XSi Nickli Üyeden Alıntı
nasıl bir senkron problemi olacak anlamadım açıkçası?
krank açısını ölçülüyorsa (ki elektronik enjeksiyonlu ve ateşlemeli tüm araçlar ölçer) silindirler arası senkron problemi diye bişey olmaz..
hem "timing ayarı" denilen şey silindirlerin birbiri ile senkronu değil, piston hareketi ile egzantrik valfinin açma kapama senkronu, sadece 1 silindir için bu ayarı yapmak diğer silindirlerlerde de aynı ayarı yapmış oluyor..
aynı mantıkla krank açısı ölçülen bir motorda, bir silindir için çeşitli devir ve motor yükünde valfin kaç mm açılacağını ve nekadar saniye açık kalacağını programlarsan, aynı programı diğer silindirlerde de otomatik uygularsın
senin arabandaki enjeksiyon sistemi benim arabamdaki enjeksiyon sistemi böyle çalışıyor
enjektörlerin senkron problemi olmadığına göre ve her enjektör ayrı ayrı programlanmadığına göre, bu sistemde de her valfi ayrı ayrı programlanmayacak demektir
eğer aynı şeyden bahsediyorsak benim bildiğim timing ayarı mekanik bir işlem, egzantrik milinin referans noktasına göre açısını değiştirerek, valflerin erken veya geç açılıp kapanmasını sağlıyorsun..
bu sistemde ise "timing ayarı" yapılacak bir parça yok ki?