'de bile kurum bağlayabilir bu sensörler
Biz multijet araçlara yaptık bu işlemleri, çekiş ve yakıt olarak çok olumlu sonuçlar aldık.
Kesin sonuç bu diyemem ama siz bence servis ya da bi sanayiye gidin işin ehli birine baktırın.![]()
- Bize Her Yer TRABZON
Garantili araba baksinlar 14bin kmde kurumdan etkilenmesin bir zahmet... 17lerle 7 litre yakiyorum ama hep tapagaz araba 90lik..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)